Tsiviilkaitse elik kodanikukaitse tänases Eestis
Re: Tsiviilkaitse elik kodanikukaitse tänases Eestis
Mina sain EE-ALARM sms-id 11:33 ja 15:48
Eraldi tulid kaks korda mingid ERR kirjaga teavitusribad telefoni ekraani ülaäärde, sellel klikkides läks mingile tühjale ERR logoga lehele
Eraldi tulid kaks korda mingid ERR kirjaga teavitusribad telefoni ekraani ülaäärde, sellel klikkides läks mingile tühjale ERR logoga lehele
Ei tea - naise poenimekiri tuli küll kohale aga ohuteavitust netu.Kapten Trumm kirjutas: ↑14 Mai, 2025 14:58 Mul jäävad aeg-ajalt SMS-id saamata seetõttu, et telefoni SMS postkast saab täis, kuna mulle tuleb tööalaselt neid palju. Kustutad 100 vanemat ära ja tuleb kui paisu tagant.
kriis.ee tagasiside andmise küsitlus ei toiminud - punasega kastike väidab et mingid väljad täitmata kuigi kõik on täidetud?
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Lollus käib tõepoolest pinda. Milleks selliseid rumalusi välja pakkuda? Ajavahe saab nihutada ümnarguse tunni. Mitte nii, et üks inimene saab SMSi kell 11.04 ja teine kell 11.18. Kolmandani jõuab teavitus kell 11.24. etc.Kas sul on närvid läbi? Kus ma ütlesin, et see on normaalne? Pakkusin vaid välja võimaliku põhjuse.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
SMS-id kell 11:29 ja 15:43, operaator Telia. Sireen oli avatud aknaga kuuldav aga tõtt-öelda kui poleks teadnud oleksin seda miskiks Pirita teel liikuvaks alarmsõidukiks pidanud. Kinnise aknaga poleks üldse kuulnud.
Ole Valmis äpp - teavitused puuduvad, kui vajutan avalehel "värskenda", siis jääbki värskendama, hetkeks juba terve tund. Eesti.ee äpis on avalehel küll tekst, et täna selline aktsioon toimub aga märguanded puudusid.
Üldiselt, vene raketid jõuavad kiiremini kohale kui hoiatused.
Ole Valmis äpp - teavitused puuduvad, kui vajutan avalehel "värskenda", siis jääbki värskendama, hetkeks juba terve tund. Eesti.ee äpis on avalehel küll tekst, et täna selline aktsioon toimub aga märguanded puudusid.
Üldiselt, vene raketid jõuavad kiiremini kohale kui hoiatused.
Kui näed igal pool lolle ja rumalaid, siis võiksidki lasta endale retsepti välja kirjutada. On endal kergem ja teistel ka.Lemet kirjutas: ↑14 Mai, 2025 15:06Lollus käib tõepoolest pinda. Milleks selliseid rumalusi välja pakkuda? Ajavahe saab nihutada ümnarguse tunni. Mitte nii, et üks inimene saab SMSi kell 11.04 ja teine kell 11.18. Kolmandani jõuab teavitus kell 11.24. etc.Kas sul on närvid läbi? Kus ma ütlesin, et see on normaalne? Pakkusin vaid välja võimaliku põhjuse.
See, et portsukaupa saadetakse, mitte tervele Eestile samal minutil, on teine asi, ja sellel on üsna kindlasti mingi tehniline mõte.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kui keegi Tartus ellu jäi, siis ma oleks väga tänulik, kui keegi minu maised jäänused kunagi ka siit rusude alt välja kaevaks. Ma sain kahjuks surma
.
Lühidalt, Tartus polnud küll praktiliselt midagi kuulda. Tänu sellele, et ette teadsin ja kõrv kikkis aknal kuulasin, kusagilt õige kaugelt mingit väga vaikset undamist nagu oli aimata. Niisama tuppa see ära ei kostaks. Oleks pladinal vihma sadanud, poleks sedagi kuulda olnud. Ja ometigi elan ma kesklinnast ca. kilomeetri kaugusel. Esimene SMS tuli kl. 11.03.48, teine 15.03.48. Aga mul oli telefon hääletul režiimil, nii et tegelikult mingit kasu poleks neist olnud. Mul nuputelefon (saab tõsise häda korral kuidagi 112 ikka vast valitud), nii et mingitest äppidest pole mul ei sooja ega külma.

Lühidalt, Tartus polnud küll praktiliselt midagi kuulda. Tänu sellele, et ette teadsin ja kõrv kikkis aknal kuulasin, kusagilt õige kaugelt mingit väga vaikset undamist nagu oli aimata. Niisama tuppa see ära ei kostaks. Oleks pladinal vihma sadanud, poleks sedagi kuulda olnud. Ja ometigi elan ma kesklinnast ca. kilomeetri kaugusel. Esimene SMS tuli kl. 11.03.48, teine 15.03.48. Aga mul oli telefon hääletul režiimil, nii et tegelikult mingit kasu poleks neist olnud. Mul nuputelefon (saab tõsise häda korral kuidagi 112 ikka vast valitud), nii et mingitest äppidest pole mul ei sooja ega külma.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Just mingi tehniline mõte...et minuga ühes lõunalauas istuvad kodanikud saavad rünnakuohust teada ca 30 minutilise erinevusega, omab tõepoolest sügavat tehnilist mõtet...See, et portsukaupa saadetakse, mitte tervele Eestile samal minutil, on teine asi ja sellel on üsna kindlasti mingi tehniline mõte.
Sa seda retseptivärki esmalt enda puhul ei tahaks rakendada?
Püssirohukeldri klientuur ei kuulnud mitte muhvigi, Gaudeamuse kohvikus oli kuulda väga nõrgalt (eeldas ette teadmist ja tähelepanelikku kuulamist), sama ka V-Spa töötajate puhul. Jaamast 300 meetri kaugusel oli kuulda vaid linnulaulu.Lühidalt, Tartus polnud küll praktiliselt midagi kuulda. Tänu sellele, et ette teadsin ja kõrv kikkis aknal kuulasin, kusagilt õige kaugelt mingit väga vaikset undamist nagu oli aimata. Niisama tuppa see ära ei kostaks.
Sõber jalutas kella 15:00 paiku Tallinnas Tartu maanteel ja seal olnud küll hästi kuulda see alarm- kõlanud nagu vanas heas sõjafilmis.
SMSe sain ise samuti 2- alguses juba hommikul eesti keeles, pärast kell 15:29 inglise keeles teise otsa.
SMSe sain ise samuti 2- alguses juba hommikul eesti keeles, pärast kell 15:29 inglise keeles teise otsa.
Oleneb, mis lubatud viide on, ja kui suur nende portsude vahe tegelikkuses olema saab. Sellest praegusest testist ei tule järeldada, et tegelikkuses saadetakse ka selliste vahedega.Lemet kirjutas: ↑14 Mai, 2025 15:19Just mingi tehniline mõte...et minuga ühes lõunalauas istuvad kodanikud saavad rünnakuohust teada ca 30 minutilise erinevusega, omab tõepoolest sügavat tehnilist mõtet...See, et portsukaupa saadetakse, mitte tervele Eestile samal minutil, on teine asi ja sellel on üsna kindlasti mingi tehniline mõte.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Minu kogemus Harjumaa , Harku vald , Suurupi küla - Kaitsevägi : täna, 14 mail kl 15.00 toimub õppuse Siil raames oohuteavituse test, käivitatakse ka sireenid.
Reaalselt mingit kuuldavat sireeni kuulda polnud , ei hinda saavutust või kordaminekut , kindel on see et : pingutati ja anti endast parim , kui kuskil esines tõrkeid siis leitakse lahendus , loodetavasti ei järgne "näidispoomisi" , Eesti Kaitsevägi on kõige usaldusväärsem institutsioon Eestis .
Reaalselt mingit kuuldavat sireeni kuulda polnud , ei hinda saavutust või kordaminekut , kindel on see et : pingutati ja anti endast parim , kui kuskil esines tõrkeid siis leitakse lahendus , loodetavasti ei järgne "näidispoomisi" , Eesti Kaitsevägi on kõige usaldusväärsem institutsioon Eestis .
Vaata, kulla mees- kui RIIK saadab mulle must-valgel sõnumi, et...Oleneb, mis lubatud viide on, ja kui suur nende portsude vahe tegelikkuses olema saab. Sellest praegusest testist ei tule järeldada, et tegelikkuses saadetakse ka selliste vahedega.
...siis igati loogiline oleks eeldada, et signaal tulebki kell 15.00. Mitte kell 15.04, mitte kell 15.18 mitte kell 15.40 vmt. Puhtalt usalduse ja tõsiseltvõetavuse küsimus.Kaitsevägi: täna, 14. mail kl 15.00 toimub öppuse Siil raames ohuteavituse test...
Jah, muidugi on see viga, et hiljem saadeti - aga see on ju niigi selge. Ma lihtsalt oletasin, mis selle vea põhjused olla võiks.
Ei ole loogiline, et SMS selle kohta, et 15:00 tuleb signaal, saadetakse 15:00. Loogiline oleks, et veidi enne saadetaks.Lemet kirjutas: ↑14 Mai, 2025 15:38Vaata, kulla mees- kui RIIK saadab mulle must-valgel sõnumi, et...
...siis igati loogiline oleks eeldada, et signaal tulebki kell 15.00. Mitte kell 15.04, mitte kell 15.18 mitte kell 15.40 vmt. Puhtalt usalduse ja tõsiseltvõetavuse küsimus.Kaitsevägi: täna, 14. mail kl 15.00 toimub öppuse Siil raames ohuteavituse test...
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
sireenide koha pealt aprilli teise poole? seisuga:
https://www.err.ee/1609669346/paasteame ... paigaldadaPäästeamet on viimasel paaril aastal paigaldanud üle Eesti 22 asulasse kokku 120 sireeni, mis inimesi ohu korral teavitaksid. Sireenide kuuldeulatuses elab 65 protsenti elanikkonnast.
Ühesõnaga, kui pingutati ja anti endast parim, aga "kontrolltöö" eest saadi hindeks ikkagi mitterahuldav, siis tuleb rohkem pingutada ja järeltööga see kaks ära parandada. Tegelikult tekkis mul küsimus, mis saaks siis, kui elektrit poleks? Kas süsteemil üldse mingi reservtoide ka on? USA-s oli asi omal ajal lahendatud väga lihtsalt:
https://en.wikipedia.org/wiki/Chrysler_Air-Raid_Siren
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
Loogiline oleks et saatmist vajav signaal on enne salvestatud ja selle teelesaatmiseks piisab klahvivajutusestEi ole loogiline, et SMS selle kohta, et 15:00 tuleb signaal, saadetakse 15:00. Loogiline oleks, et veidi enne saadetaks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist