Mingi Yandexi bot püsti?

Reeglid, arvamused, ettepanekud
Vasta
runno
Liige
Kontakt:

Mingi Yandexi bot püsti?

Postitus Postitas runno »

Viimasel ajal iga kord kui militaar.net lehele tulen, viskab all lahti akna, et arvutile määratud turvaseaded on blokeerinud ligipääsu yandex russia sisule. Kas foorumil on mingi varjatud bot küljes?

Pilt ka:
Manused
Screenshot 2025-05-19 105151.png
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Re: Mingi Yandexi bot püsti?

Postitus Postitas Some »

Lähtekoodis küll miskit yandex-it ei näe... Proovi incognito režiimis, ilma laiendusteta, kas ikka annab? Või mis laiendus sulle sellise hoiatuse annab üldse?
lennumudelist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lennumudelist »

Vaatasin (disclaimer: olen progeja, aga mitte veebisaitidele spetsialiseerunud).

Lühike vastus: milnet Yandeksist midagi ei lae.

Tundub tõenäoline, et see peab olema kas midagi küsija arvutile eripärast või tõrkuv pahavara avastus.

Pikk vastus ja optimeerimise soovitused:

Milneti foorum, kui selle avan Firefoxis Linuxi all, NoScript ja UBlock (skriptilubade reguleerija ning veebirisu tõrje) välja lülitatud (tavaliselt on sees, aga katse jaoks lülisin välja), laeb ainult üht välisressurssi - ja kuna too server on maas või olemasolu lõpetanud, siis lõppeb välisressursi laadimine HTTP timeout-iga (ei saa midagi laetud). Minu brauseri debugimise konsool jutustab, et püüti laadida:

Kood: Vali kõik

https://serving.bepolite.eu/script?space=88924077-5368-4747-8a71-d18cac61a61b&type=onload&page_id=6888369&screen_width=1366&screen_height=260&os=Linux%20x86_64&refurl=https%3A%2F%2Fmilitaar.net%2FphpBB2%2Fviewtopic.php%3Fp%3D895361&pageurl=https%3A%2F%2Fmilitaar.net%2FphpBB2%2Fposting.php%3Fmode%3Dreply%26t%3D57443&rnd=1747693446119
Selles päringus oleks siis välisserverile "bepolite.eu" (kui ta eksisteeriks, aga ta on maas) muuseas näha, peale päringu aja ning mu IP aadressi, et mul on ekraani mõõtmed 1366 x 260 pikslit (kõrgus valetab, kuna debugimise konsool kattis enamuse aknast), minu opsüsteem on Linux ja olen päringu saatnud viibides milneti foorumis siin teemas (viewtopic.php ja ID 895469) ja vaadanud skripti "posting.php", seega olen olnud just midagi postitamas.

Kui admin tahaks foorumit privaatsuse osas timmida, siis võiks selle pöördumise küll ära kaotada. Muidu on nullist erinev risk, et hetkel musta auku suunatud domeen "bepolite.eu" ostetakse kunagi tulevikus mõne pahalase poolt, ning agar pahalane teab, et mitmed PHPBB foorumid suunavad kasuaja brauserit tegema päringu nende saidile (kunagi oli seal mingi neti-etiketi teemaline ressurss). Pahalane saaks kirjutada skripti, mis päringut vastu võttes vaatab, kust saidilt külaline tuli ja lükkab siis vastuseks tuleku koha järgi mugandatud sodi. :)
aarnet
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas aarnet »

bepolite.eu on domeen, mille pealt serveeriti kunagi SmartAD reklaame. Minuteada on see firma tegevuse lõpetanud ning mõistlik oleks kood lehelt eemaldada.
runno
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas runno »

Ok, selge, tundub, et on valehäire, ei tea, miks ta mul just milnetti minnes selle akna üles viskab.
Incognito mode's oli vaikus.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline