Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Postitusi: 3412
Liitunud: 26 Jaan, 2009 18:45
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Sho »

Siin sôltub palju ka sellest, et kuivôrd sa magusat armastad. Dark Storm on Lagavulinist tuntavalt vürtsisem ehk pole lihtsalt ja ainult suitsune.

Ja ubadest eristad sa oma automaadis vähemalt Burtukaana kindlasti ära. Kas ka maitseb, on iseasi. Kôigile mitte.
Tumeda rösti Kivu on aga absoluutne universaal, sobib kôigile igast asendist ja igasuguste lisanditega. Kunagi ammu-ammu algas temaga minu teekond hea kohvi juurde ning peale pikki ringiekslemisi jôudsin ma temani tagasi.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
vanahalb
Liige
Postitusi: 3483
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas vanahalb »

Need nimed jäävad meelde ja püüan sinnapoole et leti ääres ka meeles oleks :)
Paistab et maailm on vahepeal edasi arenenud. Muidu, mäletan et omal ajal , Tallinnas niisugustes kohtades nagu Lucky Luke linnahallis oli letis kaks marki viskit. Red Label töölisklassile millest tehti Coca-Colaga kokteil ja Glenfiddich mingi peenema kokteili jaoks mida tüdrukud nurusid. See viimane oli nii kallis et pisar tuli silma. Mulle maitseb siiamaani Red Label rohkem kui Glenfiddich. Eks me kõik oleme pärit lapsepõlvest :)
TALUPOEG TALUJA
Liige
Postitusi: 432
Liitunud: 12 Jaan, 2014 18:11
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

Kui juba kohvi jutuks läks siis:

Juba nõuka ajal sain aru, et kõige parema kohvi (minu arvates muidugi) saab nii, et teed paraja kangusega kohvi, lisad heal juhul natuke suhkrut ja kohe kuumale kohvile paned koorejäätise peale. Vunts läheb valgeks, aga muidu on täitsa hea. Jäätis jahutab kuuma kohvi maha ja saab kiiremini kallale minna.

T.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Postitusi: 3412
Liitunud: 26 Jaan, 2009 18:45
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Sho »

Sellel jäätisekohvil on ka nimi - affogato.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
TALUPOEG TALUJA
Liige
Postitusi: 432
Liitunud: 12 Jaan, 2014 18:11
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

Sho kirjutas: 24 Mai, 2025 22:39 Sellel jäätisekohvil on ka nimi - affogato.
Piltide pealt paistab, et affogato puhul jäätist on kuhjaga ja kohvi väga vähe.... minu variandis oleks jäätist ainult niipalju, et oleks nagu koort sortsu sisse pannud, ehk supilusika jagu.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Postitusi: 3412
Liitunud: 26 Jaan, 2009 18:45
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Sho »

Ehk siis affogato macchiato? :-)
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Postitusi: 814
Liitunud: 25 Veebr, 2022 10:41
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas Marvin »

Sho kirjutas: 24 Mai, 2025 20:47 Lagavulin on mulle juba eilne päev, liidriks on tôusnud midagi, millel on Lagavulini plussidele lisaks veel kuhjaga täiuslikke maitseid - TALISKER Dark Storm. Vaat see on sümfoonia.
Šotimaa saari mööda kolades ja kohalikes kõrtsides viskisid maitstes jõuab arusaamisele, et suured viskimajad on vähem huvitavad kui väikesed.
Ja Talisker on suur. Skye saarel. Been there :)
TALUPOEG TALUJA
Liige
Postitusi: 432
Liitunud: 12 Jaan, 2014 18:11
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

Sho kirjutas: 24 Mai, 2025 22:58 Ehk siis affogato macchiato? :-)
Kui Sa nii ütled. Nüüd on muidugi vaidlemise koht, kas kaheksakümnetel sellist asja mujal tehti, kui siin. :mrgreen:
Kasutaja avatar
wk2
Liige
Postitusi: 3447
Liitunud: 22 Aug, 2014 17:16
Asukoht: Võromaa
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas wk2 »

2011. aasta novembris sai käidud Püha Maa reisil dr. Arne Hiobi juhtimisel (Tiit reiside giid Rooma, Kreeka, Patmose jne. reisidel). Enne reisi saadeti meie grupile kiri, kus soovitati igal kohvifännil ise kohv kaasa võtta. Kuna sealne kohv tõenäoliselt meile ei maitse. Betlemmas sai hommikul vara käidud Jeesuse sünnikirikus ja paar tundi hiljem aovalges oli sinna tulnud kohvimüüja. Ostsime kohalikult kohvimüüjalt topsikese kuuma kohvi, maitsestatud kohv oli täiesti teistsuguse maitsega kui olime harjunud siin jooma. Pilt ka: https://snap.ee/user/htoivo/album/puham ... aabia_kohv
Kohvirituaalidest: https://www.greenplantation.eu/et/a/koh ... s8AB5Gwnwd
Bertel Gripenberg: See lõhe on sügavam surmast, on sünge, pime ja lai - ta lahutab inimest sellest, kes punaseks kiskjaks sai.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Postitusi: 3412
Liitunud: 26 Jaan, 2009 18:45
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas Sho »

Marvin kirjutas: 25 Mai, 2025 5:36 Šotimaa saari mööda kolades ja kohalikes kõrtsides viskisid maitstes jõuab arusaamisele, et suured viskimajad on vähem huvitavad kui väikesed.
See on ju täiesti elementaarne. Otse Kreeka külast toodud oliivôli maitseb ka huvitavamalt kui siin poest saadaolev.
Ja kuna Shoti külaviski meie lettidele ei jôua, siis saamegi valida vaid suurtootjate toodangu hulgast.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Walter2
Liige
Postitusi: 4950
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Tangier
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas Walter2 »

Otse Kreeka külast toodud oliivôli maitseb ka huvitavamalt kui siin poest saadaolev.
Kreeka oliiviõli tootjad olid paar aastat tagasi suures hädas - nende toodangut võltsitakse massiliselt. Sellest oli ka vastav telesaade (vist NG pealt?). Mis toodang ja kus villitult meie lettidele jõuab ei tea.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Lemet
Liige
Postitusi: 20851
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Lemet »

Mis toodang ja kus villitult meie lettidele jõuab ei tea.
Suurtes kettides on oliivõli nii Portugalis, Maltal, Hispaanias kui Sitsiilias ja Kreekal täpselt samade firmade toodang mida ka meil kaubastatakse. Tiba odavam küll. Liiter kipub seal olema 6-9 euro kanti sama pudeli 10-12 vastu meil. Ja nn. gurmee- või delikatesspoodides maksad end väikese pudeli eest täpselt samuti segaseks nagu meil. Nii Portos, Burgoses kui Sliemas.
Viimati muutis Lemet, 26 Mai, 2025 8:20, muudetud 1 kord kokku.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
AMvA
Liige
Postitusi: 5299
Liitunud: 09 Dets, 2018 20:26
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas AMvA »

Sho kirjutas: 24 Mai, 2025 14:51
vanahalb kirjutas: 24 Mai, 2025 13:09 Mismoodi Sho omatehtud kohv nii kallis tuleb? Tassi kohta maksimaalselt 10 g ubasid , natuke vett ja masina amortisatsioon.
Head oad ise, kui mitte passida soodukaid ning rabada kôige väiksem ehk veerandkilone pakk, maksavad nii kusagil 1.15 tassi kohta. Ja need pole mitte haruldased ja kallid oad (nagu Geishad, Kopi Luvakid, Blue Mountainid jne.) vaid lihtsalt kvaliteetoad nagu Burtukaana ja Kivu. Kui vôtta suur pakk soodustuste ajal, mida ma teengi, siis tuleb loomulikult pisut odavam.

Pagana ubasid sa tarbid, mille kilo hind on 75 EUR???
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Postitusi: 3412
Liitunud: 26 Jaan, 2009 18:45
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Sho »

See oli ju seal öeldud - Burtukaana. Kôige väiksemas 250gr pakis ilma soodukata - 17 euri. Seega mitte 75 vaid 68. Kilone pakk on 45, soodukate ajal 32.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Rebane11
Liige
Postitusi: 2080
Liitunud: 10 Mär, 2021 20:15
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Rebane11 »

Midagi on maailmas ka muutunud. Varem ikka oli kuuldusi, et seal näljahäda ja siin.
Kui burtukaana hinna ka alla saaks, siis elu lill.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist