Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
nukkel
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas nukkel »

Mis mõttes " segatud piimaga"? Palun täpsusta: kuidas teed, mida kasutad, kaua säilib, mis maitse on . Ausalt tunnistan esimest korda kuulen et piimaga segatakse mahla.
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

No võtad lihtsalt marju sügavkülmast(muul ajal). Lased ikka üles sulada ja siis viskad need marjad klaasi-topsi ja viskad suhkru peale. Hõõrud ja surud marjad puruks, kallad piima peale, sega ära ja palavaga väga hea süüa-juua. Mustsõstraga on minu lemmik. Ja ei säili üldsegi mitte, kohe manustatakse!
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Tänud ehk kunagi tulevikus proovin ära. Ma oma vaimusilmas kujutasin ette, mingit aurutamist, marlit, täpset kella jälgimist ja tont teab mis veel.
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

TALUPOEG TALUJA kirjutas: 24 Mai, 2025 20:13 No võtad lihtsalt marju sügavkülmast(muul ajal). Lased ikka üles sulada ja siis viskad need marjad klaasi-topsi ja viskad suhkru peale. Hõõrud ja surud marjad puruks, kallad piima peale, sega ära ja palavaga väga hea süüa-juua. Mustsõstraga on minu lemmik. Ja ei säili üldsegi mitte, kohe manustatakse!
Omades jääkuubikute purustamise võimekusega (tugeva seinaga anum + suured võllilaagrid) blenderit, võib kõik komponendid otse sügavkülmast võetuna kokku jahvatada ja saab väga erinevaid jahedaid rüüpeid mõne sekundiga kokku keerutada.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

nukkel kirjutas: 24 Mai, 2025 21:55 Tänud ehk kunagi tulevikus proovin ära. Ma oma vaimusilmas kujutasin ette, mingit aurutamist, marlit, täpset kella jälgimist ja tont teab mis veel.
Palun, palun. Tavaliselt kujutatakse jah igasuguseid asju ette. Tegelikult on asjad väga lihtsad. Põhiline on see, et tõstad tagumiku toolilt ja suudad liikuda ühtlases tempos külmkapi poole, kus siis sügavkülmas on marjad ja ülevalpool soojemas osas piimapakk. Suhkur tavaliselt vedeleb igapäevaselt köögilaual... ja lusika leiab ka üsna ligidalt. Pisut kätega liigutusi kruusis ja valmis ta ongi. :mrgreen:
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

TALUPOEG TALUJA kirjutas: 22 Mai, 2025 15:33
Some kirjutas: 22 Mai, 2025 15:23 Akf Talupoeg Tasuja, ma olen sellisest kohast ostnud https://talutoodang.ee/talutooted/
Kas see on hetkel õiglane hind? Ise ostaksid naabrimehelt sellise hinnaga puuduolevad juurikad?
Ma ei tea hetkel öelda, pole uurinud mujalt hindu ja minu hindamine oleks hetkel väga ebamäärane...

Aga naabrimees krt. tore mees, annab niisama, kui tal peaks midagi üle jääma.
Ja siis mina annan ka vahest midagi, mida üle jääb, samamoodi tasuta.
Kuidas sellistega oli võimalik SKP'd kasvatada, kui riigil jäävad niisuguse "kaubandusega" maksud saamata?
Seda osati juba 90'datel arvutada, et üle piiri toodut toidukoormat on lihtsam maksustada kui kohalikku "maakaubandust".
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Ma olen kunagi selle peale mõelnud, et miks peaks riik minu käest midagi saama, kui ma ise kasvatan omale saadusi, töötlen neid ja vahetan teistega, kes pakuvad mulle samamoodi vastu oma toidukraami. Riik ei ole mind kuidagi aidanud selles osas. Maamaksu pean maksma, muid makse ka ja keegi ei tule minu haiget selga siia masseerima... Mingeid erilisi tingimusi mulle ei looda. Pean kõik ise tegema, mulle saatuse poolt määratud maalapil. Peale selle poleks ka ilus kottida" inimest, kes saab veel endaga kuidagi hakkama ja ei vaja tuge.... Seega minu õiglustunne on siin selline, et ma ei ole kellegile midagi võlgu!
T.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Ma pean siin vist solidaarsusest kah pisut nutma. Riik pole mind minu tinasôdurite elustiili hobiäris kohe mitte kuidagi toetanud, kôik on tulnud oma käte, kulu ja kirjadega üles ehitada. Nuuks-nuuks. Ja ostavad kah ainult välismaalased, taluturule pole môtet minnagi. Neetud ekreikke valitsus! Tahavad tinasôdurite majandust ja wargame elu ära hävitada.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
slider
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas slider »

Aga siis peaks sedasi tegema, et TALUPOJA numbrit 112 helistades ei ühendata. Laste pea seest tasuta saadud haridust enam kätte ei saa, las see jääda. Kui haiget selga on vaja ravida siis tuleb minna esmajoones kohe erakliinikusse, enamasti saab aja samal nädalal ning hakkab kohe pihta 30 minutilise konsultatsiooniga, 130€. Päris lihtne kui riigile midagi ei võlgne, pole vaja hirmu tunda, et millalgi midagi vastu tahta oleks. Ma mõistan, et on raske, toetuste erisus Euroopa sees on reaalusus ja on keeruline võistelda maadega kus saab 2 - 3 saaki aastas. Ametnike lollust on ka rohkem kui küll. AGA kui alates Laari põhja lastud maaelust pole siiani rikkust õuele tulnud siis äkki tulekski oma tegevust vaadata kui hobi, saab maatööd teha nii palju kui ise tahad ja oma tarbeks toodab ning ülejõu käiva siis maha müüa või välja rentida. Anna andeks aga peale ränga kibestumise pole nende lehekülgede nutu ja hala pealt ikka aru saanud mida see riik peaks siis veel ära tegema peale lihtsalt rahaga üle külvamise. Ma ei mäleta et oleks kunagi kuskilt lugenud, et põllumajandus oleks meelakkumine.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Nojah, kui juba Coca jutuks tuli, siis kas olete märganud, et see, mida Eestis müüakse ja see, mida lääneriikides, ei ole kaugeltki mitte täpselt sama jook. Ostad Coca-Cola Tallinnast, no on üks paras hapu lurr, burksi allaloputamiseks käib kuidagi kah. Aga ostad Coca Londonist - hoopis teine tera.
Kunagi sattusin ma Perthis (WA) üsna tihti töö asjus Burswood'i kasiinosse, enamasti asjatasin ikka tagaruumides. Ja seal oli siis üks baarilett oma töötajate jaoks, kus igaüks sai ise jooki võtmas käia (täiesti tasuta muide). Leti küljes oli selline voolikuga otsik, natuke püstolit meenutav, kust siis jooki lasta sai. Leti all külmas anumad hea-paremaga. Ja selle "püstoli" peal olid nupud Coca, Sprite, Fanta, mineraalvesi. Aga ei saanud sealt puhast Cocat, Fantat ega Sprite'i. Sai hoopis vastavat siirupit, millele tuli siis mineraalvett peale lasta. Klaasidel olid isegi väikesed märgid peal, kuhumaani siirup peaks ulatuma, et üks standardne Coca, Fanta või Sprite saada. Puhas siirup oli kaunis vänge kraam. Aga nii sai ise siis timmida - lasid siirupit vähem, sai koolamaitselise mineraalvee, lasid rohkem, siis oli juba Coca hard-versioon 8) .

P.S.
Kui jookide teemal natuke veel halada, siis ma ei mõista, miks ei müüda Eestis nt. sellist asja?
Pilt
Igavesti hea asi.
Krüsanteemi jääteed parem ei küsigi...
Pilt
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

slider kirjutas: 24 Mai, 2025 23:17 Aga siis peaks sedasi tegema, et TALUPOJA numbrit 112 helistades ei ühendata. Laste pea seest tasuta saadud haridust enam kätte ei saa, las see jääda. Kui haiget selga on vaja ravida siis tuleb minna esmajoones kohe erakliinikusse, enamasti saab aja samal nädalal ning hakkab kohe pihta 30 minutilise konsultatsiooniga, 130€. Päris lihtne kui riigile midagi ei võlgne, pole vaja hirmu tunda, et millalgi midagi vastu tahta oleks. Ma mõistan, et on raske, toetuste erisus Euroopa sees on reaalusus ja on keeruline võistelda maadega kus saab 2 - 3 saaki aastas. Ametnike lollust on ka rohkem kui küll. AGA kui alates Laari põhja lastud maaelust pole siiani rikkust õuele tulnud siis äkki tulekski oma tegevust vaadata kui hobi, saab maatööd teha nii palju kui ise tahad ja oma tarbeks toodab ning ülejõu käiva siis maha müüa või välja rentida. Anna andeks aga peale ränga kibestumise pole nende lehekülgede nutu ja hala pealt ikka aru saanud mida see riik peaks siis veel ära tegema peale lihtsalt rahaga üle külvamise. Ma ei mäleta et oleks kunagi kuskilt lugenud, et põllumajandus oleks meelakkumine.
Nagu juba eelpool mainisin, olen ju maksumaksja. Tarbin ka ju peale juurikate üht-teist. Kui olen ettevõtjana ka registreeritud, kas peaksin punastama häbist? TRA! Olen siis hauani võlgu riigile?

Näiteks mina ei ole siin kuskil maininud, et RIIK peaks minu üle külvama rahaga! Lihtsalt sai arutatud ja kirjutatud kuidas varemalt asjad olid ja kuidas väiksematel sitemini läks. See pole isegi mitte Nutt ega Hala, vaid täitsa meie ajalugu. Mind pole ka mõtet siin laiskuses süüdistada ega ka teisi kes suure tuhinaga kolhooside käest saadud oma talu maadel hakkasin talusid pidama ja kes ebavõrdses konkurentsis pidi alla andma ja tekib küsimus kas siis kõik olid laisad.....
Seda mainisin ka, et ma ei tea mida oleks pidanud tegema tegelikult, aga nagu ka praegu igapäevaelu jälgida, meist lastakse lihtsalt vaikselt üle. MIdagi pole muutunud.
vilhelm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vilhelm »

Sho kirjutas: 24 Mai, 2025 22:55 Ma pean siin vist solidaarsusest kah pisut nutma. Riik pole mind minu tinasôdurite elustiili hobiäris kohe mitte kuidagi toetanud, kôik on tulnud oma käte, kulu ja kirjadega üles ehitada. Nuuks-nuuks. Ja ostavad kah ainult välismaalased, taluturule pole môtet minnagi. Neetud ekreikke valitsus! Tahavad tinasôdurite majandust ja wargame elu ära hävitada.
Just! Kus on tinasõdurite sektorile eraldatud 0,0.....01% SKP-st?
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Jupp / tsitaat : "Aga siis peaks sedasi tegema, et TALUPOJA numbrit 112 helistades ei ühendata."
Ma ei tea , millest selline vaen oma kaasmaalase vastu ?
Kui isik / Kodanik maksab sotsiaal- ja tulumaksu siis on tal täielik õigus saada Riigi poolt teenuseid , olgu siis tegemist Tervisekassa poolt "pakutavaga" või mõne muu teenusega , näiteks teehooldus , haridus , KOV poolt pakutav , kuigi keegi midagi ei paku , kõike peab justkui lunima , müts peos paluma .
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

parkija kirjutas: 25 Mai, 2025 7:31 Jupp / tsitaat : "Aga siis peaks sedasi tegema, et TALUPOJA numbrit 112 helistades ei ühendata."
Ma ei tea , millest selline vaen oma kaasmaalase vastu ?
Kui isik / Kodanik maksab sotsiaal- ja tulumaksu siis on tal täielik õigus saada Riigi poolt teenuseid , olgu siis tegemist Tervisekassa poolt "pakutavaga" või mõne muu teenusega , näiteks teehooldus , haridus , KOV poolt pakutav , kuigi keegi midagi ei paku , kõike peab justkui lunima , müts peos paluma .
Siin on tegemist minu arvates teadmatusega. Ja inimesega kes ei tea maaelust midagi!
slider
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas slider »

Oo ei, pole mingit vaenu. Maaelust ettevõtja mätta otsast vaadatuna tõesti midagi ei tea, peale selle, et kindlasti pole lihtne. Minu kommentaar oli mõeldud selle pihta, et "Kui ma üksi oma nurgas majandan miks ma pean ikka veel midagi riigile maksma". Mees ja koer tüüpi ettevõtjal kes pakub kolimisteenust ei tule ka keegi õhtul valutavat selga masseerima, isegi Tlna kesklinnas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist