Majapidamismured

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
klemm
Liige
Kontakt:

Re: Majapidamismured

Postitus Postitas klemm »

AMvA kirjutas: 26 Mai, 2025 13:05 Küsin siin foorumis targematelt nõu. Äkki keegi on selle teemaga rohkem kursis.

Vaja veidi voodrilauda paigaldada. Probleemiks on osutunud õige naelutuspüstoli valik. Endal olemas liistunaelapüstol (1,2 mm nael) ja karkassinaleapüstol. Netis otside tundub et päris voodrilaua naelapüstol on olemas ainult Senco'l (2,3 mm nael). Aga seda on saada ainult suruõhuvariandina. See tähendaks ka komressori rentimist, sest garaazhis olev kompressor on liiga suur ja kobakas. Kas 1,8 mm nael jääb liiga peenikeseks? Neid saaks ka akuseadmena.
Kas probleem on selles, et soovid ilusat ümmargust naelapead või miks karkassipüss ei sobi?
Rullnaelapüssid lasevad selliseid ümaraid.
Kristo 53980192
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Olenevalt töökogusest võib kompressori asemel lihtsam olla kasutada surulämmastikuballooni. Täitmine pole eriti kallis ja lisaks on täiesti vaikne :)
Mul laboris kunagi oli, täiesti mõistlik alternatiiv.
Aga loomulikult oleneb töömahust, pead arvutama.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

klemm kirjutas: 26 Mai, 2025 17:30
AMvA kirjutas: 26 Mai, 2025 13:05 Küsin siin foorumis targematelt nõu. Äkki keegi on selle teemaga rohkem kursis.

Vaja veidi voodrilauda paigaldada. Probleemiks on osutunud õige naelutuspüstoli valik. Endal olemas liistunaelapüstol (1,2 mm nael) ja karkassinaleapüstol. Netis otside tundub et päris voodrilaua naelapüstol on olemas ainult Senco'l (2,3 mm nael). Aga seda on saada ainult suruõhuvariandina. See tähendaks ka komressori rentimist, sest garaazhis olev kompressor on liiga suur ja kobakas. Kas 1,8 mm nael jääb liiga peenikeseks? Neid saaks ka akuseadmena.
Kas probleem on selles, et soovid ilusat ümmargust naelapead või miks karkassipüss ei sobi?
Karkassinael on 3 mm jäme. Voodrilauale on see liiga mis liig.
Mul on veel peitkinnitusega laud, kus nael või kruvi läheb punni sisse suht serva peale
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

klemm kirjutas: 26 Mai, 2025 17:30 Kas probleem on selles, et soovid ilusat ümmargust naelapead või miks karkassipüss ei sobi?
Karkassikad lasevad ka ümara peaga naelu, tavalisele lauale ei ole see karkassi püssi lastav 2,8 või 3,1 midagi üle mõistuse, aga punni karkassikaga ilmselgelt ei lase jah.
Kirs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kirs »

Ise ka eelmine sügise jõudsin maja kolm külge voodrilaudadega katta ja just 2,87mm naelad läksid. Ei mingit probleemi. Otsad loomulikult puurisin ette ja panin käsitsi naeltega. Püssiks õepoja akuga HIKOKI. https://tooriistamarket.ee/et/tooriista ... cl-18v-5ah Eks see suvi jätkan.
klemm
Liige
Kontakt:

Screenshot_20250527-205657.png
AMvA kirjutas: 26 Mai, 2025 18:20

Mul on veel peitkinnitusega laud, kus nael või kruvi läheb punni sisse suht serva peale
Kristo 53980192
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

klemm kirjutas: 27 Mai, 2025 19:58 Screenshot_20250527-205657.png

Mis sa sellega tahtsid öelda? Neid olen ma voodrilaua hulgi sisse lasknud. Aga tundub, et seda mõõtu pakub ainult Senco, seega peab vist ikka jälle renti minema
klemm
Liige
Kontakt:

AMvA kirjutas: 27 Mai, 2025 20:08
klemm kirjutas: 27 Mai, 2025 19:58 Screenshot_20250527-205657.png
Mis sa sellega tahtsid öelda? Neid olen ma voodrilaua hulgi sisse lasknud. Aga tundub, et seda mõõtu pakub ainult Senco, seega peab vist ikka jälle renti minema
Et on 2,3mm naelad tavalisele karkassi püssile. Senco naelad sobivad ikka teistele ka. Näiteks minu dewaldile sobivad, mingi hiina junn on, sellele ka.
Kristo 53980192
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Millisele DeWaldile?

Tavalise karkassipüssi naela mõõt on 2,9-3,2
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

De Walti DCN692P2 on muidu 2,8 miinimum mõõduks antud, aga kui naela pea suurus kolvile sobib, siis miks ta ei peaks laskma.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

maksipoiss kirjutas: 28 Mai, 2025 6:24 De Walti DCN692P2 on muidu 2,8 miinimum mõõduks antud, aga kui naela pea suurus kolvile sobib, siis miks ta ei peaks laskma.
2,3 mm voodrinaelal on teistsugune pea, selline väike ja T-tähe moodi.

Üldiselt olen ma olnud eluaeg arvamusel, et 13 võtmega 12 mutrit ei keerata, isegi kui kuidagimoodi saab.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Tollmõõdus asju meetermõõdus võtmetega on ka raske.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ma olen kahele hoonele pannud umbes 1500 "voodrilauda", hööveldamata tolline kuiv ehituslaud, 100 mm lai, ülekattega vertikaalne laudis, nagu Rootsis kombeks.

Kõikide variantide, sh naelapüstolite järel loobusin sellest ja panin Essve kruvidega, üksinda kahe käega tehes kõige lihtsam ja hiljem saab ka sättida. Liistupüstoliga jäi kinnitus liiga lahja ja karkassipüstoliga lõi laudu üle 1 lõhki.

Antud kogemus käib muidugi selle kohta, mida ma tegin, kasutasin Ramirendist võetud püstoleid ja Paslode naelu, Dewalti akupüstolid olid. Lisaks vähemalt akupüstolid jupsivad mitte vähe ja mulle sattusid pidevalt sellised, mis üle poole naelte kassetist ära kulutades hakkasid tõrkuma, niiet pooled naelad läksid raisku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 28 Mai, 2025 13:58 Ma olen kahele hoonele pannud umbes 1500 "voodrilauda", hööveldamata tolline kuiv ehituslaud, 100 mm lai, ülekattega vertikaalne laudis, nagu Rootsis kombeks.

Kõikide variantide, sh naelapüstolite järel loobusin sellest ja panin Essve kruvidega, üksinda kahe käega tehes kõige lihtsam ja hiljem saab ka sättida. Liistupüstoliga jäi kinnitus liiga lahja ja karkassipüstoliga lõi laudu üle 1 lõhki.

Antud kogemus käib muidugi selle kohta, mida ma tegin, kasutasin Ramirendist võetud püstoleid ja Paslode naelu, akupüstolid olid.
Tänan info eest. Tundub et kuna ei viitsi rendist seda Senco spets püstolit koos kompressoriga rentida, siis teen isepuurivate kruvidega
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kruvid kindlasti C4 tähisega (kõige korrosioonikindlam). Kasutasin sellised pronktsikarva nanokattega.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist