Autotehnikateema

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
slider
Liige
Kontakt:

Re: Autotehnikateema

Postitus Postitas slider »

Ott tegi ära, Eesti mehed Hispaanias Driftmastersis ka poodiumil teistele eriti ruumi ei jätnud, Annover lammutab oma pro modiga ka niiet halb hakkab :D https://youtu.be/29aeTkLG1m8?si=7gJk6JP-__SHR35B
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Nutt ja hala

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Lemet kirjutas: 29 Mai, 2025 4:31
Tead, ma ei võta juba sellepärast seda juttu tõeselt, et UK-s on üle 7,5 tonni veoautode kiiruspiirang elektrooniliselt piiratud 80 kmh ja nemad siis ka liiguvad ühtlases liiklusvoos või?
Ja mis see üldine kiiruspiirang suurtele siia peaks puutuma :wall: Ning veelkord- mida lugupeetav võtab või ei võta, on minu jaoks absoluutselt nulltähenduslik. Võtab ja sõidab ise selle trassi (antud juhul konkreetselt A68, mis on IMHO A1 kiirem ja ilusam) läbi ja siis avaldab arvamust.
Välismaa politseile on selgeks tehtud, et nende ülesanne nr 1 on sujuva liikluse tagamine.
Meil on selgeks tehtud, et kui tahate palgatõusu, tuleb rohkem trahve teha.

Mis puudutab neid veoautosid, siis see liiklusvoog on tavaliselt 2-osaline, aeglasemad 1-l rajal ja kiiremad 2 rajal ja edasi. Kiired sinna esimesele rajale ei trüki (ka möödumiseks) ja vastupidi.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
AMvA
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 29 Mai, 2025 8:57
Lemet kirjutas: 29 Mai, 2025 4:31
Tead, ma ei võta juba sellepärast seda juttu tõeselt, et UK-s on üle 7,5 tonni veoautode kiiruspiirang elektrooniliselt piiratud 80 kmh ja nemad siis ka liiguvad ühtlases liiklusvoos või?
Ja mis see üldine kiiruspiirang suurtele siia peaks puutuma :wall: Ning veelkord- mida lugupeetav võtab või ei võta, on minu jaoks absoluutselt nulltähenduslik. Võtab ja sõidab ise selle trassi (antud juhul konkreetselt A68, mis on IMHO A1 kiirem ja ilusam) läbi ja siis avaldab arvamust.
Välismaa politseile on selgeks tehtud, et nende ülesanne nr 1 on sujuva liikluse tagamine.
Meil on selgeks tehtud, et kui tahate palgatõusu, tuleb rohkem trahve teha.

Mis puudutab neid veoautosid, siis see liiklusvoog on tavaliselt 2-osaline, aeglasemad 1-l rajal ja kiiremad 2 rajal ja edasi. Kiired sinna esimesele rajale ei trüki (ka möödumiseks) ja vastupidi.
Saksas vaatab politsei väga kurja pilguga, kui sa 2 rajas paarutad ja parem rada vaba on.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Saksas vaadatakse ka väga kurja pilguga siis, kui parempoolsel rajal on aeglasem liiklus ja sa selle kaudu eessõitjast (kes ei taipa 1. rajale reastuda) mööda uhad. Ja kui sa hakkad 2. rajal sõites segama kiiremaid (ei reastu eest ära õigel ajal), siis peale politsei vaatavad sind kurja pilguga ka kiiremad sõitjad, vilgutavad tulesid, signaalitavad ja näitavad keskmist näppu.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 29 Mai, 2025 9:08 Saksas vaadatakse ka väga kurja pilguga siis, kui parempoolsel rajal on aeglasem liiklus ja sa selle kaudu eessõitjast (kes ei taipa 1. rajale reastuda) mööda uhad. Ja kui sa hakkad 2. rajal sõites segama kiiremaid (ei reastu eest ära õigel ajal), siis peale politsei vaatavad sind kurja pilguga ka kiiremad sõitjad, vilgutavad tulesid, signaalitavad ja näitavad keskmist näppu.
Saksas on paremalt poolt möödasõidu eest väga korralik trahv soolas.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Kuidas nende põhiseadusvastaste numbrituvastustega on? Süütu ja kasulik?
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Ridade erinevat liikumiskiirust ei loeta möödasõiduks.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Lemet kirjutas: 29 Mai, 2025 9:45
Ridade erinevat liikumiskiurust ei loeta möödasõiduks.
Saksas on see lubatud ainult erandkorras, kui kõik read on täiesti koormatud. Möödasõit paremalt on ka Eestis keelatud.
https://www.bussgeldkatalog.org/rechts- ... -autobahn/
Lemet
Liige
Kontakt:

Ma ei viitsi kõvade spetsialistidega vaielda, laseme parem kõnelda liiklusseadusel...
44) möödasõit on ühest või mitmest sõitvast sõidukist ettejõudmine oma sõidurajalt välja sõites. Möödasõiduks ei loeta ümberpõiget ega möödumist;
45) möödumine on ühest või mitmest sõitvast sõidukist ettejõudmine oma sõidurajalt välja sõitmata. Möödumiseks loetakse ka vastusõitvast sõidukist möödumist;
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Lemet kirjutas: 29 Mai, 2025 10:26 Ma ei viitsi kõvade spetsialistidega vaielda, laseme parem kõnelda liiklusseadusel...
44) möödasõit on ühest või mitmest sõitvast sõidukist ettejõudmine oma sõidurajalt välja sõites. Möödasõiduks ei loeta ümberpõiget ega möödumist;
45) möödumine on ühest või mitmest sõitvast sõidukist ettejõudmine oma sõidurajalt välja sõitmata. Möödumiseks loetakse ka vastusõitvast sõidukist möödumist;
Ma kirjutasin möödasõidust vist?
Samas see on selline hall ala. Kui sa lõpetad korrektse möödasõidu naasmisega paremasse ritta, teed siis möödumise ja alustad uut möödasõitu vasaku rea kaudu, siis kas see keskmine manööver oli möödasõit või möödumine?
Lemet
Liige
Kontakt:

Ja mina kirjutasin, et ridade erinevat liikumiskiirust ei käsitleta möödasõiduna. Ei Saksas, ei meil. On olnud mitmel korral Saksamaal olnud juhust mööduda esimeses reas 100 km/h alas paremalt poolt teises reas 80ga kulgevast vanapoolsest pürjelist, kusjuures isegi politsei silme all. Ja ei mingit värvimuusikat või repressioone ei mulle, ei pürjelile......
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Lemet kirjutas: 29 Mai, 2025 10:36 Ja mina kirjutasin, et ridade erinevat liikumiskiirust ei käsitleta möödasõiduna. Ei Saksas, ei meil. On olnud mitmel korral Saksamaal olnud juhust mööduda esimeses reas 100 km/h alas paremalt poolt teises reas 80ga kulgevast vanapoolsest pürjelist, kusjuures isegi politsei silme all. Ja ei mingit värvimuusikat või repressioone ei mulle, ei pürjelile......
Sa minu pandud linki ei lugenud?
Lemet
Liige
Kontakt:

Lugesin. Aga kas Sa ise ikka lugesid? Osundan...
Wann ist es erlaubt, rechts zu überholen?
Auf der Autobahn darf nur von rechts überholt werden, wenn auf der linken Spur eine Fahrzeugschlange im Stau steht oder langsam fährt.
Ehk siis aeglaselt liikuvast Staud kartvast sõidukist on lubatud ka paremalt mööduda. Staust antakse Saksamaal teada kaunikesti pika maa peale.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Täna nägin imet. Minu ees sõitis tükk aega mootorattur sellise "superbike" tüüpi rattaga ja grammipealt õige kiirusega. Küllap oli vist algaja.
Hõõrusin ükk aega silmi, et kas mulle tundub, või ongi tõsi.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Lemet kirjutas: 29 Mai, 2025 10:51 Lugesin. Aga kas Sa ise ikka lugesid? Osundan...
Wann ist es erlaubt, rechts zu überholen?
Auf der Autobahn darf nur von rechts überholt werden, wenn auf der linken Spur eine Fahrzeugschlange im Stau steht oder langsam fährt.
Ehk siis aeglaselt liikuvast Staud kartvast sõidukist on lubatud ka paremalt mööduda. Staust antakse Saksamaal teada kaunikesti pika maa peale.
See mis sa punasega välja tõid ei käinud üksikus auto vaid autokolonni kohta
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist