Autotehnikateema

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
AMvA
Liige
Kontakt:

Re: Autotehnikateema

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 12 Juun, 2025 13:04 Vaevalt sa enda autole taolisi ise paneks. Tehtud tootja Dong Meng Hui poolt?
Antud Volli normaalsed kettad algavad ikka 50-st eurost tükk (aga hinnad e-poes lähevad ka üle 100), ega ma ilmaasjata räägi, et kui raha pole, sõitke nende autodega, kus ketas 15 eurot on või nähke ise vaeva.

Jutt on siis esiketastest, "premium" kvaliteediga B-osa, 2 liitrine mootor.
See 32,50 on täiesti korralik piduriketas, esimene muuseas. Vahet ei ole mis firma, parem ikka kui randiga ja kõver ketas.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Peeter kirjutas: 12 Juun, 2025 13:45 Ära nüüd liialda Trumm. Sa räägid siin alates 50-st tükk V-50 esiketas. Kui natuke lehitseda, siis juba leiab suurele mootorile suure suportiga ka variante nimega tootja ketastes 40 euri tk. Ja kui oled veel "kunde", siis ei räägi me enam tavaletihinnast. Nii, et kui just eilane ei ole, siis võlud välja küll. 50-ga kinnisilmi ilma hinda küsimata saab ATE või Bosch vmt ketta kätte lõdvalt. Ja neid on veel, ka 40-ga saab ja terve rida tuleb välja neid, 32-ga ei viitsinud praegu otsima hakata (vb km-ita hinna jutt). Ja sa pead ikka tõsiselt mõtlema praegu, kui julged tulla neid erinevaid tuntud kabamärkide kettaid "hui-vam-dai"-deks nimetama. Need on täiesti korralikud kettad, vastavuses tehniliste nõuetega jne, ei ole mõtet igatsugu jura aretama hakata
Ja nüüd "ainult Volvo kaudu" küll ei soovita kõike otsida ja arvestada....
Ja ei ole mõtet hakata aretama siin teemat, et "pane meeter, neeger!", et "kui ketas on alla sota tükist, siis nii odavat ei osta!"
ATE on pms originaalketas
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Minu teada ATE on aktsepteeritud prestiižne kettatootja (ja palju muudki veel), aga ma nüüd küll ei tea, et nn sinises Volvo pakendis oleksid ATE kettad. "Nii head asjad" minu teada seal originaalpakendis sees ei ole.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Peeter kirjutas: 12 Juun, 2025 14:01 Minu teada ATE on aktsepteeritud prestiižne kettatootja (ja palju muudki veel), aga ma nüüd küll ei tea, et nn sinises Volvo pakendis oleksid ATE kettad. "Nii head asjad" minu teada seal originaalpakendis sees ei ole.
On küll
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Peeter kirjutas: 12 Juun, 2025 13:45 Ära nüüd liialda Trumm. Sa räägid siin alates 50-st tükk V-50 esiketas. Kui natuke lehitseda, siis juba leiab suurele mootorile suure suportiga ka variante nimega tootja ketastes 40 euri tk. Ja kui oled veel "kunde", siis ei räägi me enam tavaletihinnast. Nii, et kui just eilane ei ole, siis võlud välja küll. 50-ga kinnisilmi ilma hinda küsimata saab ATE või Bosch vmt ketta kätte lõdvalt. Ja neid on veel, ka 40-ga saab ja terve rida tuleb välja neid, 32-ga ei viitsinud praegu otsima hakata (vb km-ita hinna jutt). Ja sa pead ikka tõsiselt mõtlema praegu, milliste sõnadega julged tulla neid erinevaid tuntud kabamärkide kettaid "hui-vam-dai"-deks nimetama. Need on täiesti korralikud kettad, vastavuses tehniliste nõuetega jne, ei ole mõtet igatsugu jura aretama hakata
Ja nüüd "ainult Volvo kaudu" küll ei soovita kõike otsida ja arvestada....
Ja ei ole mõtet hakata aretama siin teemat, et "pane meeter, neeger!", et "kui ketas on alla sota tükist, siis nii odavat ei osta!"
Ja üleüldse... V50-e kaheliitrine väike võrr ja ise otsib tippkettaid....?
Ma võtsin ette mudelite hulgast ühe keskmise, 2,0 mootoriga, preemium kvaliteet ja pakutavate hindade hulgast üsna algusest (samale autole oli ka 100 euroseid). Ladu24.ee internetipoe. Ilmselt "hinnad alates" mudel oleks ühtepidi liialdus, mingi "sport-turbo" teistpidi.

Igal juhul 30 või 40 eurot pole ka 15 eurot.
Viimati muutis Kapten Trumm, 12 Juun, 2025 14:30, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
ivo86
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ivo86 »

V50 on suvaline väike universaalkerega pann, mitte M5 või lambo. Kuhu te lähete sellega, ringrajale või?
Aeromotorsis kõige odavam ketas 21 euri tk ette ja kui tahate priisata, siis bosch 27 euri tk.

Tavasõidus käivad nagu kulda, pole mõtet üle mõelda või idioodi juttu kuulda võtta.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Eelmine aasta sain S60-le esinduses uued OE esikettad, hinnaks suurusjärk 60€/tk. See on kvaliteetse B-kati ketta tükihind netipoes, leidub ka kallimaid. Vahel saab Infost üllatavaid hindu, tasub uurida.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Vaatame fakte, 2,0 107 kW, üsna keskmine mudel, Aeromotors, premium kvaliteet, esikettad
Hinnavahemik on 27-st eurost 86 euroni tükist.
Keskmine hind 56 eurot.

https://aeromotors.ee/kataloog/volvo/v5 ... 092;s10132

Mingite 27 euroste boschi ketaste puhul peaks ikka vägagi punased tuled põlema minema.
Tasuta lõunaid ei ole ja veelvähem saksa rauatöö puhul.
Osad ostjad ongi nii rotid, et ostavad kõige odavamaid ja siis vahetavad kord aastas, kui need soodsad kettad peale esimest veelombist läbi sõitu kõverad on.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 12 Juun, 2025 14:36 Vaatame fakte, 2,0 107 kW, üsna keskmine mudel, Aeromotors, premium kvaliteet, esikettad
Hinnavahemik on 27-st eurost 86 euroni tükist.
Keskmine hind 56 eurot.

https://aeromotors.ee/kataloog/volvo/v5 ... 092;s10132

Mingite 27 euroste boschi ketaste puhul peaks ikka vägagi punased tuled põlema minema.
Tasuta lõunaid ei ole ja veelvähem saksa rauatöö puhul.
Osad ostjad ongi nii rotid, et ostavad kõige odavamaid ja siis vahetavad kord aastas, kui need soodsad kettad peale esimest veelombist läbi sõitu kõverad on.
Ära mõtle üle, 27 eur Boschi ketas on sellisele autole maa ja ilm
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Mitmedki komponentide tootjad (sama ATE, Bosch) on viimasel ajal turule lükanud hulgaliselt kraami, mis hinna poolest sarnaneb pigem Türgi toodanguga, siit lihtsalt küsimus, et kas Saksamaal on mingi 550% autotööstuse palgakärbe toimunud või toodabki neid tegelikult Tong Meng Hui (või Ibrahim Türgis) ja lükatakse lihtsalt Boschi karbi sisse.

Ma olen jätkuvalt skeptiline väga odavate asjade headuses ja kui sama poe hinnakirjas on ATE ketas 17 ja 40 eurot, siis ma ilmselt ostaks igaks juhuks 40 eurose.
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

Need Boschi kettad on järsku odavad hoopis sellepärast, et on kaua ladudes seisnud ja kalli hinna pärast pole neid siiani ostetud. Kui nähakse, et laod täis ja ei osteta, lastaksegi hinnad alla, mitte et need kettad nüüd kehvad oleksid. On sihuke variant ehk võimalik?

T.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 12 Juun, 2025 14:51 Mitmedki komponentide tootjad (sama ATE, Bosch) on viimasel ajal turule lükanud hulgaliselt kraami, mis hinna poolest sarnaneb pigem Türgi toodanguga, siit lihtsalt küsimus, et kas Saksamaal on mingi 550% autotööstuse palgakärbe toimunud või toodabki neid tegelikult Tong Meng Hui (või Ibrahim Türgis) ja lükatakse lihtsalt Boschi karbi sisse.

Ma olen jätkuvalt skeptiline väga odavate asjade headuses ja kui sama poe hinnakirjas on ATE ketas 17 ja 40 eurot, siis ma ilmselt ostaks igaks juhuks 40 eurose.
Mis vahet seal on kus need asjad tehtud on? iPhone on kah Hiinas tehtud, so what. Või HP või Lenovo või Delli läpakas.
Ma ostsin oma baigile Pirelli Rosso Corsa poolslickid. Esimene oli tehtud Itaalias, tagumine Hiinas. Pirelli kuulub muuseas Hiina ettevõttele nüüd. Aga ikka parimad mootorrattarehvid.
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

Kapten Trumm kirjutas: 12 Juun, 2025 9:14 Inimesed, ärge ostke endale ülejõukäivaid autosid
https://www.youtube.com/watch?v=XPm1E-hZJ1A
Jumal küll, millist sõnnikut on inimesed nõus vaatama :shock:
Kapten Trumm kirjutas: 12 Juun, 2025 12:29
Kui inimene ei suuda esimesi piduriklotsegi vahetada, siis tuleb otsida odavamaid võimalusi (jalgratas ja buss kaasa arvatud). Isegi esikettad pole nii hädalised, piisab kui uute klotside servasid natuke käia abil töödelda, et klots sinna kulunud ketastega kokku sobiks. Või siis lasta kettad treida.
Ühes kohas soovitad piduriklotsilt servasid maha käiata aga teises kohas ajad fafa "odavad pidurikettad ei kõlba kuhugi" juttu. Päris skisofreeniline.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

davidsoniharald kirjutas: 12 Juun, 2025 16:22
Kapten Trumm kirjutas: 12 Juun, 2025 9:14 Inimesed, ärge ostke endale ülejõukäivaid autosid
https://www.youtube.com/watch?v=XPm1E-hZJ1A
Jumal küll, millist sõnnikut on inimesed nõus vaatama :shock:
Kapten Trumm kirjutas: 12 Juun, 2025 12:29
Kui inimene ei suuda esimesi piduriklotsegi vahetada, siis tuleb otsida odavamaid võimalusi (jalgratas ja buss kaasa arvatud). Isegi esikettad pole nii hädalised, piisab kui uute klotside servasid natuke käia abil töödelda, et klots sinna kulunud ketastega kokku sobiks. Või siis lasta kettad treida.
Ühes kohas soovitad piduriklotsilt servasid maha käiata aga teises kohas ajad fafa "odavad pidurikettad ei kõlba kuhugi" juttu. Päris skisofreeniline.
Trummile on oluline, et tema arvamus peale jääks, whatever milline see on
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Kapten Trumm kirjutas: ↑
...
Tean päris kindlasti, et kaubanduses nii mõnegi toote hinnapoliitika on olnud sama hinnaklassi toodetel, et juurdehindluse % kasvõi "kabedama" pakendi tõttu, määratakse oluliselt kopsakam.
Ei alati, ei igal pool, ei pruugi see nii olla, aga seda siiski tehakse ja see toimib - justnimelt klientide tarbeks, kes "igaks juhuks" ostavad kallima.
Teadmata, peale hinnaerinevuse, tootest midagi.
Ei muud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline