"Tankid EKV-le"

Vasta
aj1972
Liige
Kontakt:

Re: "Tankid EKV-le"

Postitus Postitas aj1972 »

Tänases intervjuus Maalehele vastab Pevkur tankide mõttele.

Kuidas raha jätkub? Kui palju on puudu sellest, et saaksime olla valmis, või kas saame üldse kunagi täiesti valmis olla?
Kaitsevägi on nagu Tallinna linn, mis ei saa kunagi valmis. Uusi võimeid tuleb kogu aeg peale. Nagu hariduses, tervishoius, kultuuris või kus tahes – soove on alati rohkem kui võimalusi.

Me pole ju teoreetiliseltki planeerinud tankide või hävitajate soetamist. Üks hävitaja maksab 100–150 miljonit. Mida sa võtad või valid, eks ole? Kõik saavad aru, et eskadrilli loomine on väga kallis võime.
Reaalset sõjalist ohtu ei ole võimalik leevendada veel uuemate ja paremate patriootiliste sõnumitega ega kõnedega rahvusvahelistel kohtumistel.
sg01
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sg01 »

Üks hävitaja maksab 100–150 miljonit. Mida sa võtad või valid, eks ole?
150 miljonit maksab F-22 Raptor, Mirage-2000 ja Block15 Ukraina näitel vast nii kallid ei ole.
War isn't a 100-meter dash, it's a marathon. Baseless optimism is a form of self-deception.
Xender
Liige
Kontakt:

Hanked EKV

Postitus Postitas Xender »

Peale CV90ne meil tegelikult midagi mõistliku laual polegi. Kõik ülejäänud uued on umbes samas hinnaklassis, ei paku midagi paremat ja tähendaks seda, et peaks teistsugusele masinapargile ümber kolima ilma mõistliku põhjuseta.

ÕT ja IFVde kaliiber võib olla sama, kuid mürsud on erinevad.

Vanemad on Ukrainas otsa leidnud, kasutatutest leiduks ehk Bradley, mida hakkab USAl üle jääma.

Ega meil ühe kahe pataljoni IFVsid vaja pole, rääkimata sellest, et meil endiselt puudub raskem soomus.
sg01
Liige
Kontakt:

Re: Hanked EKV

Postitus Postitas sg01 »

mart2 kirjutas: 07 Juun, 2025 15:37 PS. See mis meeldib, pole alati kõige ratsionaalsem valik... Mulle jubedalt meeldivad autona Jaguarid, kuid olen kindel, et ei osta endale sellist just praktilistel kaalutlustel!
Seda ma olen üritanudki sulle selgeks teha, et 10 miljonilise Jaguari, CV90 MARK IV asemel tulnuks võtta 0.5 miljoniline kasutatud Toyota Corolla ehk Marder 1A3. Ma olen suht kindel, et kui need 44 masinat ukraina poole utiliseerimisele ära saata siis Rheinmetall kärutab näiteks mingi "Ringtausch" programmi raames suht ruttu need 50 Corollat sulle õue peale ja kui kreeklastele peaks selline variant sobima siis miks mitte meile?
Simultaneously with the acquisition of used Marders at a cost of around 500,000 euros per modernized vehicle, the Greek army would get a very durable and modern vehicle with a number of proposed improvements (new turret, new laser range finder, new armor).
War isn't a 100-meter dash, it's a marathon. Baseless optimism is a form of self-deception.
aj1972
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aj1972 »

sg01 kirjutas: 07 Juun, 2025 16:54
mart2 kirjutas: 07 Juun, 2025 15:37 PS. See mis meeldib, pole alati kõige ratsionaalsem valik... Mulle jubedalt meeldivad autona Jaguarid, kuid olen kindel, et ei osta endale sellist just praktilistel kaalutlustel!
Seda ma olen üritanudki sulle selgeks teha, et 10 miljonilise Jaguari, CV90 MARK IV asemel tulnuks võtta 0.5 miljoniline kasutatud Toyota Corolla ehk Marder 1A3. Ma olen suht kindel, et kui need 44 masinat ukraina poole utiliseerimisele ära saata siis Rheinmetall kärutab näiteks mingi "Ringtausch" programmi raames suht ruttu need 50 Corollat sulle õue peale ja kui kreeklastele peaks selline variant sobima siis miks mitte meile?
Simultaneously with the acquisition of used Marders at a cost of around 500,000 euros per modernized vehicle, the Greek army would get a very durable and modern vehicle with a number of proposed improvements (new turret, new laser range finder, new armor).
Corolla on aastast 1960 ja pakub selleaja võimekust ning reaalsus on see,et kõik mis kuidagi Ukrainale abiks on kolme aasta jooksul sinna saadetud, isegi kogujate ja vanatehnika huviliste käest on kõike mis vähegi abiks sinna saadetud. Reaalsus on see kui soovime Mardereid siis neid hakatakse mingitele keredele meile üles ehitama mida ei pruugi veel isegi olla :D
CV tehtaks uus ja vastaks 2025 nõuetele mis suudab droonide ja tankide vastu võidelda.
Viimati muutis aj1972, 07 Juun, 2025 19:27, muudetud 1 kord kokku.
Reaalset sõjalist ohtu ei ole võimalik leevendada veel uuemate ja paremate patriootiliste sõnumitega ega kõnedega rahvusvahelistel kohtumistel.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

sg01 kirjutas: 07 Juun, 2025 16:54
Seda ma olen üritanudki sulle selgeks teha, et 10 miljonilise Jaguari, CV90 MARK IV asemel tulnuks võtta 0.5 miljoniline kasutatud Toyota Corolla ehk Marder 1A3. Ma olen suht kindel, et kui need 44 masinat ukraina poole utiliseerimisele ära saata siis Rheinmetall kärutab näiteks mingi "Ringtausch" programmi raames suht ruttu need 50 Corollat sulle õue peale ja kui kreeklastele peaks selline variant sobima siis miks mitte meile?...
Hea akf - palun loe, mida sa ise eespool kirjutasid - mõnisada Marderit! Samuti arvasid, et need mõnisada oleks käes ennem kui CV-d 2030.
Selle Kreeka partii eeskujul moderniseerimine ei toimu kiondlasti 1-2 aastaga.

Kui vaadata hinda, siis mõnisada Marderit, mis on samuti oma elukaare lõpuosas, ei tule perspektiivis odavamad kui tuliuued CV-d, kuid lisanduv uus logistika ... :scratch:

Lõpetame vaidluse, sest vanasti öeldi - Eks iga juut kiidab oma kaupa ja iga lits oma auku. :mrgreen:
Peace?
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
sg01
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sg01 »

Mis siis ikka, jääme siis neid aastal 2030 saabuvaid CV90-neid ootama, loodame et jõuavad ikka kohale ka.
"Kõik, mida läheb vaja, et olla riigi kaitsmiseks täielikult valmis, peab olema hangitud 2028. aastaks," ütles sõjaliste hangete föderaalbüroo juht Annette Lehnigk-Emden ajalehele Tagesspiegel.

Kindrali sõnul ehitab Venemaa üles laskemoona- ja tankivarusid võimalikuks rünnakuks NATO liikmetest Balti riikide vastu.
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

Meil on mõnes mõttes see kasutatud Corolla näide juba olemas Läti CVRT programmi näol. Osteti võileivahinnaga kasutatud masinad, siis kulutati arvestatav summa nende remondile, leiti, et need ei vasta kaitseväe vajadustele ja hakati kohe nende välja vahetamisest rääkima. Sellega võrreldes on meie CV90 programm parasjagu edukam olnud, sest me kasutame neid juba aastast 2015 ja jõuame veel 2030. aastani kasutada, peale mida jäävad reservi.
HeiniR
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas HeiniR »

Minu arvates ainuõige otsus CV90 juurde hankida. Täna on seis selline, et 2.Br on küll soomustatud (lõpuks on jao tasemele jõudnud ka mobiilne Browning), kuid vajaks sarnaselt 1.Br-le samuti suurema kaliibriga soomukeid. Väga hea, et hangitakse koos teiste riikidega, mis annab võimaluse ühildada (sõjaolukorras oluline) ja samas ka paremat hinda saada koguse pealt.
CV90 on täna saamas terves Euroopas üsna laialtkasutatavaks IFV-ks.
KMin jutt, et need praegused on juba vanakesed ja konseveeritakse on pigem mõeldud poliitilise jutuna, et kamin saaks vähem kriitikat tädi Maalide ja onu Jüride käest stiilis "jälle ostavad kalli raha eest vanarauda".
Osaliselt on CV90 tänagi mehitatud ajateenijatega, see juhtuks ju ka 2.Br puhul, kus olekski ainult ajateenijad neid masinaid kasutamas. Seega võibki konserveerida mingi koguse ära, kuna väljaõppeks aastaks kulubki maksimaalselt 1 kompanii. Eks on ka aru saadud, et IFV-sid tänase sõja mõistes ongi meil vähe, Ukrainas näha, et ka parimad masinad saavad pihta ja hävitatud, seega on vaja asendusmasinaid.
See Marderi jutt kõlab trollimisena.
teeline35
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas teeline35 »

See Marderi jutt kõlab trollimisena.
Marderi jutu tõstataja võiks öelda ka kus neid suures koguses ja kohe saada on? Tegelikkus on selline, et euroopa riigid on oma külma sõja aegsed tehnika varud enamuses vanarauaks lõiganud. Leida võib veel kusagil kahe silma vahele jäänud viimseni lagunenud vrakke või väiksemaid koguseid erimasinateks ümberehitamise lootuses tootjafirmade poolt kokku ostetut. Lisaks; oleks neid Mardereid kusagilt platsilt palju võtta näeksime neid rohkem Ukrainas ka. Iseenesest Ukrainlased neile saadetud Mardereid hindavad. On BMP -st parem kaitstuse poolest. Youtube video ka; https://www.youtube.com/watch?v=5A5sRhzMXEk
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Nõus eelkõnelejaga, on ka peas keerelnud küsimus, kus lugupeetud kaasfoorumlane neid Mardereid saada võiks, kui vähegi saada olev on Ukrainas või mujale ära jagatud, lisaks on tegemist vanemate masinatega, kui meie praegused CV-d ehk vajaksid veel korralikumat kappremonti, kui CV-d 2030 aastal, lisaks saaksime ka jälle ühe täiesti uue platvormi juurde, mille logistikaga nö nullist tegeleda.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Experience with CV90 vehicles from the Ukrainian battlefield: perfection in practice
https://www.czdefence.com/article/exper ... n-practice

Удобная, надежная, маневренная – военные рассказали об опыте эксплуатации БМП CV-90
https://zn.ua/war/udobnaja-nadezhnaja-m ... cv-90.html

CV-90 - шведская супер БМП на Украине
https://www.youtube.com/watch?v=8dYVUzf8WFY
MARDER 1A3: Ukrainian Soldiers Spill Hard Truth about German APC

The German-made Marder 1A3 infantry fighting vehicle has become a key asset for Ukrainian paratroopers, helping to push through Russian defenses. But is this Cold War-era IFV truly built for modern warfare? In this video, we take a deep dive into the strengths and weaknesses of the Marder 1A3, featuring firsthand accounts from Ukrainian soldiers who have used it in battle.
See the Marder 1A3 in action, leveling Russian positions in Kursk. Hear how its armor protected crews from FPV drone hits and mine blasts. Learn about its overheating issues, engine struggles, and mobility challenges in muddy terrain. Discover its firepower, advanced protection, and soldier-friendly design.
Despite its aging engine and mechanical flaws, the Marder 1A3 has proven itself where it matters most—on the battlefield. But how does it compare to Russia’s BMP-3 or America’s Bradley IFV?

https://www.youtube.com/watch?v=5A5sRhzMXEk
HeiniR
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas HeiniR »

https://x.com/intermarium24/status/1941805599550820716

Ei ole näinud või ei mäleta, kas see siit läbi käinud? Nimelt Eesti ka nende riikide seas, kes plaanivad Euroopa ühist tanki tootmist: "🇪🇺 Twelve EU countries have joined the European tank production program 👍👏🫡"
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Corolla on aastast 1960 ja pakub selleaja võimekust ning reaalsus on see,et kõik mis kuidagi Ukrainale abiks on kolme aasta jooksul sinna saadetud, isegi kogujate ja vanatehnika huviliste käest on kõike mis vähegi abiks sinna saadetud. Reaalsus on see kui soovime Mardereid siis neid hakatakse mingitele keredele meile üles ehitama mida ei pruugi veel isegi olla :D
CV tehtaks uus ja vastaks 2025 nõuetele mis suudab droonide ja tankide vastu võidelda.
Katusele kukkuva, 70-dollarise RPG-7 laenguga drooni vastu on Marderi ja CV90 võimalused analoogsed. Palju raskem ja sellest võimsama mootoriga CV90 omab ka palju suuremat soojusjälge ning on drooni hiina termokaameraga lihtsamalt leitav. Seni pole me suutnud isegi seda SAAB-i termomaskeeringu katet soetada, masinaid maskeerime vanade voodilinade ja välivormide ribadega. Muide, Lätti saabunud Rootsi mehhaniseeritud pataljoni Leo 2A5-tel oli see kate olemas. Nagu ka Soome perspektiivitutel BMP-2del.

See paistab lausa eraldi suvine roheline ja talvine valge olevat
Pilt
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

Minnik teatab , et Eestis pole tankidega miskit teha. Kuna siin saame tegelema ainult kaitselahingutega , aga tank on ründerelv. Vasturünnaku kui sellise ta vist unustas ära :) https://forte.delfi.ee/artikkel/1203891 ... ma-soomuse
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline