Rahutused Pronkssõduri pärast.

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
linnavurle
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas linnavurle »

Ja samas olen erinevalt Kruudast seisukohal, et relvad eestlaste käes olnuks meile Trooja hobune. Kui Tallinas läinuks eestlaste-venelaste vaheliseks kakluseks, veel hullem - tulevahetuseks -, või kui tänavatele tulnuks Eesti kaitsevägi, oleks kord päris käest läinud. See olnuks vesi venelaste veskile - neil olnuks hea põhjus tulla "päästma kaasmaalasi ja Vene Föderatsiooni kodanikke". Iga venelase laiba kõrval seisnuks mõne vene telekanali operaator, sest propagandasõjas jäime me neile alla. Ööl vastu laupäeva, kui ise keset mäsu ringi kolasin, oli hästi näha, kuidas vene TV töötas: kaamerad olid üleval, fokuseeritud ja proovikaadrid tehtud ja alles siis, kui kõik korras, jõudis ka päris action kaadrisse. Ma kohe mitte ei usu, et see juhuslik oli, nad teadsid väga hästi ette, kus mida provotseerima hakati. "Rossia, Rossia" karjujad tegid minu silma asemel isegi kordusduubli, sest esimesel korral oli võttenurk vale ja poole aktsiooni pealt hakkas operaator kätega vehkima.
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

Kruuda kirjutas:
wudu kirjutas:
Kruuda kirjutas:PS Põõsas tuleb Tallinna!!!!!!!!! Kui see ei ole võit siis ma ei tea mis võit on!
:shock:
Millal?
25 juuni.
http://www.postimees.ee/040507/esileht/ ... 258846.php
Valge Maja teatas täna, et 25. juunil kohtub president Toomas Hendrik Ilves Washingtonis Ameerika Ühendriikide presidendi George W. Bushiga.
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
linnavurle
Liige
Kontakt:

Denis, minu lugupidamine sulle. Sa ajad tõesti argumenteeritud juttu ja kuigi paljud sinu vaated ei kattu minu omadega, on need mõistetavad ja arusaadavad. Palve sulle: ole palun tubli mees ja tutvusta omi, ning samuti eestlaste, tõekspidamisi oma kaasmaalaste seas võimalikult palju. Kui eestlaste vastas oleksid sellise mõttemaailmaga inimesed nagu sina jäänuks pronksiöö toimumata ja kindlasti oleks ka venelaste elu Eestimaal palju lihtsam.
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Postitus Postitas denis23 »

linnavurle kirjutas:Denis, minu lugupidamine sulle. Sa ajad tõesti argumenteeritud juttu ja kuigi paljud sinu vaated ei kattu minu omadega, on need mõistetavad ja arusaadavad. Palve sulle: ole palun tubli mees ja tutvusta omi, ning samuti eestlaste, tõekspidamisi oma kaasmaalaste seas võimalikult palju. Kui eestlaste vastas oleksid sellise mõttemaailmaga inimesed nagu sina jäänuks pronksiöö toimumata ja kindlasti oleks ka venelaste elu Eestimaal palju lihtsam.

valdav osa venelastest, vähemalt minu tuttavatest jagavad minu seisukohad. millegipärast praegu on moes iga venelast kes julgeb oma arvamus välja ütlema tembeldada moskva käsilaseks. reaalsus on aga hoopis teistsugune - vastasseis valitsusele ning soov kaitsta oma õigused ei tähenda automaatiliselt moskva käepikenduseks olemist. Vastupidi - on arusaadav see et kui poleks Moskvat, siis nii eestlastega oleks kergem kompromissid saavutada kui ka EL oleks käsitlenud venelased siin klassikalise rahvusvähemusena. Ja muidugi, arusaadav on see, et kõik need sündmused on Moskvale kasulikud. See on selge.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Kasutaja avatar
Luuraja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luuraja »

Mina toetan vene kogukonna juttu.

Mida on meil peale lõppematu vihavaenu välja pakkuda? Et nad kõik on alaväärtuslikud, sündinud kurjategijad?

Minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt oleks aasta pärast vene vägede väljaminekut pidanud andma Eesti kodakondsuse kõigile Eestis elavatele teisest rahvusest inimestele. 1996?

Meie, kes me oleme Eesti Vabariigi kodanikud ei kujuta ettegi seda ebakindlust, millega peavad kõige muu kõrval jahmerdama halli passi omanikud.

Eelnev on minu isiklik arvamus. Luban end peksta.
Tõde on selle poolel, kes vähem valetab.
Слава Україні!
Героям слава!
Kruuda
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kruuda »

denis23 kirjutas:Vastupidi - on arusaadav see et kui poleks Moskvat, siis nii eestlastega oleks kergem kompromissid saavutada kui ka EL oleks käsitlenud venelased siin klassikalise rahvusvähemusena.
Ei käsitle rahvusvähemusena vaid okupeeritud territooriumile elama asunutena/asustatutena. Mis muuseas on rahvusvahelise õiguse järgi lubamatu tegevus. Seda visatakse isegi Juutidele aegajalt ninapeale. Eesti vabariigis elas 1934 aasta rahva loenduse andmetel 1 126 413 inimest kellest 88,1% olid Eestlased, 8,2% Venelased (vat see osa võiks rääkida rahvus vähemuseks olemisest), 1,5% Sakslasi ja muid kokku 2,2%. 2000 aasta loenduse järgi elas Eesti vabariigis 1 370 052 inimest, nendest 67,9% Eestlasi, 25,6% Venelasi ja 6,5% muid rahvusi (ehk venekeelseid).

PS Wudu, minu viga! Kuulsin ühe kõrvaga raadiost ja ei hakanud läbi lugema artiklit. Ega sellel nüüd põhimõttelist vahet pole aga oma eksimust tunnistan ja häbenen. :oops:

Lp. Luuraja ei peksa aga kohe mitte ei saa sinuga nõustuda!
Eesti kodakondsuse saab kuradi lihtsalt erinevalt nii mõnegi Euroopa riigi omast ja pealegi mis õigustus on kellelegi mingeid (kodakondsusest tulenevaid) kohustusi pähe määrida. Millegi saamine eeldaks ka saaja poolset huvi, Eesti puhul siis keele oskust (sama nõuab muuseas ka Venemaa) ja põhiseaduse tundmist (mis kuluks marjaks ära ka Eestlastele!).
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Muide, näiteks säilmete ümbermatmisega, Eesti on jämedalt rikkunud vist Genfi konventsiooni langenute ümbermatmise osas, just VIFil oli sellel juttu koos definitsioonidega.
Ne nado lja-lja! Loe kõigepealt vastavad dokumendid läbi ja siis tule jutustama! Kõik on tehtud lubatu piires, vastasel juhul tuleksid etteheited igast suunast. Ei hakka vastavaid konventsiooni artikleid hetkel riputama, aga "duumasaadikud saunas rääkisid" stiilis udutamise peale vist ikka tuleb - valgemal ajal. 8)
Kasutaja avatar
Luuraja
Liige
Kontakt:

Kruuda kirjutas:Lp. Luuraja ei peksa aga kohe mitte ei saa sinuga nõustuda!
Eesti kodakondsuse saab kuradi lihtsalt erinevalt nii mõnegi Euroopa riigi omast ja pealegi mis õigustus on kellelegi mingeid (kodakondsusest tulenevaid) kohustusi pähe määrida. Millegi saamine eeldaks ka saaja poolset huvi, Eesti puhul siis keele oskust (sama nõuab muuseas ka Venemaa) ja põhiseaduse tundmist (mis kuluks marjaks ära ka Eestlastele!).
Aga kui nad on hirmunud? Eesti keel on esmasele lihtsusele vaatamata ikka kuradi keeruline nähtus. Veteranidele pole omandamine enam jõukohane.
Слава Україні!
Героям слава!
Kasutaja avatar
Luuraja
Liige
Kontakt:

Hirm.
Kardan, et enamik laamendajaid pärineb hallipassi peredest.
Jah, neil on küll vanemad, jah neil on vabadus liikuda. Aga mida neil pole on õigus tunda end kindlana.

Praeguse võidu harjal ei oleks paremat PR võitu kui kuulutada kõik muukeelsed Eesti Vabariigi kodanikeks.
Pealegi võtaks selline käik hoobilt relvad käest teadagi kellel ja tooks meile hulga toredaid vene inimesi. Neid kellele Eesti riiklus poleks mitte mitte 'Videli takih...'
Viimati muutis Luuraja, 04 Mai, 2007 22:06, muudetud 1 kord kokku.
Слава Україні!
Героям слава!
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

Luuraja kirjutas:
Kruuda kirjutas:Lp. Luuraja ei peksa aga kohe mitte ei saa sinuga nõustuda!
Aga kui nad on hirmunud? Eesti keel on esmasele lihtsusele vaatamata ikka kuradi keeruline nähtus. Veteranidele pole omandamine enam jõukohane.
Hirmunud?? Millest ometi? Kas on Eestis olnud iseseisvusajal mingeid tagakiusamisi rahvuslikul pinnal, pogromme vms? Selliste rumalate väidetega antaksegi vene propagandale ainet. Ja mis puutub veteranidesse, siis mis vahe on reaalselt Eesti kodakondsust omaval pensionäril ja mitte? Ainult see, et Eesti kodakondsust omav saab osaleda Riigikogu valimistel, kõik muud kodanikuõigused on ka teistel olemas. Probleemne pole mitte veteranide ehk siis pensioniealiste vanusegrupp, vaid hoopis nooremad, kes ei TAHA õppida eesti keelt. Keeleeksamiks vajaliku taseme omandamiseks ei pea mingi lingvistiline geenius olema, seal ei nõua sult keegi pisiasjadeni grammatika tundmist.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Kasutaja avatar
Luuraja
Liige
Kontakt:

Troll.
Kirjutasin eelneva peale vennastumist kahe allkorrusel elava ukraina ja vene perega.
Kurat, praegu on küll sihuke nõme tunne, kesse kurat seal integratsioni sihtasutuses seni palka on saanud
Слава Україні!
Героям слава!
linnavurle
Liige
Kontakt:

Kirjutasin eelneva peale vennastumist kahe allkorrusel elava ukraina ja vene perega.
Mul on ka juhtunud, et öösel kollasena paistnud kassid on hommikul mustad. Vahetult pärast vennastumist võivad mõtted pisut hajali olla ja mitte tegelikke seisukohti peegeldada.... :D

A mis integratsiooni poliitikasse puutub, siis olen nõus - see on p punkti läinud. Viga on minu arvates selles, et meie eestlased olime "targad" ja omast arust teadsime, kuidas seda tegema teab. Tegelikult oleks juba 91. aastal vene kogukonna arvamused pidanud arvesse võtma. Siis olid ju väga paljud neist meile lojaalsed. Ma ei mõtle siinkohal kodakonduse reegeleid, see on tõesti meie kui põlisrahvuse otsustada, aga vene haritlasi ja lihtsalt mõistlikke inimesi me 16 aastat tagasi ju ka ei kuulanud.
Q
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Q »

Enamik laamendajatest on Interrinde tegelaste uus põlvkond ja kokkujooksnud poolkriminaalne seltskond, kes oma pronkssõdurit mööda viinapoode ja kauplusi taga otsisid. Neile kodakondsuse andmise korral oleks meil juba ammu kaks riigikeelt ja enne oleks päike solgipangest tõusnud kui pronksmees oleks maha võetud. See seltskond pühib integratsiooniga p....t.
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Minu arvamus on, et EV kodanikust vene rahvusest inimene peaks vähemalt mingil tasemel oskama eesti keelt (ja ka siin alaliselt elavad mittekodanikud). Asi on täiesti jabur, vene keelt kõnelevad, Eestis elavad inimesed, heidavad meedias Politseile ette, et politseinikud julgesid neid kõnetada eesti keeles, mis keeles nad siis neid kõnetama peaks. Kui vanast inimesest saab veel aru, siis noorte puhul on see arusaamatu, paljud neist etteheitjatest on Eestis sündinud ja elanud siin terve elu, ning midagi pole külgejäänud?? Ometigi, enamus Eestisse kolinud soomlasi, ameeriklasi jne on eesti keele mõne aastaga väga hästi selgeks õppinud. Siin paistab pigem tahtmatus kui suutmatus keelt õppida.

Paraku on need ajad, kus praktiliselt kõik politseinikud, päästeametnikud jne olid üleskasvanud ENSV ja seetõttu head vene keele oskajad, möödunud, pension tiksub peale. Tänapäeval ei tea paljud politseinikud ja päästeametnikud vene keelest midagi ja ega ei saa neid ka süüdistada, miks peakski oskama. Siin ei saa rääkida ka mingist vahettegemisest, nõukajal pidi niivõrd kuivõrd oskama vene keelt, Eesti Vabariikis peab aga oskama eesti keelt.Lihtne ja loogiline.
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

eks ta ole

mul on ka tuttav ärimees kes oskab ainult 4 sõna eesti keeles-on need suutnud 50 aastaga ära õppida

-tjere,ijuust,pijim,kjohupiim

põhjendab seda asjaoluga et Kohtla-Järvel kus ta elas polnud kunagi vene keelt vaja ja nüüd Tallinnas veel vähem-sai vene keeles oma asjad aetud
ja sellest piisas täielikult

see-eest oma poja pani eest kooli ja see räägib puhtalt eesti keelt

vot sellised lood...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline