Siin kahjuks saite te kõik aru, et eile oli suur pettumus nende seas, kes lootsid, et Trump midagi ette võtab. Ja kuigi mina ei lootnudki sealt midagi, siis isegi mina olin ka ikkagi pettunud, niiöelda negatiivselt, loomulikult andis see Trumpi jutt alust kõigile neile tänastele avaldustele.
Sest, noh, ikkagi, sügaval sisimas loodad, et äkki on tema ümbruskonnas keegi mõistusega, lõppude lõpuks paljastati isegi Melania Trumpi osalus selles vestluses. Jah. Nii saime teada, et president Trumpi kõige olulisem nõunik on Melania Trump. Ja saime selle teada mänguliselt, kuna Trump ei saa isegi aru, milline idioot ta on. Olen alati öelnud, et Trump on idioot. Inimesed ei usu mind, nad ütlevad: "No kuidas sa saad, kuidas sa saad Ameerika Ühendriikide presidendi ja kogu presidendiadministratsiooni suhtes niiviisi ütelda" ja trumpistid üldiselt ütlevad, et "see on lihtsalt presidendi solvamine."
Mees [Trump] tuleb välja ja ütleb: "Ma tulin pärast telefonivestlust Putiniga ja ütlesin oma naisele: "Kuule, mul oli suurepärane vestlus suurepärase inimesega."Aga ta ütleb mulle: "Mis sul viga on? See sinu suurepärane tüüp käis Kiievit pommitamas sinu vestluse ajal ja kohe pärast seda. Sa oled täielik jobu" ütleb Melania oma mehele. Ja see mees räägib ise meile seda. See tähendab, et ta ei saa isegi aru, et ta enda naine teda jobuks kutsub.
Ja ta räägib meile seda, räägib meile avalikult. „Näete, kui suurepärane meie perekond on, kui imeline meie perekond on. Ma olen täielik jobu. Ma olen rääkinud idioodiga [Putin], kes on mind neli...", tegelikult võib-olla isegi kuus "...korda petnud. Meil on olnud kuus vestlust". Mingil põhjusel mäletab Trump ise ainult nelja. See on kõik. Ja iga kord, kui Putin mind petab, tulen tagasi nii õnnelikuna: „Vaata, Melania, kui hästi ma vestlesin hea tüübiga.“ Ja ta ütleb mulle: „Sa oled täielik jobu.“ See on esiteks.
Teiseks, seesama inimene [Donald] ütleb meile: "Üldiselt pole Putin tapja, aga ta lihtsalt on karm tüüp". Mitte tapja? Mitte tapja!?! Pärast kolme ja poolt aastat kestnud sõda, kus, nagu Trump ise ütleb, tapeti 5000 inimest nädalas, ja ta pole tapja?
See on järgmine asi. Siis ta ütleb, et "Putin on karm mees. Ja üldiselt, vaadake, ta pettis kõiki, keda suutis. Ta pettis Bushi, Clintoni, Obamat, Bidenit, ta pettis kõiki. Kuid tõsi on see, et ta ei suutnud mind petta." Ja siis see sama inimene, kes ütleb: "Tal ei õnnestunud mind petta," ütleb: "Ma rääkisin temaga neli korda ja ma arvasin neli korda, et oleme temaga tehingu teinud."
Olgu. Aga oot! Kui sa neli korda arvasid, et ta tegi sinuga tehingu, aga ei teinudki, siis sa oled täielik idioot, nagu Melania sulle isegi kodus ütleb, sest sa räägid meile sellest uuesti, et Putin, ma arvasin, et ta tegi tehingu, aga lõpuks nad ei teinud midagi. Ja pärast seda ütlevad nad mulle, et Trump on suurepärane president, kellel on mingisugune visioon, kes on tark, kes näeb 25 sammu kogu maailma sündmustest ette ja nii edasi. Ta on vana peer, täielik, kes istub Ameerika Ühendriikide eesotsas. Aga kõige hullem on see, et see mees ütles eile, et ma annan Putinile võimaluse oma isiklik pealetung lõpetada, jättes Ukraina abita. Et jätan Ukraina abistamata. Ta ütles meile tegelikult, et ma kaalusin natuke Ukraina taeva kaitsmist linnade kohal, aga ma ei aita Ukrainat rindel. Ma ei hääletanud Ukrainale uue relvatarne paketi poolt.
Seda me eile kogesimegi, järjekordne väike katastroof, sest Trump tegigi seda, mida ta ütles mingis vestluses pärast mingit vestlust Putiniga. Ta ütles, et kaks väikest poissi kaklevad aias ja sina üritad neid lahutada, aga nad kaklevad seepeale ainult veelgi kõvemini ja sa pead neile võimaluse andma. See ongi kõik, täpselt seda Trump tegigi. Ta otsustas ise, et olgu, sina tahad sõda pidada, pole probleemi. Ma ei aita Ukrainat ja annan Putinile võimaluse oma pealetungi läbi viia.
Putin ütles talle eelmises vestluses, jällegi, nagu me mingist Ameerika väljaandest teada saime, et Putin ütles talle: "Mul on vaja Ukraina alistamiseks 2 kuud...ehk 60 päeva." See oli 10 päeva tagasi. Ja Trump ütles eile: "Ma annan talle 50 päeva." See tähendab, et 10 + 50 on 60. See on täpselt see 60, mida Putin ütles 3. juuli vestluses ja Trump andis talle kõik. Ta ütleb, et ma vaatan, mis sellest välja tuleb. Ja just see juhtus eile.
Täna vaatasin meediapealkirju. "Trump tülitses Putiniga." Kust inimesed seda võtavad? Kust inimesed võtavad, et Trump Putiniga tülitses? Kust kõik need pealkirjad tulevad, näiteks, et "Trump relvastab Ukrainat"? Kust inimesed võtavad, et Trump relvastab Ukrainat? Isegi kui ta rääkis neistsamadest "Patriot"-idest. Patriotid on kaitserelvad. Need ei ole ründerelvad, vaid kaitserelvad. Need on relvad Ukraina tagala kaitsmiseks. Aga Patrioote rindel peaaegu ei kasutata. Noh, muidugi, nendega saab seal võidelda lennukite vastu, jah, või rakettide vastu, aga esiteks on nad ikkagi kaitserelvad, mitte ründerelvad. Ja sellest saavad inimesed niiviisi aru, et Trump tegi seda kõike? Ja lisaks kirjutavad nad: "Noh, näete, meil on Kiievis Kellogg, eks? Ta kohtus Zelenskõiga." No ja mis siis?
Kellogg ei otsusta mitte midagi. Nad lihtsalt saatsid mehe, näete, siin on Kellogg. Me peame aru saama, et Kellogg on meedia jaoks, Ameerika meedia jaoks....
...See tähendab, et põhimõtteliselt on mul muidugi väga pessimistlik vaade kõigele, mis eile juhtus. Ja ma oleksin õnnelik, ma oleksin väga õnnelik, tõsiselt, kui ma eksin, kui asjad pole üldse mitte nii, nagu ma just ütlesin. Aga nagu te ise aru saate, on minu kogemuse põhjal raske nii palju siin eksida...
https://www.youtube.com/watch?v=tFlzOEkPUOU