Ma ei usu, et Eestis oleks kedagi piisavalt informeeritut, et oleks võimalik nende tuumasünteesi startuppide kohta mingit pädevat arvamust avaldada. Neid on tekkinud omajagu ja mina ei suuda enam ammu järge pidada, mis nende erisused on. Seda konkreetset reaktorit on kritiseeritud, aga mul ei ole piisavalt teadmisi, et selle kriitika tõesust kontrollida. Mistõttu tuleb kõigi nende termotuuma startuppide kohta võtta lihtne seisukoht - ootame, vaatame. Miskipärast sisetunne ütleb, et enne saadakse ITER käima, kui keegi neist positiivse sünteesi tulemusni jõuab.Kriku kirjutas: ↑16 Mai, 2025 20:57 Mida informeeritumad akf-id sellest arvavad? https://newatlas.com/energy/breakthroug ... cticality/
Lihtsalt, et aru saada, kui suur on ülesande keerukus - ainus koht, kus saadav energia on ületanud sissepandavat energiat on National Ignition Facility, kus seade on piltlikult öeldes üliminiatuurne (nii u. nööpnõelapea suurune) termotuumapomm, mida ei käivitata mitte tuumapommi plahvatusega (nagu tavalist termotuumapommi), vaid ülivõimsate laserite üheaegse sähvatusega. Pikema töötsükliga reaktorites pole selleni veel jõutud.
AGA selleks, et termotuuma ELEKTRIJAAM töötaks, peab reaktoris toodetav energia ületama sisse pandavat energiat erinevatel hinnangutel 10-30 KORDA.
Sestap pole esialgu mingit põhjust üleliia erutuda.