Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Postitusi: 3412
Liitunud: 26 Jaan, 2009 18:45
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Sho »

Kanaliha polnud üldse näha, see oli ilmselt kanamassina. Sealiha oli helvestena. Praetult sulas mingiks känkraks.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
retti
Liige
Postitusi: 1440
Liitunud: 13 Dets, 2004 22:14
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas retti »

Võib olla et lätlased sigade katku (mis inimesele külge ei hakka) kartuses sead parem ja ennem purki panevad ja odava hinnaga maha müüvad et mitte sigu kümnete tuhandete kaupa auku ajada.
Ps mina ei praadinud vaid tegin kartulivormi
krossipart
Liige
Postitusi: 367
Liitunud: 26 Apr, 2020 17:06
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas krossipart »

Sho kirjutas: 27 Juul, 2025 19:10 Kanaliha polnud üldse näha, see oli ilmselt kanamassina. Sealiha oli helvestena. Praetult sulas mingiks känkraks.
Said proovitud ja vastasid oma esialgsele küsimusele ise... :D
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Postitusi: 3412
Liitunud: 26 Jaan, 2009 18:45
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Sho »

Nujah, aga vahest niimoodi peabki olema.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
krossipart
Liige
Postitusi: 367
Liitunud: 26 Apr, 2020 17:06
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas krossipart »

retti kirjutas: 27 Juul, 2025 19:17 Võib olla et lätlased sigade katku (mis inimesele külge ei hakka) kartuses sead parem ja ennem purki panevad ja odava hinnaga maha müüvad et mitte sigu kümnete tuhandete kaupa auku ajada.
Ps mina ei praadinud vaid tegin kartulivormi
Keeda s***a või prae.. S**t jääb s*itaks isegi kartulipudru sisse peidetuna... :dont_know:
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4909
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Some »

Sõltub kui hinnatundlik sa oled… Soodsalt saab häid konserve Poolast allergo.pl tellides, Eestis tuleb konservi koostist vaadata. Enamasti miskid väiketootjad, kes müüvad OTTidel, FB gruppides või turul. Ketipoodides saadaolevatest vōib vaadata Linnamäe tooteid vōi siis Minu Premium lihakonserve. Müügil Coopis ja Prismas. https://www.prismamarket.ee/toode/premi ... 3144004010
Aga jah, Eestis maksab korralik konserv päris palju. Tegelikult lihakonservide teemal siinsamas palju arutatud, otsing abiks.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Postitusi: 3412
Liitunud: 26 Jaan, 2009 18:45
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Sho »

Ainuke lihakonserv, millega ma väga rahule jäin, oli nôukaajal pisike Ungari plekktoos kas ubade vôi hernestega tomatikastmes, millesse oli lisatud pisike tükike ehtsat kanafileed. Kôik oli defitsiit ja delikatess. Sellist ostaks küll veel.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4909
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Some »

Ok, proovi siis Matsimoka lihakonservi ja anna tagasisidet. Mis nõukaaja maitseid puudutab, siis tollal viisid juba suht keskpärased tooted keele alla - sest taustsüsteemiks palju jama.
AMvA
Liige
Postitusi: 5299
Liitunud: 09 Dets, 2018 20:26
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas AMvA »

Some kirjutas: 27 Juul, 2025 19:28 Sõltub kui hinnatundlik sa oled… Soodsalt saab häid konserve Poolast allergo.pl tellides, Eestis tuleb konservi koostist vaadata. Enamasti miskid väiketootjad, kes müüvad OTTidel, FB gruppides või turul. Ketipoodides saadaolevatest vōib vaadata Linnamäe tooteid vōi siis Minu Premium lihakonserve. Müügil Coopis ja Prismas. https://www.prismamarket.ee/toode/premi ... 3144004010
Aga jah, Eestis maksab korralik konserv päris palju. Tegelikult lihakonservide teemal siinsamas palju arutatud, otsing abiks.
Parima hinna-kvaliteedi suhtega konserv on vist siiani Lidli oma.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4909
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Some »

Jah, proovisin ka Lidli konservi ja tundus ok (lugeda koostist, neil eri kvaliteediga tooteid). Lollikindel variant on ise konserve teha, täpselt oma maitse järgi. Võib teha supipotis, kiirkeetjas või autoklaavis, erinevus on säilivusajas ja pisut ka maitses. Retsepte leiab interneeduses aga võib ka ise leiutada.
Walter2
Liige
Postitusi: 4950
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Tangier
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Walter2 »

Nädalavahetusel leidsime maal aidast 90-ndatel siia hädaabiga tulnud Corned Beef konserve. Ühe tegime prooviks lahti ja täiesti söödav - oli siis ja on ka praegu. Peal kiri et säilib ka troopilistes tingimustes :D .
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
retti
Liige
Postitusi: 1440
Liitunud: 13 Dets, 2004 22:14
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas retti »

Sho kirjutas: 27 Juul, 2025 19:32 Ainuke lihakonserv, millega ma väga rahule jäin, oli nôukaajal pisike Ungari plekktoos kas ubade vôi hernestega tomatikastmes, millesse oli lisatud pisike tükike ehtsat kanafileed. Kôik oli defitsiit ja delikatess. Sellist ostaks küll veel.
Parim nõukaaja lihakonserv oli ilma paberetiketita 5 kaupa õlipaberisse pakituna.
OLAVI
Liige
Postitusi: 2847
Liitunud: 31 Juul, 2014 0:49
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas OLAVI »

Sho kirjutas: 27 Juul, 2025 19:32 Ainuke lihakonserv, millega ma väga rahule jäin, oli nôukaajal pisike Ungari plekktoos kas ubade vôi hernestega tomatikastmes, millesse oli lisatud pisike tükike ehtsat kanafileed.
Kôik oli defitsiit ja delikatess. Sellist ostaks küll veel.
Tühi kõht on küll "parim kokk" aga pisikest kanalihatükki vegankonservis, oli vist ka tollel ajal raske lihakonserviks nimetada?

Lihakonservi nimetuse all müüdavatel toodetel on kaks tehnoloogiliselt erinevat gruppi, kus ühtedes on "vorstisisu (pudru) karbis" ja teistes on säilinud lihakiududega (liha tükid karbis).

Kui rääkida toiduvarudest "kitsasteks aegadeks", mis peaks lisaks energeetilisele enerigavarule vähendama "tühja kõhu tunnet", siis peaks varuks eelistama lihatükkidega konserve, kus on säilinud liha kiud.
Vorstipudru ja sammuti kartulikrõpsud lagunevad maos ruttu ja liiguvad edasi soolde, kus seedimine küll jätkub aga tühi magu nõuab pidevalt uut kütust peale ning "rikub tuju".

On erinevaid õpetusi, et kuidas oma organismile vajalik (maitsev ja vajalik ei ole sünonüümid) toiduaine leida aga selle raamatu toitumise osas on päris hea lihtne kirjeldus.
https://www.google.com/search?newwindow ... 99&dpr=1.5 Pilt

Toitumise alast huvitavat leiab ka Mihkel Zilmer, meditsiinidoktor, meditsiinilise biokeemia professor raamatutest ja raadiosaadetest.
https://www.google.com/search?q=Normaal ... client=img
Haiguse ennetus tema kodulehelt:
https://rajacas.com/category/kasulik/
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 44186
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kui rääkida toiduvarudest "kitsasteks aegadeks", mis peaks lisaks energeetilisele enerigavarule vähendama "tühja kõhu tunnet", siis peaks varuks eelistama lihatükkidega konserve, kus on säilinud liha kiud.
Vorstipudru ja sammuti kartulikrõpsud lagunevad maos ruttu ja liiguvad edasi soolde, kus seedimine küll jätkub aga tühi magu nõuab pidevalt uut kütust peale ning "rikub tuju".
Vorstis on liha pahatihti vähevõitu.
Võtmesõna on rohke valgu sisaldus. Valgu lagunedamine on kehale vaevaline ja võtab aega. Kuid arvestada tuleb, et valgurohke toit nõuab ka rohkem vett.

Hommikul süüa peekonit praemunaga omab täiesti loogikat, näljatunnet ei teki enne õhtut ja see vähendab söömistungi, mis täna hästi kättesaadavate kalorite tingimustes toob tavaliselt kaasa liigsöömise ja ümaraks mineku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
krossipart
Liige
Postitusi: 367
Liitunud: 26 Apr, 2020 17:06
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas krossipart »

retti kirjutas: 28 Juul, 2025 9:33
Sho kirjutas: 27 Juul, 2025 19:32 Ainuke lihakonserv, millega ma väga rahule jäin, oli nôukaajal pisike Ungari plekktoos kas ubade vôi hernestega tomatikastmes, millesse oli lisatud pisike tükike ehtsat kanafileed. Kôik oli defitsiit ja delikatess. Sellist ostaks küll veel.
Parim nõukaaja lihakonserv oli ilma paberetiketita 5 kaupa õlipaberisse pakituna.
Lugemist:
https://www.err.ee/1609756014/metsseali ... oudlust-on
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist