Relvaseadus

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
peahunt
Uudistaja
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas peahunt »

slider kirjutas: 30 Juul, 2025 0:00 Ühe asja veel selgeks, isegi kogenud tegelastel on väärarusaam nagu jalutaks Ühendriikides Walmartist välja AR15 samamoodi kui 6paki õllega. Meie ostuloa sarnane osariikide ülene taustakontroll kehtib ka seal, aga võtab u 6 minutit mitte max 59 menetluspäeva. Oled tõsisemas krim korras karistatud, ei saa.
Kas me tahaksime, et relvaomaniku sobivust hinnataks ainult karistatuse järgi? Karistus võib puududa, aga ohukäitumine (nt pidevad peretülid, psüühiline ebastabiilsus ja konfliktikäitumine, alkoprobleemid) võivad olla korduvad ja dokumenteeritud. Minu teadmiste järgi tuleb see info eri andmekogudest või patrullide sisenditest ning vajab kogumina politseiniku professionaalset hinnangut -– siin võtabki menetlus kauem aega kui kuus minutit, aga minu arust täiesti õigustatult. Üksnes karistusandmete puudumisele tuginemine oleks äärmiselt rumal..
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

peahunt kirjutas: 30 Juul, 2025 6:05
slider kirjutas: 30 Juul, 2025 0:00 Ühe asja veel selgeks, isegi kogenud tegelastel on väärarusaam nagu jalutaks Ühendriikides Walmartist välja AR15 samamoodi kui 6paki õllega. Meie ostuloa sarnane osariikide ülene taustakontroll kehtib ka seal, aga võtab u 6 minutit mitte max 59 menetluspäeva. Oled tõsisemas krim korras karistatud, ei saa.
Kas me tahaksime, et relvaomaniku sobivust hinnataks ainult karistatuse järgi? Karistus võib puududa, aga ohukäitumine (nt pidevad peretülid, psüühiline ebastabiilsus ja konfliktikäitumine, alkoprobleemid) võivad olla korduvad ja dokumenteeritud. Minu teadmiste järgi tuleb see info eri andmekogudest või patrullide sisenditest ning vajab kogumina politseiniku professionaalset hinnangut -– siin võtabki menetlus kauem aega kui kuus minutit, aga minu arust täiesti õigustatult. Üksnes karistusandmete puudumisele tuginemine oleks äärmiselt rumal..
Kas hetkel toimiv menetlus on siis liiga lihtne et vaja midagi juurde mõelda?
slider
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas slider »

Ei, kontroll on normaalne. Relvade arv riikide kaupa - sellega lihtsalt meenus kunagine arutelu kus oli ka kogenud laskesportlasi ja tuli jutuks USA süsteem, see lihtsalt kõigile kohe üle leti müümise müüt on üsna visa kaduma.
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marvin »

peahunt kirjutas: 30 Juul, 2025 6:05 Kas me tahaksime, et relvaomaniku sobivust hinnataks ainult karistatuse järgi? Karistus võib puududa, aga ohukäitumine (nt pidevad peretülid, psüühiline ebastabiilsus ja konfliktikäitumine, alkoprobleemid) võivad olla korduvad ja dokumenteeritud. Minu teadmiste järgi tuleb see info eri andmekogudest või patrullide sisenditest ning vajab kogumina politseiniku professionaalset hinnangut -– siin võtabki menetlus kauem aega kui kuus minutit, aga minu arust täiesti õigustatult. Üksnes karistusandmete puudumisele tuginemine oleks äärmiselt rumal.
Meil on relvaloa taotlemise eelduseks perearsti antav arstitõend, mis sisaldab eeldusena ka visiiti psühholoogi ja psühhiaatri juurde. Need kolm vaatavad ilmselt ka e-tervisesse sisse ning see peaks psühholoogilise ebastabiilsuse teema päevakorrast maha võtma. Seadusesilmadeni mitte ulatuvat konfliktikäitumist ja alkolembust ühestki registrist ei näe ning menetleja seda tuvastada ei saa. Jah, kui ikka kodus kaasat pekstakse ja naabreid jommispäi jauramisega segatakse, siis see kajastub ka PPA registrites ning võiks olla põhjus põhjalikumaks uurimiseks, kuid igal muul juhul võiks PPA saada vastuse antud sekunditega, sest s*tapäisus ja olmejoodiklus mitte kuidagi registrites ei kajastu ning mina ei kujuta ette, missugune täiendav taustauuring selle välja tooks. Seega - mida kõik need pikad kuud menetletakse? Minu KL relvaloa menetlus kestis näiteks 4 kuud. Ok, mul on mingi natuke imelik NL sõjaväe taust, mida keegi ehk tahtis uurida, seega püüan mõista. Aga üldjuhul peaks nii PPA kui Kapo suutma sellistele päringutele vastata sekunditega, mitte kuudega.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Seega peab 7 korda mõtlema ehhe kui psühiaatri või psühholoogi käest raskel hetkel abi lähed paluma. Sest siis märk küljes kogu eluks? Psühhiaater või psühholoog teavad seisu, aga menetleja loeb digiloost mõne rea ja ongi kõik.
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

Rebane11 kirjutas: 30 Juul, 2025 15:21 Seega peab 7 korda mõtlema ehhe kui psühiaatri või psühholoogi käest raskel hetkel abi lähed paluma. Sest siis märk küljes kogu eluks? Psühhiaater või psühholoog teavad seisu, aga menetleja loeb digiloost mõne rea ja ongi kõik.
Nii ongi. Ise ei tasu abi otsida, pärast oled märgitud kogu eluks. Omast käest kogemus, võideldud piisavalt ja relvaluba kehtib jätkuvalt, kuigi vahepeal hulluks tembeldati.
professional retard
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

Hoiatan ette, et meestel ei maksa minna psühhiaatri jutule. Lihtsaim variant sinna on sattuda- perelepituse pärast. Muidu ei saa, kui peab käima psühhiaatri vastuvõtul. Seal aga ebaprofessionaalne feministist naistöötaja paneb korralikule mehele 10 minutiga "mittemidagiütleva" diagnoosi, millega relvaluba ilmselt ei saa. Kuna endal juba kogemus olemas, siis oli plaan ka kohtutee ette võtta. Sest muud lihtsalt üle ei jää.

T.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist