MTÜ Slava Ukraini

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Re: MTÜ Slava Ukraini

Postitus Postitas Smith »

Madis Reivik ei väsi ikka ambrasuurile viskumast.
Konkreetselt riigiprokurör ütles ju, et kahtlustuse järgi see ukraina firma esitas arveid logistikateenuse eest, mida ta ei osutanudki. Kui su kaitsealune nii õige on, siis miks ta kivi alla kadunud on?
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Ma ei saa aru miks peab mölisema minu kallal. Aga kui sul parem hakkas, siis las olla.

Teemasse - kuulage seda ERR juttu ja mõelge, mis sorti süüdistus ja mis on selle väljavaated. Kasvõi see logistikateenus, millal seda siis mitteosutati ? 3 aastat tagasi ! Head ühte või teistpidi tõestamist. Ja proks muudkui kordas et "ei kahtlustata isikliku kasu saamises".

Tundub et päris asjad jäid uurimata ja selleks et mitte loll paista pandi lihtsalt mingi papist jura kokku...
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

No aga mis on selle "maja Viimsis" aadress? Las rahvas otsustab ise, mis karistuse Lehtme või inimene, kes ta ilmaletoomise JA KASVATAMISEGA tegelenud inimene saab. Inetu, aga töötab.

Eriti kui on aru saada, et maja ümberkirjutamine polnud heast südamest, vaid vajadusest.
professional retard
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Ei maksa niiväga erutuda. Midagi erilist ja põrutavat ju me juurde teada ei saanud. tundub suht hambutu süüdistus olema. Nagu ma juba varem ütlesin- asi aetakse vaikselt kalevi alla. Mitte keegi ei taha sellest JML-i keissist midagi asjalikku kuulda ega rääkida. Üks märgiline asjaolu on muidugi see, et see "JML-i kohtusse vedamine" näitab ära, et E200 nüüd enam kedagi ei koti ja midagi neilt vaja ei ole. Jooksku laiali, või visisegu tühjaks, nende oma asi, ja söögu nüüd ise oma sitta, et nad ei ole siiani suutnud tema teguviisi kohta midagi asjalikku öelda. Kas ta pestakse kohtus puhtaks või mitte, ei mängi suurt rolli, rahva poolt on otsus juba ammu tehtud. Sellega on E200 ise endale jalga tulistanud: korduvalt on olnud teemaks, et JML-i ei hüljata, ikkagi "oma ja hea" inimene. Ja kui tahakski midagi ütelda, siis igatpidi on jama: ütled nii, ütled naa, üldse midagi ei ütle, igatpidi on jama ja sind seotakse selle jamaga. Selle teema enne valimisi jälle välja puhumine näitab, et E200 on tühi koht, tuletagem meelde, et E200 häältest oli pooled JML-i omad.
Ma ütlesin juba ammu, et asi lastakse vaikselt kalevi alla. Milliste meetoditega või kuidas, seda näitab juba aeg. Ja nüüd juba hakkab näitama. Kas või mis kokkulepped selleks ja kelle vahel on tehtud, see on juba iseasi. Igatsugu spin-doktorid ja/või salklased ja/või muidu-juristid ja kombinaatorid on work-shopis teema juba ammu läbi mänginud kuidasmoodi keegi välja ujutada. Praegu paistab, et isegi rahva poolt esitatud ühishagi ei päästaks enam midagi, sest rahvas saaks hageda MTÜ-d, kellele raha kanti, kelmuses ja väära kujutelma loomises, aga MTÜ tõenäoliselt jõuaks selle peale selleks ajaks kiirkorras likvideeruda. Ja pealekauba on MTÜ ka juba teatanud, et nad nagunii ei kavatse JML-ilt midagi nõuda. Süüdistus paistab ka olema nii üldsõnaline, et võimaldaks süüdistatava kaitsjail neid kenasti ümber lükata.
Olgem ausad, kõik kes vähegi kokku puutunud ettevõtluse ja sellega seotud paberimajanduse-tootmise loomingulise poolega alates kulude optimeerimisest kuni ettekavatsetud pahatahtlikku riisumiseni, nägid ära ja said aru, et on toimunud suurejooneline kantimine. Iseasi on lihtsalt mida ja kuidas tõestada on võimalik. Ja seda enam veel paar aastat hiljem. Sihuke tunne on, et kaamerate ees öeldud jutt tundub sellise nii nõrga ja vedelana mille hea jurist lööb mõne matsuga pikali....
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Peeter kirjutas: 05 Aug, 2025 23:31Ma ütlesin juba ammu, et asi lastakse vaikselt kalevi alla.
Ja mina ütlesin sama ammu, et väga raske on tõendada, kui kõik otsad Ukrainas. Sulle lihtsalt meeldib uskuda, et kohtupidamist suunavad mingid poliitilised protsessid.
Peeter
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 06 Aug, 2025 6:17
Peeter kirjutas: 05 Aug, 2025 23:31Ma ütlesin juba ammu, et asi lastakse vaikselt kalevi alla.
Ja mina ütlesin sama ammu, et väga raske on tõendada, kui kõik otsad Ukrainas. Sulle lihtsalt meeldib uskuda, et kohtupidamist suunavad mingid poliitilised protsessid.
See, mida mina usun või ei usu, on hoopis iseasi. Ja nagunii usun ma neid asju oma senise elukogemuse pealt. Kes on noorem, see on ka sinisilmsem. Eino Baskin ütles lava peal juba üle kahekümne aasta tagasi huumoriprogrammis "Raadio 0" oma kuldsed sõnad: "Sittagi pole muutunud, ainult kõik on kallimaks läinud". Ja mina lisan nüüd, veel kakskümmend aastat hiljem, et elu on edasi läinud, kõik on veel kordades kallimaks läinud, ja läheb kohe veel, aga ikkagi pole sittagi midagi muutunud. Prokurör juba praegu kirjutab, et isegi ei kavatseta JML-i eriti pigistama hakata. Enne sõditi siin teemas vastu, et JML on ausus ise ja tehti maha, kui rääkisid, et tegemist on tüüpilise sulitamise-huijamisega, lihtsalt seekord pannakse annetajate raha tuimalt tuuri. Nüüd sõditakse vastu, et tegelikult oli ladvikus juba ammu enne teada, mis MTÜ SU-s toimub. Aga hoiti suu kinni ja kasutati ära JML-i populaarsust, et sellise isiku häälte najal salklased-kombinaatorid valimiste mõjutamisel ikka asjad aetud saaks. Tuletame meelde: täna juba julgetakse rääkida ja aegrida kokku panna, et juba jaanuaris oli teema teada ja laua peal. Juba siis, kui JML E200 valimisnimekirja ilmus. Juba siis. Kogu liberaalsel salgameelsuse- juht- ja kombinaatorleeril. Ja otsustati silm kinni pigistada, hääled olid olulisemad, poliitika oli olulisem, kui ausus. Omad võivad.
Just see, mida ma siin korduvalt ka juba siis kirjutasin. Ei tohi olla topeltmoraali, et "omad võivad".
Ja see, mis tookord ka minu kõrvakesteni jõudis, see on kõik ka kinnitust saanud. Ja ma ei trükkinud siia veel kõike, vaid kirjutasin juba tookord, et meil ei ole mõtet seda kuuma rauda siin taguda, laseme neil oma paberid korda ajada, et siit meil midagi head loota ei ole. Aga hull vasturuigamine ja kaitsmine ja õigustamine käis siin teemas.
Ja nüüd tuled sina mulle rääkima, et mulle meeldib uskuda poliitmänge???
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Peeter kirjutas: 06 Aug, 2025 7:44
Kriku kirjutas: 06 Aug, 2025 6:17
See, mida mina usun või ei usu, on hoopis iseasi. Ja nagunii usun ma neid asju oma senise elukogemuse pealt. Kes on noorem, see on ka sinisilmsem.
Puhas argumentum ad hominem.

Ja muide, minu teada pole sul õiguskaitsesüsteemiga seoses mitte mingit erilist elukogemust. Oled lihtsalt jälginud ajakirjandust ja kuulujutte, ja kujundanud endale mingisuguse arvamuse. Kui näiteks akf kriegsvolk räägiks, siis oleks teine asi.

Peeter kirjutas: 06 Aug, 2025 7:44Ja nüüd tuled sina mulle rääkima, et mulle meeldib uskuda poliitmänge???
Praegusel juhul näib see nii olevat küll, jah.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Meil on siin tegelikult mingi reverse-põrke-Murphy

Mitte et ära otsi vandenõud sealt kus lollus selgitab kõik

vaid

Polegi mingeid vandenõusid vaja, kõik läheb niikuinii ise kõige liha teed.

Üks asi millest ajakirjandus (kui meil oleks korralik) võiks rohkem rääkida ja uurida - teised juhatuse liikmed ja nõukogu. Suhtumine et keegi on juhatuses ja nõukogus ning lõikab linti - võtab kooki - tuleks allavett lasta. Need pole auametid ja moraalselt, kui oled juhatuses MTÜs mis korjab annetusi, pead samamoodi vastutama ja jälgima mis toimub, mitte pärast käsi laiutama et jah oli selline näriline meil pundis aaa ma ei teadnud miskit.

Ma vist 100x ütlen seda aga suurte annetusmahtude korral PEAB olema päris raamatupidamine ja PÄRIS juhtimisstruktuur, nagu suurtes firmades. Koos hankeprotsesside jms. Ja selleks kulutada nt 5% annetuste mahust - võib anda suurema kokkuhoiu ja antud juhul kohe päris suure.
Peeter
Liige
Kontakt:

Ma veelkord selgitan, et "trehvasin juba ammu kuulama juttu, et seal SU-s toimub suurejooneline korralagedus. Selle käigus toimub ikka väga suures ulatuses rahade kantimine ja pesemine ja tegelikult on asi mäda ja üldsegi mitte ilus". Et ei midagi uut siin Maarjamaal. Ja et kumu liikuvat. Siis sai sellest mingi haisu ninna ka opositsioon, aga ei midagi olulist. Eks need siis kukkusid luurama ja kiibitsema, et haisu põhjus üles leida ja siis lamenti lüüa, aga ega nad muud ei leidnud, kui üritada keksida ja kangutada nende palgaandmetega, no-et ehk rebeneb kuskilt midagi. Mis oli niivõrd naeruväärne nii oma olemuselt, kui ka suuruselt võrreldes sellega, mis juttudes ringles. Mina olin siin see, kes korduvalt ütles ja rasvases kirjas seda toonitas, et paberid peavad korras olema, et laseme neil paberid korda ajada. (Et ehk rahuneb maha ja sitt ehk jääbki kalevi alla). Ja see asi oli ka kõrgemal tasemel otsustajates võimu- ja poliitringkondades teada. Osad usuvad siiani, et "kõik oli häppi ja ilus ja kena ja aus" (usume Veerpalut), ja ega kellelgi ei tiku ka nüüd veel üle huulte tulema ja tunnistama, et poliittehnoloogilises arvestuses oli JML-i abil tulla võivad hääled nii olulise kaaluga, et otsustati pask kinni-maha vaikida, vähemalt valimisteni. Võta kasvõi Ilmar Raag- siis kinnitas ta avalikult meedias kogu Eesti rahvale, et MTÜ SU-s on kõik asjad korras ja ainult mingid juhatuse otsused on vaja korda ajada. Tänaseks on seda tunnistatud, et selleks ajaks oli kantimise ulatus ja nahhaalsus teada ja nii siitpoolt, kui ka sealtpoolt Ukrainast siseinfost kinnitust saanud, Tšernov oli isegi dokumendid juba üle andnud. Ja JML-ilt oli juba selle kohta ka küsitud ja dokumente nõutud. (Sel ajal oli suurejooneline sigadus juba tehtud ja püsti ja tehti edasi, ja tehti ka veel peale seda, kui avalikult AK-s kinnitati, et nüüd on rahavoog kontrolli all ja Ukrainasse raha enam ei saadeta). Ja ta võeti ikkagi häältemagnetiks. Jaanuari lõpus (enne valimisi) oli veel kõik vint ja üke-broo. Ja veetigi valimisteni välja. Ja nüüd me jälle räägime siin, et ei olnud poliitilisi otsuseid ja katuseid. Ja pole tänini. See on naeruväärne.

Ja Madis, ära uduta lollusest. Tekkis olukord, tekkis võimalus. Skeem läks käima. Ja skeem on siiani nii töötanud, et skemaatoreid praeguse seisuga veel midagi hullu ei ähvarda.

P.S. JML-i pool on hea taktika valinud- ütlusi mitte anda, tahavad süüdistada, las otsivad ise. Pole ütlusi, pole võimalik ka midagi vasturääkivat neist välja korjata. Mul on omal (üks kõva) jurist sama trikki kasutanud. Lasi asjal liikuda. Ja ise käskis mul mokad maas hoida. Ühel hetkel tõmbas vastase toodetud paberipakist kolm lehte ja nende põhjal lõi panga hagi nulliks. Teema lõpetatud. Praegu haistan sama käekirja, ühel (viimasel) hetkel tuleb kohtus JML mingite omade (nt kulu)dokumentidega välja, räägib mingi juristide-kombinaatorite konstrueeeritud oma legendi, ja siis selle peale hagi kukub kokku ja kohtunik mõistab ta kohe kibekiiresti (peaaegu)õigeks, ja miskipärast mul on tunne, et proks just selle skeemi suunas ka asju on seadnud ja kiidab pärast takka. Sest "kõigil on ju siiralt hea meel", kui selgub, et JML on üks hea ja õnnetu ja süütu inimene, kelle hea algatus halbade asjaolude ja hoopis-teiste inimeste tegevuste tõttu kiiva läks. Ja kõik on jälle "häpid".
Viimati muutis Peeter, 06 Aug, 2025 9:42, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Peeter kirjutas: 06 Aug, 2025 9:22Osad usuvad siiani, et "kõik oli häppi ja ilus ja kena ja aus", ja ega kellelgi ei tiku ka nüüd veel üle huulte tulema ja tunnistama, et poliittehnoloogilises arvestuses oli JML-i abil tulla võivad hääled nii olulise kaaluga, et otsustati pask kinni-maha vaikida, vähemalt valimisteni. Võta kasvõi Ilmar Raag- siis kinnitas ta avalikult meedias kogu Eesti rahvale, et MTÜ SU-s on kõik asjad korras ja ainult mingid juhatuse otsused on vaja korda ajada. Tänaseks on seda tunnistatud, et selleks ajaks oli kantimise ulatus ja nahhaalsus teada ja nii siitpoolt, kui ka sealtpoolt Ukrainast siseinfost kinnitust saanud, Tšernov oli isegi dokumendid juba üle andnud. Ja JML-ilt oli juba selle kohta ka küsitud ja dokumente nõutud. Sel ajal oli suurejooneline sigadus juba tehtud ja püsti. Ja ta võeti ikkagi häältemagnetiks. Jaanuari lõpus (enne valimisi) oli veel kõik vint ja üke-broo. Ja veetigi valimisteni välja. Ja nüüd me jälle räägime siin, et ei olnud poliitilisi otsuseid ja katuseid. Ja pole tänini. See on naeruväärne.
Isegi kui see nii oleks olnud, ei järelduks sellest mitte kuidagimoodi, et JML süü omastamises oleks kohtukõlbulikult tõendatav ja seega, kui JML õigeks mõistetakse, peaks selle põhjus olema "katus", "kalevi alla panek" vms.
an2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas an2 »

mongol kirjutas: 05 Aug, 2025 21:17 No aga mis on selle "maja Viimsis" aadress? Las rahvas otsustab ise, mis karistuse Lehtme või inimene, kes ta ilmaletoomise JA KASVATAMISEGA tegelenud inimene saab. Inetu, aga töötab.

Eriti kui on aru saada, et maja ümberkirjutamine polnud heast südamest, vaid vajadusest.
https://vikerraadio.err.ee/1608810046/k ... ria-lehtme

Ema ja tütar saates Käbi ei kuku...
Peeter
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 06 Aug, 2025 9:37 Isegi kui see nii oleks olnud, ei järelduks sellest mitte kuidagimoodi, et JML süü omastamises oleks kohtukõlbulikult tõendatav.
Vat see on juba teine teema, ja selle kohta ma ka ju kirjutasin, et
Tekkis olukord, tekkis võimalus. Skeem läks käima. Ja skeem on siiani nii töötanud, et skemaatoreid praeguse seisuga veel midagi hullu ei ähvarda.
Aga selle kohta ütlen ma jällegi järgmist: üks kõva krimiuurija ütles kord, et
ega see, et kedagi kohtus süüdi ei mõisteta ei tee veel tegu olematuks (ega tapetu ei ärka ellu tagasi, ega varastatud raha ei ilmu kassasse tagasi jne jne), lihtsalt tal on paremad juristid
ja mina lisan, et ka parem skeem. Ja võib ka lisada, et E200 maine ja toetusprotsendid ei kerki ka tagasi sinna kus olid, kui nüüd veel enne valimisigi peaks suudetama JML õigeks mõista.

Ütlen veelkord, et kõik ettevõtluse ja loomingulise paberitootmisega kokku puutunud isikud saavad aru, mis seal toimus, ja millises ulatuses. Kas kõik saamalised välja tulevad ei ole lähiperspektiivis eriti tõenäoline, isegi fassaadil olevate juhtfiguuride jaoks ei ole soovi ega rammu tehtud tegude vääriliseks karistamiseks.
Viimati muutis Peeter, 06 Aug, 2025 10:07, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Peeter kirjutas: 06 Aug, 2025 9:48Aga selle kohta ütlen ma jällegi järgmist: üks kõva krimiuurija ütles kord, et
ega see, et kedagi kohtus süüdi ei mõisteta ei tee veel tegu olematuks (ega tapetu ei ärka ellu tagasi, ega varastatud raha ei ilmu kassasse tagasi jne jne), lihtsalt tal on paremad juristid
ja mina lisan, et ka parem skeem.
Jah, muidugi tähendab kohtus õigeks mõistmine vaid seda, et tegu ei õnnestunud kohtukõlbulikult tõendada või oli mingi muu takistus (näiteks teo aegumine). See arvamus, et kohtus sõltub kõik vaid sellest, kellel on paremad juristid, on aga jamps. Kui ikka ei ole kohtukõlbulikke tõendeid, siis neid ei ole. Sel juhul on täiesti asjatu otsida mingeid "katuseid" või muud sellist.
Peeter
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 06 Aug, 2025 9:51 See arvamus, et kohtus sõltub kõik vaid sellest, kellel on paremad juristid, on aga jamps. Kui ikka ei ole kohtukõlbulikke tõendeid, siis neid ei ole. Ja sel juhul on täiesti asjatu otsida mingeid "katuseid" või muud sellist.
Vaid juristidest loomulikult ei sõltu.

Kas sa midagi võistlevast menetlusest ei olegi siis kuulnud või? Millalgi oli see "võistlev menetlus" päris "tore" teema lugeda , eriti Savisaareprotsessis, kus kõigepealt maine kujundamiseks arutati nädalaid ja kuulati ja tsiteeriti ja kedrati lindistusi kuidas Savisaar Kofkiniga proste jagasid ja põrutasid ja alles peale seda hakati arutama Savisaare rahasid. Et vaadake milline ta on! Ju ta ikka üks halb inimene on, kui juba proste põrutas lõunaajal.
Ja ma ei taha mitte Savisaart õigustada (vastupidi, ilgelt käib hinge tema käitumine alates lindiskandaalist läbi pronksöö ja Jakunini välja), vaid lihtsalt nii oli. Kõigepealt loodi kuvand, et ta oli moraalitu inimene, ja alles siis hakati arutama, et näe temalt leiti raha. Ju see üks paha raha on.

P.S. Ja veel. Kohtukõlbulikke tõendeid panevad kokku või kriipsutavad loetelust maha juristid. Ühed juristid toodavad, teised kustutavad. Ja nad võivad ka kokku mängida, ka seda on välja tulnud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Peeter kirjutas: 06 Aug, 2025 10:03Kas sa midagi võistlevast menetlusest ei olegi siis kuulnud või?
Ma olen isegi ülikoolis õppinud, misasi see on :) .
Peeter kirjutas: 06 Aug, 2025 10:03Kohtukõlbulikke tõendeid panevad kokku või kriipsutavad loetelust maha juristid. Ühed juristid toodavad, teised kustutavad.
Loomulikult töötavad nii kohtus, prokuratuuris kui advokatuuris juristid. Teistmoodi olekski minu arvates väheke imelik. Üldiselt, tõendite "tootjate" ehk siis politsei ja prokuratuuri huvides on väga, et need oleksid ka kohtukõlbulikud, sest muidu on lihtsalt tühja tööd tehtud nende kogumisega.
Peeter kirjutas: 06 Aug, 2025 10:03Ja nad võivad ka kokku mängida, ka seda on välja tulnud.
Muidugi tuleb vahel ette korruptsioonijuhtumeid, kus prokuratuuris või kohtus on keegi uurimis- või kohtualuse huvides midagi teinud. Aga nii hull see asi meil vast siiski ei ole, et hakata seda pidama Occami habemenoa printsiibi mõistes lihtsamaks seletuseks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: AndresK ja 3 külalist