Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)
Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)
EI imestaks, kui Venemaa korraldab enne tippkohtumist mingi suurema sigaduse. Kogu maailm kahtlustaks Venemaad, Venemaa muidugi süüdistaks kõiges hoopis Ukrainat, no ja olekski Putleril igati hea ettekääne Alaskasse minekust loobuda. Valikuvõimalusi on igasuguseid, näiteks pomm New York - London reisilennukis, USA Kiievi saatkonda tabanud rakett (oli mõeldud Ukraina militaarobjekti nimega lastehaigla jaoks, aga ukrid, näe, susserdasid oma EW-süsteemiga ja vot kuhu rakett seetõttu sadas), upub paar varilaevastiku täislastis tankeriromu Läänemeres ära (krdi ukrid oma meredroonidega), või saab Venemaal mõni rahvast täis tsiviillennuk Stingerist pihta, või... Seda loetelu võiks veel veel pikalt-pikalt jätkata.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Jermak ja Rubio arutasid olukorda: https://www.postimees.ee/8303472/jermak ... i-ukrainas .
Trumpilt segast juttu:
Trumpilt segast juttu:
https://www.delfi.ee/artikkel/120396439 ... d-vahetadaTrumpi sõnul on tema kohtumine Putiniga nii-öelda tundma õppimise kohtumine, kuid tema arust soovib ka Vene president asjaga ühele poole saada. „Ma räägin Vladimir Putiniga ning ma ütlen talle, et sa pead selle sõja lõpetama, sa pead selle lõpetama,“ sõnas Trump ajakirjanikele.
Samuti kritiseeris Trump taas Zelenskõid. „Mind natuke häirib, mis Zelenskõi ütles, et tal on vaja põhiseaduslikku heakskiitu. Ma pean silmas, et tal on heakskiit, et minna sõtta ja kõik ära tappa, aga tal on vaja heakskiitu, et maad vahetada?“ kommenteeris Trump Zelenskõi suhtumist potentsiaalsesse maadevahetusse Venemaa ja Ukraina vahel. Trumpi sõnul toob maadevahetus Ukrainale kaasa nii kasu kui ka natuke kahju, kuid olukord on „väga keeruline“ ning see peab juhtuma.
Samuti kiitis Trump oma häid suhteid Euroopa riigijuhtidega, kes tema sõnul on sõjast väsinud ning sooviksid jälle oma riikide juhtimisega tegeleda. Samas rõhutas Trump veel oma pahameelt Zelenskõi käitumise üle: „Ma saan Zelenskõiga läbi, aga te teate, ma ei nõustu sellega, mis ta teinud on. See on sõda, mille oleks saanud ära hoida… aga ma räägin Zelenskõiga.“ Samuti kinnitas Trump, et osaleb kolmapäeval toimuval virtuaalsel kohtumisel Euroopa riigijuhtide ja Zelenskõiga. „Ma saan kõigilt ideid,“ kommenteeris president kolmapäeval toimuvat kohtumist.
Veel kiitis Trump oma kokkulepete sõlmimise oskuseid. Vastusena küsimusele Zelenskõi osaluse kohta reedesel tippkohtumisel rõhutas Trump, et Putiniga kohtumisel saab ta ilmselt esimese kahe minutiga aru, kas jõutakse kokkuleppele või mitte. Vastates küsimusele, kuidas ta on nii enesekindel, sõnas Trump: „Sest see on see, mida ma teen. Ma sõlmin kokkuleppeid.“
Küsimusele, kas ta kujutab ette Venemaaga normaalseid kaubandussuhteid pärast sõda, andis Trump jaatava vastuse ning lisas, et loodab, et Putin liigub sõja asemel äri poole.
Trumpi sõnul soovib ta relvarahu võimalikult kiiresti ning lõppeesmärk on Zelenskõi ja Putini kohtumine. „Lõpuks panen ma need kaks ühte tuppa, ma olen seal või mitte, ja ma arvan, et see asi leiab lahenduse,“ kommenteeris Trump sõja lõpetamise plaani.
Lisaks ajas Trump pressikonverentsil kaks korda omavahel segamini USA ja Venemaa, öeldes, et Putiniga kohtumine toimub Venemaal, kuigi tegelikult toimub see Alaskas.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Aga äkki ei ajanud? Vb osaleb USA ka maadevahetuses ja annab Alaska tagasi, "trämp" ruttas lihtsalt sündmustest ette?Kriku kirjutas: ↑12 Aug, 2025 7:59https://www.delfi.ee/artikkel/120396439 ... d-vahetadaLisaks ajas Trump pressikonverentsil kaks korda omavahel segamini USA ja Venemaa, öeldes, et Putiniga kohtumine toimub Venemaal, kuigi tegelikult toimub see Alaskas.

OT. Selmet ennast ise kiita. Tee asi ära, misjärel Teised kiidavad kui on põhjust kiita......
Veel kiitis Trump oma kokkulepete sõlmimise oskuseid.
Ei muud.
Viidet ei viitsi hetkel otsida, aga eile oli säuts, et ei olnud eksimus. Väidevalt liigvuadki mingi hetk kogu kambaga Venemaale edasi. Et see Alaskal käimine on vist vaid korraks, pressifotode saamiseks, vms.
Valehääldus kõrvale jätta, siis üllatavalt sisukas kajastus Fox News'i kohta:
https://x.com/Mylovanov/status/1955152960234651804
Ehk õnneks räägitakse ka ameeriklastele vähemalt mingil määral, mida Putin tegelikult plaanib.
https://x.com/Mylovanov/status/1955152960234651804
Ehk õnneks räägitakse ka ameeriklastele vähemalt mingil määral, mida Putin tegelikult plaanib.
Jack Keane kirjutas: Putin wants a ceasefire if Ukraine gives up remaining Donetsk and Luhansk. This includes a fortified belt of 5 cities blocking open terrain to Kharkiv.
He’d break the ceasefire as before and be better positioned to seize more Ukrainian land.
In Ukraine’s Constitution, Zelenskyy cannot give up land without Rada approval and a national referendum.
The U.S. Constitution also bars the president from doing so without Congress. Many didn’t know this, making it an important detail.
At a UK meeting with Vance, UK FM, Europeans, Ukrainians, and US team, a counterproposal to Putin was made — Alaska talks start with ceasefire only, no territory.
If agreed, then discuss war’s end and security guarantees. Trump was briefed; Europeans will meet him.
For six months, Putin has used talks to delay and stall. Trump sees this and will walk away from the summit unless there’s a real offer on a ceasefire.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Värsked andmed ütlevad, et vol 2 toimub kuskil Primorjes, sest kohalikule kubernerile oli ühtäkki kõvasti volitusi antud, seda ei anta venes juhuslikult.
Raivo Vare rääkis eile ERR-s. Primorje on siis ala Ohhoota mere ääres Kamtsatka tipust allapoole.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Noojah, tundub küll et Trump on mingi diili laias laastus kokku mõelnud, ja nüüd jääb üle vaid Zelenski nõusse peksta:
https://x.com/Acyn/status/1954931618466 ... q3CxtdtCzQ

Donald Trump kirjutas: Mind häiris veidi Zelenskõi väide, et ta pean maadevahetuseks saama põhiseadusliku heakskiidu. Nii et tal on küll luba minna sõtta ja kõiki tappa, aga maadevahetuseks vajab ta heakskiitu? Sest maadevahetus toimub. Ma tean seda Venemaa kaudu.

- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Trumpot "häirib väga", et Ukraina ei ole valmis alla kirjutama igasugusele, üle Kiievi pea tehtud kokkuleppele Müncheni sobingu parimas vaimus.
Õnneks tõstis EL ka kõva lärmi, niiet sealt Alaskalt midagi loota väga pole.
Meie peaks eriti ettevaatlikud olema kõikide lahendite suhtes, mis toovad kaasa suure koguse üksuste vabanemise Ukrainast. Putin ei jää ootama kodumaist rahulolematust ja tuhandete rindemeeste proteste, kindlalt üritab seda vaigistada järjekordse "võiduka sõjaretkega", näiteks fashiste toetavate ja Venemaad ohustavate Balti riikide vastu.

Õnneks tõstis EL ka kõva lärmi, niiet sealt Alaskalt midagi loota väga pole.
Meie peaks eriti ettevaatlikud olema kõikide lahendite suhtes, mis toovad kaasa suure koguse üksuste vabanemise Ukrainast. Putin ei jää ootama kodumaist rahulolematust ja tuhandete rindemeeste proteste, kindlalt üritab seda vaigistada järjekordse "võiduka sõjaretkega", näiteks fashiste toetavate ja Venemaad ohustavate Balti riikide vastu.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Mitmes venekeelses jutusaates on kommentaatorid spekuleerinud teemal, et kohtumine viiakse sujuvalt üle Tšukotka Autonoomsesse Piirkonda. Tšukotka on otse üle Beringi väina kohe Alaska vastas. Anadõrist on USAni 88 km. Umbes nagu Tallinnast Helsingisse. Tšukotka kuberneriks oli 2001-2008 Roman Abramovitch. On sealsesse majandusse ka oma raha investeerinud. Ega seal peale maavarade kaevandamise palju muud pole peale kohalikel hinge sees hoidmiseks vajaliku küttimise ja kalapüügi. Abramovitch on sõja algusest saadik Ukraina teemal jahmerdanud ja vahemees olla püüdnud. Vist pääses ka mingitest sanktsioonidest selle tõttu. Keegi kommentaatoritest väitis ka, et Abramovitch on Putini Alaska delegatsiooni liige. Ma pidasin seda juttu puhtalt spekulatsiooniks aga kuivõrd kokkusaamise põhieesmärgiks on diili tegemine, mis puudutab vene polaaralade majandamist, kaevandamist ja mereteed, siis mine tea.Kapten Trumm kirjutas: ↑12 Aug, 2025 11:38Värsked andmed ütlevad, et vol 2 toimub kuskil Primorjes, sest kohalikule kubernerile oli ühtäkki kõvasti volitusi antud, seda ei anta venes juhuslikult.
Raivo Vare rääkis eile ERR-s. Primorje on siis ala Ohhoota mere ääres Kamtsatka tipust allapoole.
Ukraina laseb Tšutkotkale või kuhugi suunduva Air Force 1 alla ja Vance saab presidendiks?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Vana peksab ikka täiega segast. Niipalju kui mina tean, siis Zelenski ju sõda ei alustanud, talle sunniti see Moskva poolt peale ja ta pidi täitma oma põhiseaduslikku kogust ehk tegema riigijuhtimise toiminguid, mida põhiseadus ette näeb. Zelenski ja tema valitsus elaks hea meelega rahus edasi.Gideonic kirjutas: ↑12 Aug, 2025 11:50 Noojah, tundub küll et Trump on mingi diili laias laastus kokku mõelnud, ja nüüd jääb üle vaid Zelenski nõusse peksta:
Donald Trump kirjutas: Mind häiris veidi Zelenskõi väide, et ta pean maadevahetuseks saama põhiseadusliku heakskiidu. Nii et tal on küll luba minna sõtta ja kõiki tappa, aga maadevahetuseks vajab ta heakskiitu? Sest maadevahetus toimub. Ma tean seda Venemaa kaudu.![]()
![]()
Kui loll annab veel olla, Trumpi puhul ei ole see miinimumlevel ilmselt veel saavutatud? Ja kui lollid peavad olema sellise valijad?
Miks ta sellepärast siis veel loll on? Yana Toomilt küsiti ka kunagi Butša kohta ja ta vastas ka midagi umbes sellist, et kui sõda alustad, siis tulevadki igasugused õudused.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
-
- Liige
- Kontakt:
Minu tunne ütleb,et Geenius koos Putleriga proovivad mingit Jalta nr.2 teha.
Huvitav on muidugi vaadata,kuidas veel pool aastat tagasi vabariiklastest jutupaunikud,kes hüüdsid,et vot nüüd Putlerile näidatakse koht kätte on vait nagu sead rukkis.
See kinnisvaramaaklerist välisnõunik,mis minu arust on eriliselt tobe saavutus panna ametisse mees,kes ei ole eales välissuhtlusega tegelenud,peale Vene oligarhide kinnisvaratehingute on nüüd suur vahendaja Geeniusele.
Bolton ütles viimases oma saates,et see häbi,mis sealt Alaskalt paistab võib hävitada USA välispoliitika usalduse viimasedki sambad.
Ma ise olen mõtelnud,et miks Alaska.Suuresti on tegemist väga eraldatud piirkonnaga,näiteks,kui teha seda Washingtonis või Geeniuse golfikuurordis,siis tigedaid Putleri vastaseid,kellele sobing ei meeldi koguneks oi oi,kui palju protestima.Ja see on probleem.
Aga Alaskal,kuskil kõrvalises kohas.pole rahvast,pole probleemi.mäletate aprillis,kui Vance suusakuurordisse tahtis minna.Ning sisuliselt oli sealt sunnitud põgenema,sest kogu suusakuurordi rahvas tuli tigedate plakatitega teeäärde,kust Vance sõitis.Ja see oli väike suusakuurordi linnake.
Huvitav on muidugi vaadata,kuidas veel pool aastat tagasi vabariiklastest jutupaunikud,kes hüüdsid,et vot nüüd Putlerile näidatakse koht kätte on vait nagu sead rukkis.
See kinnisvaramaaklerist välisnõunik,mis minu arust on eriliselt tobe saavutus panna ametisse mees,kes ei ole eales välissuhtlusega tegelenud,peale Vene oligarhide kinnisvaratehingute on nüüd suur vahendaja Geeniusele.
Bolton ütles viimases oma saates,et see häbi,mis sealt Alaskalt paistab võib hävitada USA välispoliitika usalduse viimasedki sambad.
Ma ise olen mõtelnud,et miks Alaska.Suuresti on tegemist väga eraldatud piirkonnaga,näiteks,kui teha seda Washingtonis või Geeniuse golfikuurordis,siis tigedaid Putleri vastaseid,kellele sobing ei meeldi koguneks oi oi,kui palju protestima.Ja see on probleem.
Aga Alaskal,kuskil kõrvalises kohas.pole rahvast,pole probleemi.mäletate aprillis,kui Vance suusakuurordisse tahtis minna.Ning sisuliselt oli sealt sunnitud põgenema,sest kogu suusakuurordi rahvas tuli tigedate plakatitega teeäärde,kust Vance sõitis.Ja see oli väike suusakuurordi linnake.
- PaganHorde
- Liige
- Kontakt:
Kui putin väga osav on siis Trump annab peale Donbassi veel Alaska ka venemaale tagasi
Trumpi sugusest lollpeast võib kõike uskuda.
https://epl.delfi.ee/artikkel/120396594 ... -usa-valja

https://epl.delfi.ee/artikkel/120396594 ... -usa-valja
Kremlil on üsna klassikaliselt õnnestunud tekitada bütsantslik segadus, mis meeldib venelastele üliväga. Mida ei ole võimalik saavutada sõjalise jõu, kiusamise ja hirmutamisega, seda proovivad venelased saavutada läbirääkimistega. Maailma ajakirjandus ja analüütikud juba spekuleerivad, kui palju ja millised maa-alad peab Kiiev niinimetatud maadevahetuse käigus loovutama. See justkui olekski normaalne, et agressor võtab jõuga naaberriigil territooriumi, lõhub, tapab, vägistab ja siis esitab veel tingimusi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist