Vastuse loen õigeks ja täpsustan. Kuna VDV läks KGB alluvusse siis helesinised pagunid muutusid roheliseks ja embleem käisel samuti. Ülejäänud linnukesed jaSander17 kirjutas: ↑11 Aug, 2025 23:42 1989 toimus ka miskine armeereform ja õhudessandi väeosasid viidi teiste väeliikide alla üle. Kas linnaloal sõdureid süüdistati siis vale väeosa tunnuste kandmises? Näiteks et dessandi vormi ja tankisti tunnuste segapudru.
Samas, paberitest oleks see ilmselt kohe välja tulnud.
barett jäi samaks. Patrullid ei jaganud matsu ja pidasid antud teemat vormi rikkumiseks, ehk mingi piirivalvur ilustab ennast võõraste sulgedega.jms.
Väeosades vormimuutust loomulikult hea uudisena vastu ei võetud ja mingi aeg oli ka väeosas näha kahte värvi tegelasi.. Kuna mingi piirivalve embleemi ja pagunite kandmine oli alavääristav "eliidile"
Jah mul tekkis komandatuuris küsimusi, miks olen piirivalve (PV) roheliste pagunitega ja dessantväelase "linnukestega".Vastavalt olukorrateadlikusele teatasin, et USA ja Nõukogude liit leppisid vastavalt rahukokkuleppele kokku, et "kiirreageerijad ja rünnaküksused ka. dessant ei tohi piirile lähemal olla, kui 1000km) Nüüd olen langevarjuga piirivalvur...