Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Äädika lisamine borši supile annab maitse ja säilitab punapeedi antud värvi .
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Olen näinud kui Lenska turule tuli Pärnumaa mees 01 ga+ käru, kaasas 1500kg kurki.
Pärimisele vastas et olla reedel koos teise autoga, mis käru Narva tõi liikuma hakanud et laupäeva hommikuks kohal olla.
Ütles et Narvast Lenskasse sõitis 3 käiguga.
-
- Liige
- Postitusi: 1678
- Liitunud: 16 Veebr, 2010 22:57
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Terve lapsepõlve tegeles meie pere hapukapsa tootmise ja müügiga. Tünni läks ainult kapsas ja sool, muud mitte midagi. Ma arvan, et see "äädikaga hapendamine" on jama jutt.
Hapukapsas säilib ilma igasuguste säilitusaineteta väga pikka aega. Hapnemise protsess toimub pidevalt ja on tugevas seoses temperatuurist.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ütleks säilivuse kohta, et - kevadeni. Siis hakkab kapsa värv (mitte veel maitse) muutuma. Aga rohkem pole vajagidavidsoniharald kirjutas: ↑16 Aug, 2025 9:53Terve lapsepõlve tegeles meie pere hapukapsa tootmise ja müügiga. Tünni läks ainult kapsas ja sool, muud mitte midagi. Ma arvan, et see "äädikaga hapendamine" on jama jutt.
Hapukapsas säilib ilma igasuguste säilitusaineteta väga pikka aega. Hapnemise protsess toimub pidevalt ja on tugevas seoses temperatuurist.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Hapukapsaboši puhul ehk küll aga värskekapsaborši puhul pigem mitte.
Ka mina olen äädika suhtes lapsest saati väga tundlik aga borši ilma äädikata ei kujuta ette.
Ps ei ole elus söönud sülti äädikaga ega kujuta ette selle maitset.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Värskekapsaboršis hapukapsast, mis hapusust annaks, pole. Kusjuures ka äädikat annab doseerida selliselt, et pole mingit domineerivat äädikamaitset tunda. Teen ise talveks hapukurki sisse purkidesse sedasi, et tegelikult pole päriselt hapukurk, retseptis käib ka äädikas, aga kui sööd, siis ei saa arugi, et tegemist on tegelikult marineeritud, mitte hapukurkidega.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Mina jälle ei kujuta ette sülti äädikata

Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kunagi kasutati selliselt tehtud kurkidele äädika asemel aspiriini (atsetüülsalitsüühape)AndresTy kirjutas: ↑16 Aug, 2025 10:42Värskekapsaboršis hapukapsast, mis hapusust annaks, pole. Kusjuures ka äädikat annab doseerida selliselt, et pole mingit domineerivat äädikamaitset tunda. Teen ise talveks hapukurki sisse purkidesse sedasi, et tegelikult pole päriselt hapukurk, retseptis käib ka äädikas, aga kui sööd, siis ei saa arugi, et tegemist on tegelikult marineeritud, mitte hapukurkidega.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Sült , kuidas kellele meelepärane , kellele äädikas , kellele sinep , minu eelistus on mädarõigas .
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Just! Täpselt need kurgid ongi. On ka omal ajal aspiriiniga tehtud. Ja seal koostises ongi selle asja nimi happesuse regulaator. Nii äädika kui aspiriini.retti kirjutas: ↑16 Aug, 2025 10:48Kunagi kasutati selliselt tehtud kurkidele äädika asemel aspiriini (atsetüülsalitsüühape)AndresTy kirjutas: ↑16 Aug, 2025 10:42Värskekapsaboršis hapukapsast, mis hapusust annaks, pole. Kusjuures ka äädikat annab doseerida selliselt, et pole mingit domineerivat äädikamaitset tunda. Teen ise talveks hapukurki sisse purkidesse sedasi, et tegelikult pole päriselt hapukurk, retseptis käib ka äädikas, aga kui sööd, siis ei saa arugi, et tegemist on tegelikult marineeritud, mitte hapukurkidega.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Sült ja Põltsamaa kange
Meenub hea kaader, kus 4x4 vandersellid andsid sinepit mongolile maitsta. Võttis nina lahti.
Meenub hea kaader, kus 4x4 vandersellid andsid sinepit mongolile maitsta. Võttis nina lahti.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Soojaletti toidu säilivus ehk serveeritavus poes on 24hOLAVI kirjutas: ↑15 Aug, 2025 22:10
Ega siis poes ei tehta sooje toite vaid see tuuakse kuskilt suurköögist ja seega poodide nimi ei ütle midagi, kui tootjat ei tea.
Varem oli maitse normaalne ja vahel ostsin väikse karbiga aga kui ühest ajast tekkis tuntav hapu maitse juurde, siis ükskord küsisin müüja käest, et kas jälle on äädikaga ja see ütles, et nii ongi, sest muidu ei anna säilivusaeg välja ning pärast seda ei ole seda enam ostnud.
(Ma lihtsalt tunnen väga häirivalt isegi väikest lisatud happesust toidus ja sidrunhapet ei salli kohe mitte üldse.)
Mida seal säilivus ajaga teha. ?
Kui hommikul letti pandud kaste õhtuks hapu on siis on midagi muud viga kui äädika puudus.
Ja keegi teadjam oskab arvata kas äädikas hakkliha kastmes üldse toimib säilimist pikendavad ainena ja kui palju seda peaks panema. Omal on ikka suur kahtlus et see nii ei toimi.
- Che Latino
- Liige
- Postitusi: 650
- Liitunud: 23 Veebr, 2015 0:14
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Vahepeal igasugu uusi arstirohtusid leiutatud. Kas keegi kurkide marineerimisel Viagrat ka on kasutanud?
Ühtelugu räägin ühte lugu...
- Kilo Tango
- Liige
- Postitusi: 10213
- Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ja miks peaks PDE-5 inhibiitorid kurkidele mingit mõju avaldama? Bakteritel peaks kõvaks minema või mis selle sõgeduse mõte on?Che Latino kirjutas: ↑16 Aug, 2025 13:01 Vahepeal igasugu uusi arstirohtusid leiutatud. Kas keegi kurkide marineerimisel Viagrat ka on kasutanud?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline