EKV välivormi arengud

Vormid, auastmed, auastme- ja erialatunnused. Ja kõike muud, mis ühe "laigulise" või "mitte-laigulise" pealt leida võib.
Vasta
maskeerimisvork
Liige
Kontakt:

Re: EKV välivormi arengud

Postitus Postitas maskeerimisvork »

nukkel kirjutas: 14 Aug, 2025 17:21
Mis olid need teised põhjused peale rahaline pool?

Need pidid vägevad argumendid olema, sest loogiline oleks, et multicam tuleb odavam tänu massiefektile, kui oma laigu arendamine.
ggdag
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ggdag »

EST digi vs multicam?

Ma arvan, et väide, et UKRis lastakse EST digi laigu kandja vastase pähe maha ei päde. Täna on seal siiski eristamiseks värvilised lindid vormil/kiivril. Mõlema sõdivad poole üksused kasutavad teatud osas multicami ju ka?!
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

nukkel kirjutas: 14 Aug, 2025 17:21 Mis olid need teised põhjused peale rahaline pool?
Kõigile teada olev põhjus - Eesti digi sobib ja varjab Eesti maastikul kõige paremini. :) Lisaks on meeriklaste multicam nende intellektuaalne omand ning selle kasutamine piirangutega. Lisaks ka korralik hind.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

isonts kirjutas: 14 Aug, 2025 17:04
mul on õnnestunud edukalt britte loputada lihtsalt selle pisiasjaga, et nende multicamis võitlejate varitsus paistis kaugelt eemalt, kuna suvine mets oli tumeroheline. :dont_know: Nagu midagi sellist teeäärest vilkus, siis jätsime masina seisma, jalastusime ära, üks jagu vasakule, teine paremale ja oligi tehtud.
Sina britte nägid, aga britid sind ja su seisma jäänud masinat ei näinud? :scratch:
Varitsuse pekki keeramiseks piisab selle demaskeerimisest, niiet teel liikuja suudab tükk maad enne tapatsooni jalastuda ja alustada varitsusvastast tegevust. Teeäärses rohus lamavad tegelased multicamis paistsid masina "tornist" igal juhul kaugele. Eesti digilaiguga olnuks see märksa keerukam. Sestap tekitabki multicami promo minus kahetisi tundeid.

Sama jutt käib ka USA halli digicamo kohta, mis on Bagdadis kindlasti lahe, aga Eesti võsas mitte eriti. Universaalset ja head vormi värvi pole olemas.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Ma usun, et sa britte meie maastikul märkasid. Ma väga ei usu, et sa varituses olevat üksust kuidagi loputada suutsid. Ma sügavalt kahtlen, et nende väljaõppes treeniti üksusi niisama varitsusse edasi passima jääma, kui ilmselgelt on näha, et kolonn on seisma jäänud? See varituses üksus võib oma ette valmistatud positsioonidel "killzone" vabalt ka külje peale tekitada. 2 jaoga ei tee päris elus mitte halligi? Ok, siis küll ehk, kui varitsust korraldas 2-3 briti võitlejat. Aga isegi sellisel juhul ei jää sulle järgi enam "kahte" jagu.

Samas kui pead loputamise all silmas seda, et jooksite püstijalu vastasest üle siis seda ma ka täitsa usun. Tavaline õppusel "loputamine". Vastase paukpadrun ju kedagi maha ei võta... Ma olen ka näinud kuidas üksused käsipidi kokku jooksevad, sest keegi ju tegelikult "pihta" ei saanud. Olen isegi ründavaid vastaseid lõpuks käsipidi "maha tapnud" ja moona käest ära võtnud siis neid "surnutena" omade juurde tagasi käskinud minna. Lõpuks tulid need samad "surnud" lisajõududega uuele katsele :lol: ja kõik jätkus samamoodi nagu esimesel katsel...
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

Sa päriselt hakkasid mingit "loputamist" analüüsima? Ära hakka, toimus tavaline mähkimine, milles vähemalt pühapäevasõdurid võidu enda kontole kirjutasid, sest et britid on ju niikuinii käpardimad. Ma ei imestaks, kui õppuse stsenaariumis või melmil-listis oli see võidukas varitussesõitmine ette nähtud ca 5 tundi varem ja britid hakkasid juba lihtsalt adminkorras koju minema.
Noh, nii mõnegi KL kompanii varitsusi ja varitussesattumisi näinud, sh ka SAABi gepsupildiga koos - päris kole on. Ühtki väga head kompanii või rühma valituse pole veel näinud, täitsa häid rühma omasid küll, aga seda ka pigem lõunapoolsemate malevate poolt.. .

EDIT mitu päeva hiljem: mulle meenus, et mul on endalgi kapis multicamist mitut varianti, kusjuures nii rohelist kui tumedat. Ja pole olnud vahet hea postitsiooni korral - ei näha ikka mitte midagi, kui ise valel ajal ei siple või muud moodi demaskeeriv pole. Soodla parkmetsas või keskpolükal, noh, seal pole vahet, kanna või sibulate nähtamatuks tegevat keepi.
professional retard
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Mida targutad, multicam roheluses ei lenda, kogu jutt.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
slider
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas slider »

Ainult lintidest rääkides, tumedam sinine tundub olevat kõige parem identifitseerimiseks. Kui märkad liikumist siis leiad ka lindi aga see ei torka sedasi silma nagu kollane, see tõesti demaskeerib läbi võpsiku. Foormi teemade pealkirjad on päris hea sinisega.
mongol
Liige
Kontakt:

Ei saa kommenteerida, kästi mitte targutada.
professional retard
slider
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas slider »

Poisid teil vedas. joppas sinine lint. Mongol, mis juhtus?
mongol
Liige
Kontakt:

Ohvitser käskis veeblil mitte targutada. Sest auastmed ütlevad, kes pädevamad on. Ei?

EOVJ sahistab multicamis ringi, muide, väga veider, eks?
professional retard
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Siin foorumis ei jaga Trumm korraldusi.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Mongol on ise sveitsi armeenoa kontseptsiooni vastane, mis selle vormilaiguga siis teistmoodi on.
Ei ole olemas universaalset vormi, multicamil on puudusi samapalju kui tänasel digilaigul.
Suvises metsas on digilaik hea, kevadisel heinamaal ja linnas mitte eriti. Kui läbi rohelise metsa tuleb keegi helehallikas multicamis, loomulikult paistab kaugele.

Miks KV laiemale massile multicami ei osta, on mulle küll enamvähem arusaadav. Väike efekt. ESTSOF-i olen põllul oma silmaga meie digikamos ka näinud. Ja paraadil on ka olnud digilaidus. Aga ka multicamis, pakun et neil on mitumeid vorme. Soome ja Kanada, kus on ka palju metsa ning asuvad meiega sarnasel laiuskraadil, on kasutusel analoogne roheline digilaik.
mongol
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas: 24 Aug, 2025 12:22 Mongol on ise sveitsi armeenoa kontseptsiooni vastane, mis selle vormilaiguga siis teistmoodi on.
Äh?
Ma ise olen paras šveitsi armeenuga, tundub. Midagi vaja teha on, siis kelle telefon heliseb? Ei, ei helise kõikide kursustel käinud vabatahtlike või muidu kõvade meeste oma, hoopis minu oma.

Ennist ma muide mainisin, et multit on ka erinevaid toone, nüüd räägid ise samast asjast. SOF käib "esinemist nõudvatel" üritustel meie digis, muul ajal kipub erariie ja tavaline multicam olema sobilikum. Jätkuvalt veider. Kusjuures meie digi vastu pole mul midagi peale selle, et sibuladigi on kaugelt sarnane ja meie vormide lõiked+praktilisus ei kõlba mitte kuhugi. Kabinetis rallimiseks okei, aga no krt, kui laos vaatad keskmist vabatahtlikku vormi proovimas.. Soovitad veel käed sirgelt üled tõsta või kükitada ja kohe on "sobiv suurus" väga suhteline mõiste..
professional retard
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Ma ise arvan, et nende multicamide-asjade populaarsuse üks alus on selles, et need on mugavamad ja paremini läbimõeldud/paremast materjalist kui meie omamaine hinnad-alates kroonu antav kraam. Ja odaval riidel on vähe valikuid, kas paned rohkem polüestrit ja on umbne/higistav, kuid peab paremini vastu, paned rohkem puuvilla, on mugavam ja hingavam, aga ei pea vastu (läheb nupuliseks, tuhmub ära, käriseb hästi).

Mina oma kehva seljaga ei saagi soomusvesti all seda suvevormi jakki kanda, olin üks esimesi, kes lasi endale õmmelda selle vestialuse särgi (toona seda laost veel ei jagatud), selg ütles kohe aitäh seepeale.

Mina isiklikult ootaks riidevarustusele lisaks mingit talvist vestialust asja - olemasolev talvejope on selleks liiga umbne (vähemalt meie keskmises nullilähedases ilmas), see suvine (õhuke) vestialune särk aga jääb liiga külmaks.

Arvestades soomukite tulekut KV üksustes tasub muidugi mõelda, kas masinate sees selline vilinal põlev välivorm ikka turvaline on, et tulepüsivus taoliseks otstarbeks pole just kiita.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline