Majapidamismured

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
krossipart
Liige
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas krossipart »

Jaanus2 kirjutas: 02 Sept, 2025 17:35 Söövad neid hispaanlasi pardid (muskuspardid ja mõned kodupardi tõud - näit. jooksupardid). Võimalik, et enne peab natuke treenima, et maitse suhu saaksid. Isegi kanad söövad, aga neid peab treenima, sest need teod on algul tervelt liiga suured neile - algul tuleb pakkuda tükeldatult, hiljem söövad siis ise tervelt. Nägin netis vidiot neist treenitud kanadest - kana haaras terve teo, aga ei saanud kohapeal alla neelata - kimas minema, teised kanad sabas, kes ka sedasama tigu tahtsid.
Täiendage oma mõtet ja loeksin huviga..Kuidas Teie koduaias asi toimib? Mitu parti Teil netivideote taustal koolitatud on? Mitu parti on vaja koolitada 1000 lusitaania söömiseks? Kuidas neid koolitate?:dont_know: Mainisite : Võimalik, et enne peab natuke treenima, et maitse suhu saaksid?? Ole kena miis ja ära plära niisamu delfi muinasjutte.. :wall:
krossipart
Liige
Kontakt:

Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

krossipart kirjutas: 02 Sept, 2025 17:59
Jaanus2 kirjutas: 02 Sept, 2025 17:35 Söövad neid hispaanlasi pardid (muskuspardid ja mõned kodupardi tõud - näit. jooksupardid). Võimalik, et enne peab natuke treenima, et maitse suhu saaksid. Isegi kanad söövad, aga neid peab treenima, sest need teod on algul tervelt liiga suured neile - algul tuleb pakkuda tükeldatult, hiljem söövad siis ise tervelt. Nägin netis vidiot neist treenitud kanadest - kana haaras terve teo, aga ei saanud kohapeal alla neelata - kimas minema, teised kanad sabas, kes ka sedasama tigu tahtsid.
Täiendage oma mõtet ja loeksin huviga..Kuidas Teie koduaias asi toimib? Mitu parti Teil netivideote taustal koolitatud on? Mitu parti on vaja koolitada 1000 lusitaania söömiseks? Kuidas neid koolitate? :dont_know: Mainisite : Võimalik, et enne peab natuke treenima, et maitse suhu saaksid?? Ole kena miis ja ära plära niisamu delfi muinasjutte.. :wall:
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Mul veel koduaias parte pole, aga kui probleem suureks läheb, võtan kindlasti. Andsin nõu, (küsimus oli - kes sööb?) kes tahab, kasutab, vägisi kedagi ei sunni. Treenimisega on nii nagu laste "treenimisega" - seda mida lapsepõlves sööd, sööd ka täiskasvanuna ja vastupidi. Kuidas protsess täpsemalt käib - midagi peab ka endale mõtlemiseks jääma, või kui mõtelda on valus, võib tehisaru käest küsida, äkki aitab.
krossipart
Liige
Kontakt:

Jaanus2 kirjutas: 02 Sept, 2025 18:12 Mul veel koduaias parte pole, aga kui probleem suureks läheb, võtan kindlasti. Andsin nõu, (küsimus oli - kes sööb?) kes tahab, kasutab, vägisi kedagi ei sunni. Treenimisega on nii nagu laste "treenimisega" - seda mida lapsepõlves sööd, sööd ka täiskasvanuna ja vastupidi. Kuidas protsess täpsemalt käib - midagi peab ka endale mõtlemiseks jääma, või kui mõtelda on valus, võib tehisaru käest küsida, äkki aitab.
Mnjah.. Kurb lugeda..Ei muud.. :wall:
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

See " õlle lõks " on minu jaoks uus asi,aga proovin ära.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Vastu tulles krossipardi palavale soovile video kanade treenimisest ja krossikanadest https://www.youtube.com/watch?v=xtcD2RcVgrk
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

Pidasime siin aastaid Muskusparte. Kõik tavalised teod pandi nahka. Koguaeg oli kuulda krõbistamist. Kahjuks rebased viisid lõpuks ka viimase pardi ja oligi rahu majas.
T.
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

Pardid pidid olema kõige pädevamad. Järeldaks, et haned ka, aga pole ses osas kuulnud miskit. Koerad igastahes tigusid ega nälkjaid ei taha, kuigi kasside liivakast on väga isuäratav.. Mine võta kinni, kassijunnidele lisaks on kala-kana-siga-veis-jne-jne igati okei..

Siilid, oravad, linnud, rotid on ka alati head näljakütid, lihtsalt neid ei eksi enam ammu õue. Siilid eksivad, aga neile hammas peale ei hakka, lisaks ma ise ei luba, kui peale satun. Siilid on igastahes need õiged tüübid igasuguste nälkjate ohjeldamiseks.
Viimati muutis mongol, 02 Sept, 2025 23:20, muudetud 1 kord kokku.
professional retard
OLAVI
Liige
Kontakt:

Re: Majapidamismured

Postitus Postitas OLAVI »

krossipart kirjutas: 02 Sept, 2025 15:44
OLAVI kirjutas: 02 Sept, 2025 15:25
krossipart kirjutas: 02 Sept, 2025 13:49 .... "Püüniseks" mul 40*40 cm ja 20cm kõrgusega plastkastike, milele on eterniitplaat peal (vihm jms vältimiseks).
"Lõksule" tehtud siledatest puupilbastest sillad 6tk, et tegelased saaksid õlleparadiisi roomata.. ...
Kas kast on maasse kaevatud või ronivadki meetrist silda mööda üles?
Tavaline, mis grillist üle jääb plastkarp sobib (https://www.selver.ee/ribitukid-punases ... rakvere-kg) näiteks. Kirjeldasin eelpool, kuidas toimib ja maa sisse kaevama ei pea.. Meetrist silda ei ole vaja ja need laastud pigem 30cm. Sileda pinnaga laastudel ronivad kiiremini (katsetatud) 8). Minu poolt saadetud näidis-selvergrillkarpi mahutab ca 100+ õlleuimast pahalast.. :wink: Reaalselt mingit seguvanne jms ei ole vaja osta. :) Kata oma õllelõks, et vihm sisse ei saja ja pane kuskile varju otsese päikese eest.. Suht lihtne ju.. :wink:
Mind hämmastas just kõrguseks märgitud 20cm.

Mul veel pruune ei ole aga kergliiklusteel jälgin lähenevat fronti, kus pruunidel on veel kilomeeter tulla.

On mustad.
Mustale pritsid keemiat peale (soola, seepi, jne), siis see ronib oma kesta/naha seest välja ning kihutab edasi.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
diesel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas diesel »

musta all pead silmas vist kohalikku musta seatigu?
mis tast ahistada, kasulik loomake.
ja hispaanlasega, nagu kõige muu elavaga, on nii,
et kui on söök, leidub ka sööja.
kohalikel sööjatel läheb lihtsalt veidi aega, et kohaneda
menüüsse lisandunud valikuga.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Ma olen aru saanud, et ainuke toimiv strateegia hispaania teetigude vastu on neid olulistest kohtadest eemal hoida. Plekiribasid jm. siledaid pindu nad ei ületavat. Elektrikarjus on ka müügis. Korjamas käia saavad need, kellel selleks aega on ja partide võtmine on aias ka suur elumuutus. Õllelõkse jms. võib ju teha, aga lahti neist niimoodi ei saa.

Pikas perspektiivis tekib probleemile looduslik lahendus mõne teise selgrootu näol. Varem või hiljem leidub mõni parasiit, mis seda populatsiooni ohjeldama hakkab.
Illike
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Illike »

Mina olen kuulnud aiapidajatelt, kellel on aias must seatigu, neil lusitaanlastega muret ei ole. Must seatigu pidavat hästi sööma lusitaanlaste mune.
MeelisV
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MeelisV »

Aga mustpea nälkjad.
Mis nendest kogemuste põhjal kostate.
Naabritel juba on meil veel mitte.
krossipart
Liige
Kontakt:

Mind hämmastas just kõrguseks märgitud 20cm.

Tõin vaid näite ja kastikese suurus ei ole määrav, kui 2L odavparmu õllet mahutab.. :)
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Illike kirjutas: 03 Sept, 2025 7:52 Mina olen kuulnud aiapidajatelt, kellel on aias must seatigu, neil lusitaanlastega muret ei ole. Must seatigu pidavat hästi sööma lusitaanlaste mune.
Mul Viimsis on nii seateod, kui lusitaanlased aias. Kummalisel kombel on lusitaanlasi sel aastal minu aias natuke vähem, kui eelmisel. Aga puuduse üle küll kurta ei saa. Kui soovi on, saan homseks purgitäie saata.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist