Autotehnikateema

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
AMvA
Liige
Kontakt:

Re: Autotehnikateema

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 04 Sept, 2025 9:26 Maki keeras poiss sinnapaika, lasi seda esipaneali üles-alla (huvitav ju), kuniks see jäi kuskile poole peale kinni ja ei liikunud enam.
Mis paneel see Frankfurdil üles-alla käib?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Nüüdseks on kohtulikul uurimisel leidnud tõestust, et autod (ja muud nutiseadmed), mis on pidevalt tootja pilvega ühenduses, siis see ühendus võimaldab seadme tootjatel seda erineval moel enda huvides ära kasutada.
Minu 2024 VW ei ole püsivalt kuskile ühendatud. Selleks, et tekiks ühendus tootja uuenduste serveri ja auto vahel, on vajalik nutitelefon ja ühendada see autoga. Muidu ei tule ka tarkvarauuendused. Mina nt nutitelefoni ei kasutagi ning kuna käin iga 15 000 järel õlivahetuses ja olen palunud siis uuendused teha.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

AMvA kirjutas: 04 Sept, 2025 10:08
Kapten Trumm kirjutas: 04 Sept, 2025 9:26 Maki keeras poiss sinnapaika, lasi seda esipaneali üles-alla (huvitav ju), kuniks see jäi kuskile poole peale kinni ja ei liikunud enam.
Õpi lugema, paneel käis üles-alla Alpine headunitil.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 04 Sept, 2025 10:10
AMvA kirjutas: 04 Sept, 2025 10:08
Õpi lugema, paneel käis üles-alla Alpine headunitil.
OK
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

AMvA kirjutas: 04 Sept, 2025 10:05
OLAVI kirjutas: 04 Sept, 2025 9:21
mart2 kirjutas: 03 Sept, 2025 20:44 Kui mõnda aega tagasi veel Annelinnas elasin, siis mul naabrimees tegi ise puust kaste ja vastavaid kõlarisüsteeme ....
Läbi aegade on väga paljud koolipoisid ise "puust kaste" teinud aga eelviidatud valjukate eripäraks on nende puust membraan.
Samas huvitav on see, et Victor ise kasutab neid elemente suhteliselt tagasihoidlike seadmete juures?
Kui suurus muudab tehnilise seadme "tagasihoidlikuks", siis kõik kaasaegsed nutitelod oleks vist "tagasihoidlikud"?

Need "tagasihoidlikud" (väiksemõõtmelised) seadmed on mõeldud "jõukamale" melomaanist korterielanikule, kellede "jõukad naabrid" ei luba elamises lärmata.
JVC töötas need välja Jaapanis ja kui suured elamised on tavaliselt Jaapani linnades?
Alles hiljem leiti, et neid saab loodusesäästmist reklaamina kasutades ka muudele turgudele müüa.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marvin »

Nüüdseks on kohtulikul uurimisel leidnud tõestust, et autod (ja muud nutiseadmed), mis on pidevalt tootja pilvega ühenduses, siis see ühendus võimaldab seadme tootjatel seda erineval moel enda huvides ära kasutada.
Minu 2024 VW ei ole püsivalt kuskile ühendatud. Selleks, et tekiks ühendus tootja uuenduste serveri ja auto vahel, on vajalik nutitelefon ja ühendada see autoga. Muidu ei tule ka tarkvarauuendused. Mina nt nutitelefoni ei kasutagi ning kuna käin iga 15 000 järel õlivahetuses ja olen palunud siis uuendused teha.
Uuematel autodel on tootja poolt aktiveeritud e-SIM kusagil olemas. Suurt andmehulka selle kaudu ei liigutata, aga mida täpselt liigutatakse, sellest väga ei räägita. Igatahes need automaatsed hädaabikõned eeldavad võrgus olemist ja võrgus need autod on.
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

Minu 2024 VW ei ole püsivalt kuskile ühendatud.
Selleks, et tekiks ühendus tootja uuenduste serveri ja auto vahel, on vajalik nutitelefon ja ühendada see autoga. ...
Aga kust sa tead, kas oled ikka hoolega lugenud auto 500 leheküljelist kasutusjuhendit ja selle privaatsusesätteid?
See, et juhile ei võimaldata andmesidet ilma telefoniga ühendamata, ei tähenda, et auto seda omal tahtel teha ei suudaks.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Marvin kirjutas: 04 Sept, 2025 11:00 Uuematel autodel on tootja poolt aktiveeritud e-SIM kusagil olemas. Suurt andmehulka selle kaudu ei liigutata, aga mida täpselt liigutatakse, sellest väga ei räägita. Igatahes need automaatsed hädaabikõned eeldavad võrgus olemist ja võrgus need autod on.
Mul hädaabikõne nupp ja funktsioon on olemas, kuid selle vajutamisel vastab sulle auto, et "service not available". Ehk puudub ühendus.
Liiga vandenõuteooriasse vast ka ei maksaks minna.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

OLAVI kirjutas: 04 Sept, 2025 11:05 Aga kust sa tead, kas oled ikka hoolega lugenud auto 500 leheküljelist kasutusjuhendit ja selle privaatsusesätteid?
See, et juhile ei võimaldata andmesidet ilma telefoniga ühendamata, ei tähenda, et auto seda omal tahtel teha ei suudaks.
Lugesin, ja panin privaatsussätteks "maksimaalne privaatsus". :dont_know:
Seda öeldi autot kätte andes kohe, et ükskõik mille läbi õhu kaudu saamiseks on vajalik nutiseade, auto ise ei tõmba kuskilt midagi ja kui mõnda aega teil nutiseadet pole, siis võib hakata jukerdama tarkvara vanumise tõttu.
Kirs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kirs »

Kapten Trumm kirjutas: 04 Sept, 2025 11:17

Mul hädaabikõne nupp ja funktsioon on olemas, kuid selle vajutamisel vastab sulle auto, et "service not available". Ehk puudub ühendus.
Liiga vandenõuteooriasse vast ka ei maksaks minna.
See ikka oleneb. See hädaabiteenus(võrgus olemine) võib vabalt ka nn tasuline pakett olla, minu kärul - "piiramatu kasutusaeg". (Kehtib seni, kuni sõiduk vastab tehnilistele eeltingimustele)
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Ma ei oska rohkemat öelda, kui mulle esindusest öeldi - et ilma nutiseadmeta mingit "sidet" autoga pole. See hädaabi nupp hakkab samuti läbi sinu nutiseadme tööle. See kisub natuke sinna "suure venna" teooriatesse.
Kirs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kirs »

Kapten Trumm kirjutas: 04 Sept, 2025 11:26 See hädaabi nupp hakkab samuti läbi sinu nutiseadme tööle.. See kisub natuke sinna "suure venna" teooriatesse.
Tõesti või? :shock: Miks siis ka mitte minu nutitelefon minu autot wifi võrguna listis kuvab?
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Volvol on näiteks On Call / SOS süsteem, mis sisaldab autosse sisseehitatud modemit ning GNSS kaudu määratakse auto asukoht. Mingit nutitelefoni ei nõuta.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kirs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kirs »

Walter2 kirjutas: 04 Sept, 2025 11:41 Volvol on näiteks On Call / SOS süsteem, mis sisaldab autosse sisseehitatud modemit ning GNSS kaudu määratakse auto asukoht. Mingit nutitelefoni ei nõuta.
Noovat, kui auto ei ole "võrgus" siis mis kuradi valemiga ma auto asukohta ja teatud asju juhtida maailma teisest otast saan? Võin ka täitsa tavalise läpaka ja veebibrauseriga igasugu elektroonilist lisanänni juurde osta-aktiveerida ja pärast autosse minnes...voilaaa...kuidas see nänn küll autosse sai? :lol:

Okei logisn ILMA nutitelefinita arvutiga My BMW kontole. "BMW CarData näol on sul alati ülevaade telemaatikaandmetest, mida sinu sõiduk BMW ConnectedDrive'i teenuse raames regulaarselt BMW-le saadab ja mis seal salvestatakse. Siia kuuluvad sinu BMW mõõdikute väärtused, näiteks läbisõit ja sõidukikontrolli teated.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Kirs kirjutas: 04 Sept, 2025 11:37
Kapten Trumm kirjutas: 04 Sept, 2025 11:26 See hädaabi nupp hakkab samuti läbi sinu nutiseadme tööle.. See kisub natuke sinna "suure venna" teooriatesse.
Tõesti või? :shock: Miks siis ka mitte minu nutitelefon minu autot wifi võrguna listis kuvab?
Mul küll mingeid liigseid wifisid või võrke pole leitud.
Milleks tootja peaks tegema lisakulusid mingite lisavidinate panekuks, kui sama asja saab teha kasutaja taskus oleva nutitelefoni kaudu, kasutaja kulul?
Ja kui kirjutasin esindusse ka küsisin õlivahetuseks aega, helistas teenindaja ja küsis, mis mu odomeetri näit hetkel ikka on.
Kui nad näevad seda kuskilt, siis milleks see kõne? Jälgede segamiseks?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist