Taskuhääling, plogi ja teised
Re: Donald Trump JÄLLE president
Sõna ''plogi'' on täiesti kasutusel eristumaks üldisest massist.
esimene näide: https://dzonnsmit.blogspot.com/
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
OT. Lugupeetud Akf-id, võtame rahulikult. Mulle igatahes meeldib, kuidas Akf kaugeltuuriv annab ülevaateid Norjamaalt. Seejuures väike keelevimka annab vaid vürtsi juurde. Ise ma vaatan enamasti kõigepealt sisu ja alles siis autorit. Ja kui loen 'tsenaarium', siis on autor teada
.
Liigse norimisega on meil siin ennegi asjalikke arvajaid ära läinud. Akf Oleegist tunnen siiani puudust, hea et Akf Fucs ikka vahel sõna võtab. Muidu peame ainult igasugu saia sööma.

Liigse norimisega on meil siin ennegi asjalikke arvajaid ära läinud. Akf Oleegist tunnen siiani puudust, hea et Akf Fucs ikka vahel sõna võtab. Muidu peame ainult igasugu saia sööma.
Donald Trump JÄLLE president
kaugelt uuriv foorumlane lihtsalt soovib kasutada p nagu ... versiooni.
nagu ka krasnovi austav ülistamine suure tähega Geeniuseks nimetades.
vaba maa ja vaba rahvas, igal oma voli.
nagu ka krasnovi austav ülistamine suure tähega Geeniuseks nimetades.
vaba maa ja vaba rahvas, igal oma voli.
-
- Liige
- Kontakt:
Sorry keelevigade pärast,mõnikord on see arvuti viga,mingisugune vimka on selles,tähed hakkavad automaatselt jooksma nagu mänguautomaadi tähised ja ei ole aega kõike korrigeerida hiljem.Teisalt ei olnud mul eesti keele õigekirja number ka 5 koolis.
Ja minu hariduse ajal ei olnud ka internetimõisteid veel loodud.
Geenius on aga otse Trumpi suust,kes ise on toonitanud,et MA OLEN GEENIUS,seda saab netis järele vaadata,kui ta eelmisel tärminil seda mingil propaüritusel ütles.
Kui mina hakkaksin sedasi inimeste juuresolekul mainima a la mina olen Geenius,mis kaasfoorumlased arvavad,mis juhtub.Paremal juhul hakatakse mind ignoreerima,halvimal juhul soovitatakse hulluarsti juures ajud üle vaadata.
Ja minu hariduse ajal ei olnud ka internetimõisteid veel loodud.
Geenius on aga otse Trumpi suust,kes ise on toonitanud,et MA OLEN GEENIUS,seda saab netis järele vaadata,kui ta eelmisel tärminil seda mingil propaüritusel ütles.
Kui mina hakkaksin sedasi inimeste juuresolekul mainima a la mina olen Geenius,mis kaasfoorumlased arvavad,mis juhtub.Paremal juhul hakatakse mind ignoreerima,halvimal juhul soovitatakse hulluarsti juures ajud üle vaadata.
- PaganHorde
- Liige
- Kontakt:
Eks ilkujad eelistavad ahtosaia ja tartsi
-
- Liige
- Kontakt:
Grammatiliselt millegi valesti kirjutamine ei ole mingi mõistlik viis massist eristumiseks. Eesti keeles on sõnad blogi ja blogija, akf kaugeltuurival on mingi spetsiifiline viga seda lolli järjekindlusega plogiks ja plogijaks väänata. Ei saa aru, miks?Walter2 kirjutas: ↑05 Sept, 2025 11:55 Sõna ''plogi'' on täiesti kasutusel eristumaks üldisest massist.
-
- Liige
- Kontakt:
On inimesesi, kel puudub võime sulghäälikutel vahet teha. Muidu võivad nad piisavalt intelligentsed olla. Pole kuulnud?
https://koneravi.ee/konekahjustused/dusgraafia/Erureamees kirjutas: ↑05 Sept, 2025 22:46 On inimesesi, kel puudub võime sulghäälikutel vahet teha. Muidu võivad nad piisavalt intelligentsed olla. Pole kuulnud?
https://et-m.iliveok.com/health/geograa ... 15946.html
Päriselt vingute täitsa loetavalt kirjutava inimese kirjavigade kallal?
professional retard
Eesti keeles pole vaja kirjutada ei "blogi" ega "plogi". Eestikeelne sõna selleks on "päevik".
Palun nüüd tungivalt teema juurde tagasi.
Palun nüüd tungivalt teema juurde tagasi.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
-
- Liige
- Kontakt:
Ei pea paika, sest Eesti keeles on Õigekeelsus sõnaraamatu andmetel kenasti olemas sõna blogi. Aga sõna plogi ei ole olemas.
blogi <17> veebipäevik, ajaveeb. Moe+blogi, reisi+blogi, spordi+blogi, toidu+blogi, video+blogi, mikro+blogi (Twitteris). Blogi+pidaja
Allikas: https://arhiiv.eki.ee/dict/qs/index.cgi?Q=blogi&F=M
Aga muus osas nõus, et tuleks nüüd tungivalt teema juurde tagasi minna.
Paber kannatab kõike.alfa hotel kirjutas: ↑06 Sept, 2025 8:41Ei pea paika, sest Eesti keeles on Õigekeelsus sõnaraamatu andmetel kenasti olemas sõna blogi.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
blogi algsõna on logi. logiraamat jne.. see mis tähe sinna keeg ette mõtleb ei ole oluline. a-logi, b-logi, d-logi, p-logi.alfa hotel kirjutas: ↑06 Sept, 2025 8:41Ei pea paika, sest Eesti keeles on Õigekeelsus sõnaraamatu andmetel kenasti olemas sõna blogi. Aga sõna plogi ei ole olemas.
blogi <17> veebipäevik, ajaveeb. Moe+blogi, reisi+blogi, spordi+blogi, toidu+blogi, video+blogi, mikro+blogi (Twitteris). Blogi+pidaja
Allikas: https://arhiiv.eki.ee/dict/qs/index.cgi?Q=blogi&F=M
Aga muus osas nõus, et tuleks nüüd tungivalt teema juurde tagasi minna.
aru ma ei saa, miks sind see plogi niimoodi häirib, et selle üle eiteamitmendat korda teema tõstatada. arusaadav kui keegi pakkub rattast müügiks. aga plogi-blogi on suht uus sõna. kujuneb alles välja, kui enne välja ei sure.
Donald Trump JÄLLE president
Keeletunnetuslikult võiks eesti keeles pigem tõesti sõna alata "p"-ga, kuid normi määravad EKI sõnastikud ehk "blogi" on korrektne.
Inglise keeles log -> weblog -> blog
Eesti keeles puudub igasugune vajadus niisuguse sõnavärra järele, nagu juba selgitatud. Sisuliselt on ka inglise keeles valdav enamus blog'e kõige ehtsamad diary'd, ainult et ilmavõrgu teel kättesaadavad. Meediumi muutumine ei muuda asja ennast.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline