Siis kui kaob vool!
Re: Siis kui kaob vool!
See et ruuteri toide tuleb nimekirjast maha tõmmata, selge. Igal juhul on plaan nõupidada elektrikuga ( tegelt kahe erinevaga) näitan nimekirja, küsin kas see sobib minu vajadustega kui jah kas on nõus paigaldama. Alles siis ostan ja leppin kokku aja mil tulla paigaldama. ( see esimene " akupank " ämmale).
Saad sa üldse aru, miks nad nii kallid on?Madis Reivik kirjutas: ↑17 Sept, 2025 10:24 Nikkelraua idee käis üks jõuelektroonikust semu kunagi välja, ütles et igavene lahendus pidi olema
Aga hind on vastav ja see pidurdab entusiasmi, uurisin![]()
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
-
- Liige
- Kontakt:
Nishitoode, mastaabiefekti pole.
Kole rasked ka, erimahtuvus on viletsam kui pliiakul.
Kole rasked ka, erimahtuvus on viletsam kui pliiakul.
Mõõtsin enda selle 12V hübriidinverteri tühijooksutarbimise uuesti üle, kui ühendasin elamise võrgust lahti, kus enam ka tühijooksutarbimisel seadmeid järgi polnud, siis sain 12,4V ja 2,75A ehk 34,1W. Paar lisareleed ja väikese elektroonikaploki pidin ka sinna lisaks järgi jätma, seega teoreetiliselt saaks mingi 1W jagu ehk veel väiksema numbri, kui oleks puhas Inverter ainult tühijooksul toimimas. Selle 50W tühijooksu saan siis, kui telekas, ressiiver, arvuti, mikrolaineahi jms väljalülitatud olekus lihtsalt juhe seinas ka seal hübriidinverteril sabas on nagu mul tavaliselt on see seal. Mõõtjaks on selline asi lisaks vahel, mõõdab üsna täpselt https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... in_prod%3A . Googeldasin ja GPT-tasin ning ega tipp bränditooted ka naljalt alla 20W tühijooksutarbimist ei saa, muidugi enamik on võimsamad ka kui see 12V minu odavmudel. Madalamat tühijooksukadu saad ainult ehk modifitseeritud siinuse korral, puhassiinusinverteritel siiski paratamatult läheb see miinimum paarkümmend vatti siinuse genereerimiseks.
Ja hinna osas, siis minu kombo praeguste hindade juures siis see 2kW hübriidinverter 150 euri,, BMS-i leidsin alist nõks üle 50 euri sobiva https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... in_prod%3A ja akud nkon.st 230-240 euri 280Ah klotsid 4tk. Seega kogu kompoti hind max 450 euri 3,6 kWh akupakiga. Selllel hõbriidinverteril on laadimisvool ka ilmselt omajagu suurem, kui UPS võimaldab, UPS ilmselt max 10A-ga suudaks tilgutada akudesse.
Ja hinna osas, siis minu kombo praeguste hindade juures siis see 2kW hübriidinverter 150 euri,, BMS-i leidsin alist nõks üle 50 euri sobiva https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... in_prod%3A ja akud nkon.st 230-240 euri 280Ah klotsid 4tk. Seega kogu kompoti hind max 450 euri 3,6 kWh akupakiga. Selllel hõbriidinverteril on laadimisvool ka ilmselt omajagu suurem, kui UPS võimaldab, UPS ilmselt max 10A-ga suudaks tilgutada akudesse.
-
- Liige
- Kontakt:
Nojah, aga ikkagi, kas aliexpressi odavelektroonika koos väga tuleohtliku akupangaga on ikka mõistlik ?
Sellepärast ju ehitusnormid ongi et säherdusi isearetisi ei tehtaks. Lisaks tuleohule saastavad veel elektrivõrku häiretega ka, mis on kasvav probleem.
Sellepärast ju ehitusnormid ongi et säherdusi isearetisi ei tehtaks. Lisaks tuleohule saastavad veel elektrivõrku häiretega ka, mis on kasvav probleem.
Need Päästeameti nõuded on akupanga asukohale mitte akupangale endale.Madis Reivik kirjutas: ↑18 Sept, 2025 10:36 Nojah, aga ikkagi, kas aliexpressi odavelektroonika koos väga tuleohtliku akupangaga on ikka mõistlik ?
Tulekindel vahesein-tulekindlad uksed peavad ümbritsema ka neid kalli disainiga akupankasid, sest akupankasid ei saa kustutada, nad ei vaja põlemiseks õhku (saab kustutada vaid uputades) vaid tuleb lokaliseerida ja hoida ära tule levik. Päästeameti nägemusel peaks olema selline vahesein, mis hoiaks tuld tund aega ühes ruumis kuni nad kohale jõuavad.
Nendes edevates akupankades kasutatakse samasugust elektroonikat, ka Hiinast pärit. Aga hind tuleb 5+ korda kallim.
Ukraina sõjväelased helistavad Zelenskile: Härra president, teie käsk on täidetud. Kreml on vabastatud.
Zelenski: Krimm, ma ütlesin, et Krimm on vaja vabastada.
LFP pole eriti tuleohtlik miskit, vaata videosid youtubest. missugust retsimist need taluvad ja kuidas sellele reageerivad/ei reageeri. Ja need hübriidinverterid ei saada võrku midagi, lihtsalt lülitavad ümber inverteri väljundi ja võrgutoite vahel.Madis Reivik kirjutas: ↑18 Sept, 2025 10:36 Nojah, aga ikkagi, kas aliexpressi odavelektroonika koos väga tuleohtliku akupangaga on ikka mõistlik ?
-
- Liige
- Kontakt:
Ega ma ei jaksa vaielda, lihtsalt oma vähese kogemuse baasil ütleks et
1) jõuelektroonika on keerulisem kui võiks arvata
2) ka tavapärane elektripaigaldis on keerulisem kui võiks arvata, eriti siis kui alalispinge mängu tuleb (vaidlused teemal ac või dc sulavkaitse
3) hiinlased toodavad asju kõige odavamal võimalikul viisil ja veel natuke odavamalt
4) hiina seadmete dokumentatsioon on kohutavalt vilets
5) reeglina ei vasta EN nõuetele häirete osas
Iseehitajad võiks piirduda arduino-robootikaga.
1) jõuelektroonika on keerulisem kui võiks arvata
2) ka tavapärane elektripaigaldis on keerulisem kui võiks arvata, eriti siis kui alalispinge mängu tuleb (vaidlused teemal ac või dc sulavkaitse

3) hiinlased toodavad asju kõige odavamal võimalikul viisil ja veel natuke odavamalt
4) hiina seadmete dokumentatsioon on kohutavalt vilets
5) reeglina ei vasta EN nõuetele häirete osas
Iseehitajad võiks piirduda arduino-robootikaga.
Üsna mitmed majad on oma majaksolemise lõpetanud just LFP akude abil. Põlema lähevad jah kehvemini, aga neil on komme põlemise asemel vesinikku eritada.otsija86 kirjutas: ↑18 Sept, 2025 19:06LFP pole eriti tuleohtlik miskit, vaata videosid youtubest. missugust retsimist need taluvad ja kuidas sellele reageerivad/ei reageeri. Ja need hübriidinverterid ei saada võrku midagi, lihtsalt lülitavad ümber inverteri väljundi ja võrgutoite vahel.Madis Reivik kirjutas: ↑18 Sept, 2025 10:36 Nojah, aga ikkagi, kas aliexpressi odavelektroonika koos väga tuleohtliku akupangaga on ikka mõistlik ?
https://documents.dps.ny.gov/public/Com ... 44BC6E0%7D
Kas on seal eraldi välja toodud ka võrdlus omakomplekteeritud versus valmiskomplektiga. Ma eelpool mainisin, et põhioht peitub mitte elementides vaid ühendustes, kuna neist liigub läbi sadu ampreid voolu, nt minu inverteri puhul kuni 240amprit, aga 20kw inverteri korral kuni 500A. Kui enda paigaldisel on akuruumi avades pilt silme ees ja võimalus termokaameraga üle vaadata-kontrollida, siis valmiskomplektides seda teha ei saa. Jutt käib siis LV ehk madalpingesüsteemidest. HV ehk kõrgepingeakudega ma kursis pole, neid ma ei näpi, aga seal liiguvad ca 6 korda väiksema amperaasiga voolud, sellevõrra on ka kaablid peenemad.Benjy kirjutas: ↑19 Sept, 2025 9:42Üsna mitmed majad on oma majaksolemise lõpetanud just LFP akude abil. Põlema lähevad jah kehvemini, aga neil on komme põlemise asemel vesinikku eritada.otsija86 kirjutas: ↑18 Sept, 2025 19:06LFP pole eriti tuleohtlik miskit, vaata videosid youtubest. missugust retsimist need taluvad ja kuidas sellele reageerivad/ei reageeri. Ja need hübriidinverterid ei saada võrku midagi, lihtsalt lülitavad ümber inverteri väljundi ja võrgutoite vahel.Madis Reivik kirjutas: ↑18 Sept, 2025 10:36 Nojah, aga ikkagi, kas aliexpressi odavelektroonika koos väga tuleohtliku akupangaga on ikka mõistlik ?
https://documents.dps.ny.gov/public/Com ... 44BC6E0%7D
Ukraina sõjväelased helistavad Zelenskile: Härra president, teie käsk on täidetud. Kreml on vabastatud.
Artiklis on välja toodud, et kehvad BMS-d on üks probleem. BMS-id peaks olema konstrueeritud nii, et sisemine rike lülitaks aku elektriliselt lahti. Hiina BMS-ide kõige hullem osa on tarkvara. Nad kas ei suuda või ei taha seda normaalselt teha. Selle koha pealt on näiteks ecoflow või anker palju asjalikumad.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist