Donald Trump JÄLLE president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Trips
Liige
Kontakt:

Re: Donald Trump JÄLLE president

Postitus Postitas Trips »

AMvA kirjutas: 01 Okt, 2025 7:14 Mis tsirkust nüüd see Pete "no beards" Hegseth korraldas?

Ma kujutan ette nende kõrgemate ohvitseride reaktsioone :D
Mõned kaasfoorumlased tunnevad selle habemejutu pärast ennast eriti puudutatuna

"Hegseth ütles kõrgetele sõjaväelastele, et ta ei soovi enam näha pakse kindrale ja admirale ega ülekaalulisi sõdureid lahingüksustes"

https://www.err.ee/1609816512/hegseth-n ... elustamist
Kasutaja avatar
Trips
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Trips »

AMvA kirjutas: 01 Okt, 2025 11:57
Trips kirjutas: 01 Okt, 2025 11:28
AMvA kirjutas: 01 Okt, 2025 7:14 Mis tsirkust nüüd see Pete "no beards" Hegseth korraldas?

Ma kujutan ette nende kõrgemate ohvitseride reaktsioone :D
Mõned kaasfoorumlased tunnevad selle habemejutu pärast ennast eriti puudutatuna

"Hegseth ütles kõrgetele sõjaväelastele, et ta ei soovi enam näha pakse kindrale ja admirale ega ülekaalulisi sõdureid lahingüksustes"

https://www.err.ee/1609816512/hegseth-n ... elustamist
No shit, Sherlok!
Ma ei hakka tsiteerima Tammsaaret, mida meil endalgi küllalt on
Manused
Pilt.jpg
Pilt.jpg (43.65 KiB) Vaadatud 931 korda
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Meie kaitseväes lastakse samuti need inimesed lahti, kes füüsilise testi nõudeid täita ei suuda. Keha-pea kuju pole oluline...
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Et see ongi see megasõnum mis kaitseministril on kõrgeimale sõjaväe- ja meraväejutkonnale edasi anda.

Paljud sõitsid selleks spetsiaalselt kohale kuskilt kaugetest kohtadest
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Niivõrd tähtis sõnum ei saanud ju kuidagi näiteks Teamsi kaudu tulla.... :wall:
Hegseth pidas kõnes silmas ka naisi, huvitav palju neid seal saalis oli ja paljud mehed seejuures grimasse tegid..?

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_f ... g_officers
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
kert122
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kert122 »

Ma ei saa väga hästi aru, kas meedia moonutab pilti, või ongi nii, et minister kutsuski kokku üle maailma kõrgemad ohvitserid ja ajas lihtsalt sellist kaheldava väärtusega juttu.
Samamoodi ma ei saa aru, kas on meediamoonutus või misasi see Trumpi pidev jutt linnades toimuvast sisevaenlasest, kuhu on vaja reageerida sõjaväega, mingi arusaamatu katkematu kiidujutt seitsme sõja lõpetamisest, millest ma ka aru ei saa, et mis need siis täpsemalt ka nüüd olnud on.
Lihtsalt meie uudiseid lugeda, siis see tundub täiesti ebaadekvaatse luuluna presidendi enda poolt.
Ma ei tahaks hästi uskuda, et ma hakkan reaalsuse taju kaotama :dont_know:
paraadil näeme, raisk
sada
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sada »

This farrago of fantasy, menace, and autocratic peacocking is the kind of thing that the late Senator Daniel Patrick Moynihan evocatively called “boob bait for the Bubbas” and that George Orwell might have called “prolefeed.” It’s one thing to serve it up to an adoring MAGA crowd: They know that most of it is nonsense and only some of it is real. They find it entertaining, and they can take or leave as much of Trump’s rhetorical junk-food buffet as they would like. It is another thing entirely to aim this kind of sludge at military officers, who are trained and acculturated to treat every word from the president with respect, and to regard his thoughts as policy.
https://www.theatlantic.com/newsletters ... nt/684421/

Trump üritas kindralitele serveerida läga, mis magala-rahvale üldiselt peale läheb, aga suurushullustuses ei adu enam, et see pole päris sama seltskond.
Ja nagu eelpool mainiti siis inimesed aeti füüsiliselt kohale selleks, et nad saaks suurtele juhtidele aplodeerida.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

kert122 kirjutas: 01 Okt, 2025 15:09 Ma ei saa väga hästi aru, kas meedia moonutab pilti, või ongi nii, et minister kutsuski kokku üle maailma kõrgemad ohvitserid ja ajas lihtsalt sellist kaheldava väärtusega juttu.
Samamoodi ma ei saa aru, kas on meediamoonutus või misasi see Trumpi pidev jutt linnades toimuvast sisevaenlasest, kuhu on vaja reageerida sõjaväega, mingi arusaamatu katkematu kiidujutt seitsme sõja lõpetamisest, millest ma ka aru ei saa, et mis need siis täpsemalt ka nüüd olnud on.
Lihtsalt meie uudiseid lugeda, siis see tundub täiesti ebaadekvaatse luuluna presidendi enda poolt.
Ma ei tahaks hästi uskuda, et ma hakkan reaalsuse taju kaotama :dont_know:
Meedia ei moonuta mitte midagi.
Nii Pete Hegsethi kui ka Trump kõned on täies pikkuses avalikult nähtavad.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

See lahingulaevade juttu tuleb muidugi kohaliku metallurgia edendamise võtmes võtta, mitte sõjalises.
andrus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

AMvA kirjutas: 01 Okt, 2025 12:38 Et see ongi see megasõnum mis kaitseministril on kõrgeimale sõjaväe- ja meraväejutkonnale edasi anda.
Paljud sõitsid selleks spetsiaalselt kohale kuskilt kaugetest kohtadest
Teinekord järgneb sellistele formaalsetele kokkutulemistele ka mitteformaalne suhtlus kuluaarides.
Ma ei tea, kui tihe kohalesõitnute ajakava on, aga isegi tund-paar üksteisega otse suhtlemist võib teinekord osutuda päris kasulikuks.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Kohale tuli üle 800 kõrge sõjaväelase, paljudega kuluaarides presidendil ja sõjaministril sisevaenlase üle diskuteerimiseks aega jätkub?
andrus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

Runkel kirjutas: 01 Okt, 2025 17:48 Kohale tuli üle 800 kõrge sõjaväelase, paljudega kuluaarides presidendil ja sõjaministril sisevaenlase üle diskuteerimiseks aega jätkub?
Ma mõtlesin eelkõige kohaletulnute vahelist suhtlust, aga jah arvatavasti ka POTUS ja kaitseminister mitteametlikus õhkkonnas võisid midagi oma tähtsatele kõnedele lisada.
an2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas an2 »

andrus kirjutas: 01 Okt, 2025 17:58
Runkel kirjutas: 01 Okt, 2025 17:48 Kohale tuli üle 800 kõrge sõjaväelase, paljudega kuluaarides presidendil ja sõjaministril sisevaenlase üle diskuteerimiseks aega jätkub?
Ma mõtlesin eelkõige kohaletulnute vahelist suhtlust, aga jah arvatavasti ka POTUS ja kaitseminister mitteametlikus õhkkonnas võisid midagi oma tähtsatele kõnedele lisada.
Trump jalutab kuluaarides ja käseb, et rääkige minuga või lasen teid kohe lahti.
Millest temaga rääkida? Mida arvata inimesest, kes hindab sõjalaeva tema väliskuju, mitte võimekuse järgi. Stealth laevad on koledad.
Kalakala
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kalakala »

Trump nimetas oma kõnes Putinint luuseriks ja Medvedevit lolliks. Kuid kui mitte nõusolevalt kaasa mõmiseda vaid kuulata tähelepanelikumalt siis on pilt värvilisem. Trump ei ole Putinis pettunud mitte selle pärast, et too ei taha Ukrainaga vaherahu ega püsivat rahu teha vaid vastupidi. Ta on pettunud, et Putin ei suuda sõjaväljal edu saavutada ja sundida Ukrainat kas täielikult või vähemalt poole jagu alla andma. Mis avaks tee tulusateks tehinguteks põhja meretee ekspluateerimisel ja uute maavara maardlate ekspluateerimisel. Alaskal Putin ju lubas, et tal on veel vaja 2-3 kuud, et oma eesmärgid saavutada. Poolteist kuud on möödas ja kus on lubatud tulemus? Sai ju kokku lepitud. Loba sellest, et Ukraina võtab Euroopa abiga tagasi kogu territooriumi ja läheb Uraalini välja on selline motiveeriv tögamine, et kui sa ennast kokku ei võta siis mine tea mis juhtub.
Poti soldat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Poti soldat »

Jauramine liiga paksudest kindralitest ja mingi sõdalasvaimu tähtsusest oli lihtsalt MAGA baasvalijale suunatud kõvatamine. Palju tähelepanuväärsem oli Trumpi sõnum et relvajõud peavad olema valmis võitluseks "sisevaenlasega" (enemy from within).
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist