Siis kui kaob vool!
Re: Siis kui kaob vool!
2 kw tundub pumba kohta hirmus võimsus, see pump peaks ka vähemaga töötama, siis muidugi pumpab vähem ajaühikus, aga selle vastu aitab suurem mahuti. Siis ka energiavajadust akudega kergem lahendada. Vihmavett katuselt joodavaks ja ohutuks filtreerida ei ole ka üldse keeruline, me ei ole sellega lihtsalt harjunud, meil sajab piisavalt ja jääb ülegi. Salvkaevude vesi (maal paljud joovad seda) on kõik filtreerunud vihmavesi, sügavam põhjavesi on kunagine ürgne vihmavesi.
pole vahet, kas pumpad käsitsi või elektriga. umbes kaheksa meetri sügavuselt saab veel üles imeda, sellest sügavamal on vaja põhjaklappi alla otsa ja siis pole enam oluline kui kaugel vesi tegelikult on.
käsipumbaks sobib ka mõnekümne eurone hiinlane. aretad talle näiteks pem toru külge ja vajadusel siis koos põhjaklapiga. külmumise vastu teed torusse peenikese augu külmumispiirist allapoole. ja edaspidi saad vee alati kätte kuni kaev pole kuivale jäänd.
käsipumbaks sobib ka mõnekümne eurone hiinlane. aretad talle näiteks pem toru külge ja vajadusel siis koos põhjaklapiga. külmumise vastu teed torusse peenikese augu külmumispiirist allapoole. ja edaspidi saad vee alati kätte kuni kaev pole kuivale jäänd.
Siin reklaamivideos väidetakse, et 325 jala sügavuselt saab vee kätte: https://www.youtube.com/watch?v=eQbTqQJ_8yk . See on üle 100 m.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
põhjaklapp peab olema.
umbes 8m juures on meie atmosfäärirõhul imemise piir.
võib ka pumba ümber vaakumkambri teha, siis saab sügavamalt.
umbes 8m juures on meie atmosfäärirõhul imemise piir.
võib ka pumba ümber vaakumkambri teha, siis saab sügavamalt.
Mida teeksin mina, kui mul selline sügavalt hüpoteetiline olukord tekiks?krossipart kirjutas: ↑08 Okt, 2025 15:11 Tundub hüpoteetiline küsimus, kuid avastasin et elektrikatkestuse puhul olen veeta .. Puurkaev ca 40 m sügavusel. Vett ei ole. Puurkaevu pump (2kw) lõpetas oma „töölepingu“... Sõjaolukorras mul ei ole võimalust uut pumpa osta.. Mingit varuvariante mul ei ole ka uue pumbaga, kui elektrit ei ole... Terava silmaga vaatasin üle, et olen maal elades nigu linnavurle sõjaolukorras, kui vesi kaob olukorra tekitanud.. Mis teha? Kuskohast vett saada? PS! Kirjutasin mina vormis läbi kliendikogemuse ja infoks![]()
1. 2-3 KW invertergenekas kuuri alla;
2. Varupump kuuri alla. Koos kõikide nende tarvikutega, mis tema toru külge kinnitamiseks vajalikud on. Espak tõenäoliselt ei ole sel ajal lahti

Kogukulu umbes 500 euro, mis võib väheneda, kui õnnestub leida mõni selline pump, mis putitamist tahab ja siis ära putitatud saab

Jah, kohe tulevad kõige targemad ja ütlevad, et Honda 2000i on kallim, aga olgem ausad - sellise olukorra lahendamise jaoks ei ole mõtet kõige ülemise riiuli kaupa osta.
P.S. 2KW pump on overkill igatahes, 750W on täiesti piisav.
Vett saab alati ka naabritelt. Olulisem on kütte peale mõelda, seda ju naabritelt ei saa.
Keskkütte puhul vaja ju tsirkulatsioonipump tööle saada, soojuspumpadest rääkimata.
Keskkütte puhul vaja ju tsirkulatsioonipump tööle saada, soojuspumpadest rääkimata.
Ukraina sõjväelased helistavad Zelenskile: Härra president, teie käsk on täidetud. Kreml on vabastatud.
Zelenski: Krimm, ma ütlesin, et Krimm on vaja vabastada.
Zelenski: Krimm, ma ütlesin, et Krimm on vaja vabastada.
Sellisel juhul pole natuke suuremast diiselgeneraatorist pääsu. Õnneks ei ole meil veel ahikütet ära keelatud ning mõistlik hajaasustuse inimene pigem suurendab kui vähendab ahjude hulka majas

2kW on vana veneaegne puurkaevupump, ilge malmist kobakas.krossipart kirjutas: ↑08 Okt, 2025 15:11 Tundub hüpoteetiline küsimus, kuid avastasin et elektrikatkestuse puhul olen veeta .. Puurkaev ca 40 m sügavusel. Vett ei ole. Puurkaevu pump (2kw) lõpetas oma „töölepingu“... Sõjaolukorras mul ei ole võimalust uut pumpa osta.. Mingit varuvariante mul ei ole ka uue pumbaga, kui elektrit ei ole... Terava silmaga vaatasin üle, et olen maal elades nigu linnavurle sõjaolukorras, kui vesi kaob olukorra tekitanud.. Mis teha? Kuskohast vett saada? PS! Kirjutasin mina vormis läbi kliendikogemuse ja infoks![]()

Mul on kaevus miski 700W hiina Delfin, juba aastat 15. Maksis miski kakspoolsada evrikut. Toitis lõdvalt ära omal ajal 7 lehmaga maamajapidamise. Tavaline 2,5kw bensiinigenekas korraks röhatab, kui pump taha läheb ja siiani on see krempel mõnedki mõnepäevased voolukatkestused üle elanud.
Just vaatasin uudishimust analoogilist asja, 550W, 50l/min ja tõstekõrgus 79 meetrit, soodushind decoras €196. https://www.decora.ee/puurkaevupump-delfin-3-sub-1-70
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist