Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
JuriRs
Liige
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas JuriRs »

https://x.com/atrupar/status/1976694048590074024

Ärge muretsege, rahutuvi Melania is on a case!
ekacariya
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ekacariya »

JuriRs kirjutas: 10 Okt, 2025 22:04 https://x.com/atrupar/status/1976694048590074024

Ärge muretsege, rahutuvi Melania is on a case!
Vähemalt on proua Trumpil mingi positiivne tulemus ette näidata, erinevalt härrast.
https://www.delfi.ee/artikkel/120409601 ... HVldWYwJye
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Proua Trump võiks hoopis Nobeli rahupreemia saada - tahaks siis küll ühe venna nägu selle peale näha... :lol:
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
rockrapdude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas rockrapdude »

Eks proua Trumpil on lihtsam Putiniga suhelda, suur tõenäosus, et ta valdab vene keelt paremini kui oma abikaasa ;)
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Zelenski trollis natuke Trumpi:
Ukraina president Volodõmõr Zelenski kutsus laupäevases telefonikõnes USA vabariiklasest presidenti Donald Trumpi üles vahendama rahu Ukrainas Lähis-Ida eeskujul, öeldes, et kui Trump suutis lõpetada ühe sõja, "saab peatada ka teisi", vahendas BNS.

"Mul oli telefonikõne USA presidendi Donald Trumpiga. Väga positiivne ja tulemuslik," ütles Zelenski Facebookis, õnnitledes Trumpi tema "silmapaistva" Lähis-Ida relvarahukava puhul. "Kui ühes piirkonnas on võimalik sõda peatada, siis kindlasti on võimalik peatada ka teisi sõdu, sealhulgas Venemaa sõda," lisas Zelenski, kutsudes Trumpi üles survestama Kremlit läbirääkimistele asuma.
https://www.err.ee/1609827393/zelenski- ... a-eeskujul
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

orkide propagandistid vaherahust rääkimas riigi TV-s. Aga kohe tuleb valmistuma hakata uueks sõjaks....
Even the Kremlin’s chief propagandists are beginning to realize that Russia can no longer win the war against Ukraine. To avoid total collapse, they are now advocating for halting the war.

▪️ On propagandist Vladimir Solovyov’s program on Rossiya 1, Russian foreign policy “experts” argued against the prevailing narrative that the war could last until 2035 and still benefit Russia. “If we cannot win this war and no longer have the necessary resources, we must begin negotiations to establish peace — and then start preparing for the next war. If we lack the strength, there’s no other option,” said Kremlin propagandist Karen Shakhnazarov.
https://x.com/NSTRIKE1231/status/1977355468205932630

Peskov ajab, et lääneriigid ja Ukraina ei soovi mingit rahu
Peskov: "The Russian side continues to say that we are ready for a peaceful settlement. But the Europeans and the Kyiv regime are showing absolutely no desire to do anything in this direction."
https://x.com/Gerashchenko_en/status/19 ... 4998590694
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

USA president Donald Trump rääkis kohtumisel Argentina presidendi Javier Mileiga ka reedel toimuvast kohtumisest Ukraina riigipea Volodõmõr Zelenskõiga, pettumusest Venemaa valitsejas Vladimir Putinis ja rakettide Tomahawk võimalikust andmisest Ukrainale.

„Vaadake, ma olen väga pettunud, sest Vladimiril ja minul olid väga head suhted. Ilmselt on endiselt. Ma ei tea, miks ta seda sõda jätkab,“ lausus Trump, lisades, et Putin oleks pidanud sõja Ukrainas võitma ühe nädalaga.

Veel rääkis Trump, et Putin on kaotanud poolteist miljonit sõdurit ja tegemist on olnud suurima sõjaga pärast Teist maailmasõda.
https://www.delfi.ee/artikkel/120410390 ... e-nadalaga
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Eilne bla-bla:
Ajakirjanik: “Kes on läbirääkimistel parem – president Zelenskõi või president Putin?”

Trump: “Ma arvan, et nad mõlemad teevad suurepärast tööd. Me peame saama üle teineteise vihkamisest. Teate küll, nad ei salli teineteist. Ma ütlen seda president Zelenskõi ees, aga ma ütlen seda ka president Putini ees. Neil on tohutu vaen. See on tõesti see, mis minu arvates takistab lahenduse saavutamist. Ma arvan, et me saame sellega hakkama."
Trump kirjutas:Nende kahe presidendi (Zelenskõi ja Putini) vahel on palju vihkamist, halba vihkamist. See on väga-väga keeruline olukord. /—-/ Need kaks juhti ei salli teineteist. Ja me tahame, et see oleks kõigile mugav. [...] Ma arvan, et president Putin tahab sõja lõpetada, muidu ta ei räägiks nii. Ma arvan, et ta tahab sõja lõpetada. Ma rääkisin temaga eile kaks ja pool tundi. Me käisime läbi palju detaile. Ta tahab sellele lõpu teha. Ma arvan, et president Zelinskõi tahab sellele lõpu teha, nüüd peame meie selle ära tegema.
https://www.delfi.ee/artikkel/120411121 ... tud-droone
Trumpi sõnul oli tema kohtumine Zelenskiga "väga huvitav ja südamlik, aga ma ütlesin talle, nagu ma samuti tungivalt soovitasin president Putinile, et on aeg tapmine lõpetada ja KOKKULEPE sõlmida!".
https://www.err.ee/1609833138/trump-kut ... a-lopetama
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul on mis tahes läbirääkimiste raskeim teema territoorium, edastas eile uudisteportaal Unian.
«Territooriumi küsimus on väga tundlik küsimus, see on kindlasti kõige keerulisem küsimus. Ma saan aru, et venelastel on teistsugune seisukoht, nemad tõesti tahavad kogu territooriumi okupeerida,» ütles Zelenskõi Washingtonis pärast kohtumist USA presidendi Donald Trumpiga. «Meie seisukoht on, et kõigepealt saavutame relvarahu, et saaksime läbirääkimiste laua taha istuda, rääkida, mõista, kus me oleme,» ütles ta. «Ma arvan, et president (Trump) mõistab seda, sest kõige keerulisem küsimus mis tahes läbirääkimistel, mis tahes formaadis, puudutab ikkagi territooriumi. Kahjuks puudutab see Ukraina territooriumi,» lausus Zelenskõi.

Ukraina presidendilt küsiti ka Trumpi avalduse kohta, et Ukraina ja Venemaa peaksid peatuma seal, kus nad praegu on ning kuulutama sõjas võidu. «Ma olen presidendiga nõus - mõlemad pooled peavad lõpetama,» ütles Zelenskõi. «Me peame lõpetama seal, kus me oleme. Tähtis on lõpetada seal, kus me oleme, ja siis rääkida.»
https://maailm.postimees.ee/8344982/zel ... rritoorium

Kui Zelenskõilt küsiti, milliseid järeleandmisi oleks Ukraina valmis tegema, et jõuda rahuleppeni Venemaaga, vastas ta: «Esimese asjana on vaja istuda maha ja rääkida. Teine punkt, me vajame relvarahu. Ja nagu ma varemgi olen öelnud, me oleme valmis rääkima igas formaadis, kahepoolses, kolmepoolses, pole tähtis.»

«NATO on ukrainlaste jaoks väga oluline,» lausus Zelenskõi. «Aga kõige tähtsam asi inimestele Ukrainas, kes on igapäevaselt rünnaku all, on saada tugevaid julgeolekutagatisi.»

Ukraina president kasutas ka võimalust õnnitleda Trumpi Iisraeli ja Hamasi vahel saavutatud relvarahu puhul ja ütles, et ta loodab nüüd edu ka rahu saavutamisel Ukrainas. «President Trump näitas maailmale, et suudab jõuda relvarahuni Lähis-Idas, ja seetõttu ma loodan, et meil on suur edu ka Ukrainas,» ütles Zelenskõi. «Ma loodan, et president Trump suudab seda.»
https://maailm.postimees.ee/8344907/tru ... ahawkideta
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

Ma arvan, et president Putin tahab sõja lõpetada, muidu ta ei räägiks nii. Ma arvan, et ta tahab sõja lõpetada. Ma rääkisin temaga eile kaks ja pool tundi. Me käisime läbi palju detaile. Ta tahab sellele lõpu teha.
Eriline naiivitar... alles siin vasjade oma peapropagandistid kiresid et tuleb kiirelt vaherahu teha et jõudu uuesti koguda.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Donald Trump JÄLLE president

Postitus Postitas Fucs »

Truth Social
The meeting with President Volodymyr Zelenskyy of Ukraine was very interesting, and cordial, but I told him, as I likewise strongly suggested to President Putin, that it is time to stop the killing, and make a DEAL! Enough blood has been shed, with property lines being defined by War and Guts. They should stop where they are. Let both claim Victory, let History decide! No more shooting, no more Death, no more vast and unsustainable sums of money spent. This is a War that would have never started if I were President. Thousands of people being slaughtered each and every week — NO MORE, GO HOME TO YOUR FAMILIES IN PEACE!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

PaganHorde kirjutas: 18 Okt, 2025 12:58
Ma arvan, et president Putin tahab sõja lõpetada, muidu ta ei räägiks nii. Ma arvan, et ta tahab sõja lõpetada. Ma rääkisin temaga eile kaks ja pool tundi. Me käisime läbi palju detaile. Ta tahab sellele lõpu teha.
Eriline naiivitar... alles siin vasjade oma peapropagandistid kiresid et tuleb kiirelt vaherahu teha et jõudu uuesti koguda.
NYC kinnisvaraärikas pole lihtsalt kagebiidile võrdne vastane, praktika näitab seda ilmekalt. Ilmselt Krasnov ei kuula ka targemate nõuandeid.
Putin lihtsalt suutis väga lihtsalt Krasnovi tillist tõmmata, võites vähemalt kuu aega aega oma naftatööstuse korrastamiseks ja varude suurendamiseks.
Paar nädalat sellega, et Budapesti kohtumine toimub mingi "paari nädala pärast", siis tuleb võiduka näoga Krasnov ja teatab, et "Putin tahab rahu",
siis järgneb mingi venitamine ja visatakse välja mingi ultimaatum "tomahoogid kuu aja pärast". Sama muster oli ka Alaska näol ja need lubatud sanktsioonid on siiani tulemata.

Küllap taoline muster kordub ka kolmandat ja neljandat korda, mis viitab selgelt sellele, et Krasnov ongi Moskval sahtlivahel.

Mis kõige hullem UKR jaoks - et praegu on sobiv momentum, veel natuke ja venelased hakkavad autodele puugaasigeneraatoreid panema ning ladudest auruvedureid otsima. Selle kuu-kahega, mis UKR ei ulata Uurali-taguste naftatehasteni, jõuab teha mõndagi, mis muudab tomahoogid 2 kuu pärast vähem mõjusaks kui nad oleks täna. Selle BAM-i niidu kaudu nad ei suuda Hiinast kõike kohale vedada pluss seal on samuti haavatavad kohad (sillad, tunnelid, praegu on sügisene suurvee aeg, järgneb talv- purustatud silla taastamine on õudukas).

Jällegi puhas vene huvides tegutsemine Krasnovi poolt. Nagu ma varem kirjutanud olen, siis tomahoogid on 1. tunduvalt võimsama lõhkepeaga 2. palju raskemini tabatavad ÕT poolt 3. GPS-ist sõltumatud 4. täpsemad, mis võimaldab tabada mitte ainult tehast, vaid ka selle kõige kriitilisemaid osi, mille taastamiseks kulub aastaid ja mis võivad sisaldada läänest pärit osi, mida võtta pole kusagilt.

Alaska sündmused näitasid USA nõrkust ja seekord hakkab Putin midagi kartmata sündmusi forsseerima - Krasnov ei julge nagunii midagi tõsist ette võtta. Alaska oli "razvedka s bojem" (luurelahing), pärislahing on alles ees.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: TALUPOEG TALUJA ja 2 külalist