Roostes asjade puhastamine.

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
1661
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 1661 »

Tere.
Kõik oleneb kahjustusest. Esimese kõntsa olen ettevaatlikult maha kraapinud ka 100 või 150 liivapaberiga. Edasi järjest peenemad.
Toomas.
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas renx90 »

selge suured tänud
VÕITE PAKKUDA IGASUGUST MILITAAR KAUPA OLEN PEAAEGU KÕIGEST HUVITATUD-esemed lähevad Kohtla-Nõmme ajalootuppa kohtla.ajalootuba@gmail.com
t6nu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas t6nu »

ostisn drelli otsa käiva liivapaberiga lihvimisketta ja lasin sellega väljastpool täiega üle, eks ta tsipa õhemaks jäi aga peale peene paberiga poleerimist juba täitsa kena
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

katsetasin seda asja se võttis ainult vaselt oksiidi maha aga raualt ei midagi
VÕITE PAKKUDA IGASUGUST MILITAAR KAUPA OLEN PEAAEGU KÕIGEST HUVITATUD-esemed lähevad Kohtla-Nõmme ajalootuppa kohtla.ajalootuba@gmail.com
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

on ootatud veel ettepanekuid
sturmkommando
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sturmkommando »

kasuta otsingumootorit, siinsamas foorumis on Vdrevingu nimeline kasutaja pikalt kirjutanud puhastamisprotsessist. ÕS ei teeks ka paha.. 8)
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

ok tänud vahest ikka juhtub klahvivääratusi :roll:
Kasutaja avatar
martra
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas martra »

ma olen kuulnud et äädikat kasutatakse puhastamiseks.
fireman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fireman »

martra kirjutas:ma olen kuulnud et äädikat kasutatakse puhastamiseks.
see oleks küll "õige tegu". Kuidas seda haisu taluma peaks? Kui tahate veel happega proovida, siis poodides on müüa toru ummistuse puhastuse vahendid. Samas saab ka suhteliselt edukalt ilma happeta neid puhtamaks. Kasutades tooteid WD40, Rust remover ja auto poleerimisvaha. Võimalus on ka panna kuuma nafta sisse likku. Ärge hakake kuumutama naftat kuskil tulel! Ajage üks tarbetu raud jorn tulel punaseks ja visake naftapange. See ajab omakorda nafta kuumaks ja tulemus on tunduvalt parem. Täisrauast eseme võib ka lõkkesse visata, kus osa korrosiooni mahapõleb. Õigel ajal tuleb vaid vesi selga visata. Viimasega ei saa ainult kõiki asju puhastada. Suureks abimeheks on ka PEHME vasetatud terashari. Need mis tavalised on, on liiga jäigad. Adminnid võiks selle teema ülesse tõsta, et pidevalt näha oleks. Analoogseid küsimusi on siin kuus korra.
Viimati muutis fireman, 20 Juun, 2007 20:18, muudetud 1 kord kokku.
Muideks lahe foorum on see :)
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

Tänud lisainformatioonieest.Lõkeasi on küll natuke kahtlane aga muidu päris head soovitused.
Kasutaja avatar
-noglik-
Liige
Kontakt:

...

Postitus Postitas -noglik- »

...ja siis kõlas meie armsal kodumaal rida kärgatusi...nimelt põletati täisrauast jorne roostest puhtaks ..., mis siiski osutusid hiljem mitte täisrauast jornideks... :twisted:
Sihi täpselt - läheb pihta.
propatria
Moderaator
Kontakt:

Re: ...

Postitus Postitas propatria »

-noglik- kirjutas:...ja siis kõlas meie armsal kodumaal rida kärgatusi...nimelt põletati täisrauast jorne roostest puhtaks ..., mis siiski osutusid hiljem mitte täisrauast jornideks... :twisted:
Kuumutamise, eriti tulega tasub tõesti väga ettevaatlik olla! :evil:

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

.... nja seda küll , ei oleks eriti meelepärane surma või vigaseks saada
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

renx90 kirjutas:.... nja seda küll , ei oleks eriti meelepärane surma või vigaseks saada
Taolise oskamatu ja vastutustundetu tegevusega ei seata enamasti ohtu ainult ennast vaid lisaks mitmeid kõrvalisi isikuid ja materiaalseid väärtusi...

Seega, hoiduge liigsest vägivallast tundmatute esemete kallal, samuti tasub olla väga ettevaatlik militaarse kola lõkkes või ahjus küpsetamisel... parem sellisest tegevusest hoiduda!

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Vants
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Vants »

Chilt (Bang)

Võtab maha. Eriti siis kui roostes.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist