Mänguasi !?

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
Tarts
Liige
Kontakt:

Mänguasi !?

Postitus Postitas Tarts »

Sai käidud sel nädalavahetusel uudistamas jälle Väikese-emajõe äärseid lahingpaikku ja sai ka natuke labidat vibutatud laskepesade ja punkrite juures. Keset suui lademeid kasutamatta para padruneid lebas yksik saksa vindi padrun , millel oli eemaldatud otsast kuul ja oli see pärast pyssirohu eemaldamist surutud tagurpidi kesta sisse tagasi nii , et see jäi seal sees vabalt liikuma ja loksutamisel tekitama naljakat heli.
Kas on keegi veel kohanud selliseid (mänguasju) või oli sellel mingi oma mulle mõistmatu otstarve ?
Pilte pole vist mõtet sellest panna kuna asi on lihtsalt vaatlusel terve tongiga ilma kuulita kest.
Kasutaja avatar
devoteekas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas devoteekas »

Jah, olen leidnud täpselt sama nikerdise, kuid ka minule jäänd asi arusaamatuks ning antud küsimuses sama tark kui sina. Leid pärineb Põlvamaa kandist.
• Pimme viit mõtsa, a mis ulliga tiit?
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas speedsta »

OT:
Oled kindel, et vedelesid para padrunid? V-Emajõe ääres pigem kellegi lahke käsi metsa alla PPš/TT padruneid külvanud.
Kui on probleem, tõmba lõuga
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

Ma pakkun ühe hullu mötte. Et see vöib olla mingi signaali edastamiseks omadele ,et maha ei lastaks.
Kui pihta ei lase,siis vähemalt mööda lased!
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

soadf kirjutas:Ma pakkun ühe hullu mötte. Et see vöib olla mingi signaali edastamiseks omadele ,et maha ei lastaks.
Olen minagi leidnud selliseid padrunikestasid, kuhu kuul on kirjeldatud viisil sisse lükatud.

Ise olen seni pidanud neid esemeid poisikete kätetööks (parema võimaluse puudumisel kippusid lapsed ja poolearulised tegema padruniga pauku /tehnoloogiat ei hakka siin õnnetuste vältimiseks kirjeldama/, kui ettevõtmine ebaõnnestus, siis jäigi järgi padrunikest, kus kuul sees kolises).

Soadf'i mõte on aga igati väga asjalik!

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tux »

No kestaga saab ju vilistada, võib-olla selleks kasutatagi.
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

Tux kirjutas:No kestaga saab ju vilistada, võib-olla selleks kasutatagi.
Siis poleks seda kuuli sinna sisse vaja olnud toppida...

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas speedsta »

Kui kellegil kuuli ja hülssi käepärast, võiks ju proovida kuidas parem vilistada oleks.
Kui on probleem, tõmba lõuga
Q
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Q »

Leidsin kunagi peotäie vene vindi padruneid millel olid kuulid tagurpidi otsas. Kuna püssirohi oli sees ei olnud see vist ka poisikeste temp.
WaA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas WaA »

Igasugune mõttega põhjus tundub puuduvat, võibolla miski alateadlik pidevast pingest soositud stressimaandusviis kaevikus või tõesti märguandeks :roll: Samas olen kunagi lapsepõlves igasuguse mõtteta tagurpidi kuule küll hülsi sisse lükanud aga ilma püssirohuta.
Viimati muutis WaA, 14 Mai, 2007 21:38, muudetud 1 kord kokku.
oliver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oliver »

Laskmiseks ilma püssirohuta padrun küll ei sobi. Tongil niipalju jõudu küll et kuul vintrauda kinni pressida ja siis kööga.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Q kirjutas:Leidsin kunagi peotäie vene vindi padruneid millel olid kuulid tagurpidi otsas. Kuna püssirohi oli sees ei olnud see vist ka poisikeste temp.
Isearetatud dum-dum kuulid. Tagurpidi lendav kuul puruneb takistust tabades. Teine viis oli kuuli tipu mahaviilimine või risti sälkude sisse lõikamine. Selliste kuulidega lastes võis tina oma teed lennata ja kuuli mantel rauda kinni jääda. Igal viisil "modifitseeritud" kuulide puhul ei saa muidugi täpsusest eriti rääkida.
Q
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Q »

Positsioonid olid Viljandi hävituspataljoni omad. Nii võisid nad oma laskemoona efektiivsemaks muuta küll. Haavatud sakslaste mahalaskmisega said nad seal igatahes hakkama.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline