Kas hädakaitse ?

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Re: Relvaseadus

Postitus Postitas PaganHorde »

wolfgang kirjutas: 10 Nov, 2025 9:14 Harakad, rebased, hundid jms. laskmine(tegelt küttimine) on Jahiseaduse ja Jahieeskirja ampluaa. Kui kehtivat jahiluba pole, jahipidamise õigus on maksmata, väikeuluki luba/min 20 ha ringpiiriga kinnistut pole või on konkreetse uluki küttimise keeluaeg siis pole millegi elava seaduslikust laskmisest põhjust kõnelda. Mis juhtub vahelejäämise puhul on kirjutatud ülalnimetatud tekstides.
Kindel et harakad sinna alla käivad?
krossipart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krossipart »

PaganHorde kirjutas: 10 Nov, 2025 14:32
wolfgang kirjutas: 10 Nov, 2025 9:14 Harakad, rebased, hundid jms. laskmine(tegelt küttimine) on Jahiseaduse ja Jahieeskirja ampluaa. Kui kehtivat jahiluba pole, jahipidamise õigus on maksmata, väikeuluki luba/min 20 ha ringpiiriga kinnistut pole või on konkreetse uluki küttimise keeluaeg siis pole millegi elava seaduslikust laskmisest põhjust kõnelda. Mis juhtub vahelejäämise puhul on kirjutatud ülalnimetatud tekstides.
Kindel et harakad sinna alla käivad?
Tänud ja mul tekkis ka küsimus kas legaalsest õhkrelvast on lubatud harakaid jms. linde lasta oma oma maasikate kaitseks... :dont_know:
Nii mõnus-kodune on kuulda kuulipilduja valanguid Keila Joa poolt. "Korralik harakajaht" käimas... :D
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Re: Kas hädakaitse ?

Postitus Postitas PaganHorde »

Ma olen pealt sattunud nägema kuidas ühe Eesti küla keskel mingi vend tulistas vareseid tulirelvast ja siis kadus kähku minema oma tsikliga. Ju käisid närvidele. Arvatavasti selline teema käiks küll seaduste vastu.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

krossipart kirjutas: 10 Nov, 2025 15:01 Tänud ja mul tekkis ka küsimus kas legaalsest õhkrelvast on lubatud harakaid jms. linde lasta oma oma maasikate kaitseks... :dont_know:
Kui su maasika peenar asub kusagil asulas siis saad karistada avaliku korra raske rikkumise eest + metsikute elajate julm kohtlemine..
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline