Lennuk koduaias

Laevad, lennukid, tankid... Kõik sõjatehnikast.
Tommy06
Liige
Kontakt:

Lennuk koduaias

Postitus Postitas Tommy06 »

Eelmisel aastal leidsin internetist sellise ajalehe artikli, kus oli kirjutatud,et
Mingi ärimehe aias on lennuk,
tiibe ta lennukile külge panna ei saa kuna 90% aia ruumist v6tab juba lennuk ära ja lendama see lennuk enam ei hakka kuna sellega lendamine läheks liiga kalliks.

Jutu juures oli veel pilt kus hall tiibadetta lennuk oli aia ääres
Kas keegi teab sellest lennukist midagi ? :roll:
Tarmo Männard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tarmo Männard »

Mingit reisilennukit kellegi koduaias nägin kord Jüri kandis.
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Otsi artikkel üles.

Mina tean-mäletan kahte juhust:
Üks Jak28 on kellelgi kuskil pärnus, see minu arust roheline, ka sammaldunud või ongi seda värvi - ei tea.

Teine põnevam juhus oli kuskil vene vägede lahkumise aegu Tartus Roosi tänaval, kus vedelesid miski garaazi ees lennuki tiivad ja kere, ütleks siis, et terve lennuk. Tol ajal arvasin, et see oli seesama reaktiivmürsk, mis enne seisis mereväe muuseumi taga väliekspositsioonis ja mis nüüd on Lagedi muuseumis... Ent hiljuti käisin Lagedil ja jõudsin järeldusele, et ei olnud selline see jurakas, minu meelest oli sel ikka kabiin ja ta oli suurem, et ehk siis oli see kas mig15 või 17. See siis rohkem kui 10aasta tagune lugu. Ennastki huvitaks kangesti, et mis neist jäänustest edasi sai.

Alumiiniumi kallis kokkuostuhind on sõjaajaloole ikka vist korvamatut kahju teinud.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Tommy06
Liige
Kontakt:

Soobel kirjutas:Otsi artikkel üles.

Mina tean-mäletan kahte juhust:
Üks Jak28 on kellelgi kuskil pärnus, see minu arust roheline, ka sammaldunud või ongi seda värvi - ei tea.

Teine põnevam juhus oli kuskil vene vägede lahkumise aegu Tartus Roosi tänaval, kus vedelesid miski garaazi ees lennuki tiivad ja kere, ütleks siis, et terve lennuk. Tol ajal arvasin, et see oli seesama reaktiivmürsk, mis enne seisis mereväe muuseumi taga väliekspositsioonis ja mis nüüd on Lagedi muuseumis... Ent hiljuti käisin Lagedil ja jõudsin järeldusele, et ei olnud selline see jurakas, minu meelest oli sel ikka kabiin ja ta oli suurem, et ehk siis oli see kas mig15 või 17. See siis rohkem kui 10aasta tagune lugu. Ennastki huvitaks kangesti, et mis neist jäänustest edasi sai.

Alumiiniumi kallis kokkuostuhind on sõjaajaloole ikka vist korvamatut kahju teinud.

Ise elan tartus ja raadil käin seiklemas peaaegu igapäev, Roosi tänaval seal garaazide ees platsil ei ole tähelepannud küll mingeid lennuki juppe.
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Kui seal iga päev käisid 10-15 aastat tagasi, siis peaksid mäletama küll. Jutt tänava tõusust Jaama ja Puiestee risti läheda. Praegu (mitu aastat) pole seal jah mitte midagi, see garaazki vist on lammutatud.
Tommy06
Liige
Kontakt:

Soobel kirjutas:Kui seal iga päev käisid 10-15 aastat tagasi, siis peaksid mäletama küll. Jutt tänava tõusust Jaama ja Puiestee risti läheda. Praegu (mitu aastat) pole seal jah mitte midagi, see garaazki vist on lammutatud.
Tundub nii jah, et seal pole garaazigi enam.
Kasutaja avatar
LionRat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LionRat »

Sõjaväes, tartus,üks tunnimehe trajektoor viis ühest hoonest mööda,mille aknast sisse piiludes võis näha vördlemisi suurt mootorit,mis pidi reaktiivmootor olema-juttude järgi.Kahjuks ei antud meile niipalju mahti,et oleks tulnud pähe kellegit uurida,millega täpselt tegu on.Igastahes oli ta suur...
Tommy06
Liige
Kontakt:

LionRat kirjutas:Sõjaväes, tartus,üks tunnimehe trajektoor viis ühest hoonest mööda,mille aknast sisse piiludes võis näha vördlemisi suurt mootorit,mis pidi reaktiivmootor olema-juttude järgi.Kahjuks ei antud meile niipalju mahti,et oleks tulnud pähe kellegit uurida,millega täpselt tegu on.Igastahes oli ta suur...
Kus kandis see hoone on v6i oli ,kui küsida tohib?
oleng
Liige
Kontakt:

tre

Postitus Postitas oleng »

mu teada oli see lennuki mootor jah,ja see oli vahepeal koguni kartsa ruumiga korvuti ruumis veel(uhesonaga ta oli vahtkonna hoones),aga selle uks oli enam jaolt lukus kuigi sain minagi seda neha.
mida ei tea see huvitab
Kasutaja avatar
LionRat
Liige
Kontakt:

Re: tre

oleng kirjutas:mu teada oli see lennuki mootor jah,ja see oli vahepeal koguni kartsa ruumiga korvuti ruumis veel(uhesonaga ta oli vahtkonna hoones),aga selle uks oli enam jaolt lukus kuigi sain minagi seda neha.
Täpselt toosama hoone...kui keegi yldse midagi täpsemalt teab siis võibolla veebel Värv,võimalik,et on sellegi foorumi liiige...
Kasutaja avatar
LionRat
Liige
Kontakt:

Alates 2001 ÜJP laiali saadetud ja valdusi valvab Falck. Huvitav olekski teada,kes on nyyd nende valduste omanik ja kas mootor veel alles...
Tommy06
Liige
Kontakt:

Kui jutt käib raadist siis , ühes artikklis on kirjutatud et raadi on huvilistele lahti.

Artikkli link :
http://www.postimees.ee/040805/tartu_po ... 2876_1.php

Väga tahaks ise ka teada mis tollest mootorist edasi sai.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

raadil oli postamendil mingi lennuk nii 15a tagasi püsti. samas lähedal, maandumisradade alguses oli samal ajalt terve hunnik det. nööriga juppideks lõigatud lennukikeresid. arvan, et see tiibadeta kere oligi see postamendilennuk mis sisuliselt oli vaid tühi korpus.

muideks meenub, et veel 3-4a varem viidi raadilt mingi avariiline lennuk hilisema emexi vanaraualattu. vedeles kõige tagumises nurgas, otse lihakombinaadi aia kõrval. käisime sis poisikestena seal hilja õhtul salaja elektronist aknaraame saagimas, et magneesiumipomme teha
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postamendil oli minuteada TU16, vähemalt mina nägin seal TU16 postamendil seismas. See mis koos äralõigatud tiibadega Roosi tänaval, oli ikka kordades pisem, mahuks minugi garaazi ette. Ja see polnud mu arust seest tühi.
Annelinna pool aia ääres prügimäel seisis 1989 mingi IL28 raibe, üks mootor küljes, teine vedeles samas kõrval maas.
Üsna vahetult enne sellle väeosa lahkumist pandi ühe Tu16-ga seal kabelimats stardi ajal, mispeale see lennukitüüp relvastusest maha arvati ja kõik tartu omad tükkideks lõigati. Ilmselt jäid need jäänused peale vägede lahkumist lennuväljale vedelema.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Veidi OT,aga 90-ndate algul vedeles Vabaduse puiestee ääres,27-nda kooli ja Vabaduse poe vahelisel alal teiselpool teed kellegi aias MI-1 kere.Uuemal ajal on see kadunud,tea,mis saatus seda lennimassinat tabas?Või oli see MI 2,hakkasin praegu kahtlema...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist