Kalapüük "metsavenna" stiilis.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
suurpomm
Liige
Kontakt:

Kalapüük "metsavenna" stiilis.

Postitus Postitas suurpomm »

Tihti on nii, et matkal satume kuhugi jõe äärde. Tahaks kala püüda, aga õnge ei ole. Kirjeldan üht oma lapsepõves avastatud kalapüüki. Pudelimõrd

Püük sobib vooluga jõgedel. Esmalt tuleb võtta pudel(hea kui oleks värvitu).
Siis tuleks eemaldada põhi. Seda saab teha petrooliga immutatud nööriga või siis millegiga nurga pihta äsada(antud juhul läheb palju pudeleid raisku).

Pudelid asetada jõe põhja nii, et tagumine pool ülesvoolu poole. Vooluga alla laskuvad kalad põrutavad pudelisse ja pudelikaelast enam läbi ei mahu. Tihti on nii,et pudelis on 3-4 särge korraga sees. Kala nii loll, et ei oska tagurdada.
Selline püük on kevadel väga tõhus. Välja võttes oleks hea tagumine osa sulgeda käega.

Püügi hea külg on selles, et nõ metsavend saab varjatult kala püüda. Vees pudel välja ei paista.
Panen pildi ka: Nool märgib voolu suunda ja punane joon põhja eemaldamise kohta.

Pilt

NB! Kui püügi vajadus lõppeb, siis tuleb pudelimõrd veest välja tuua! Muidu saab sellest tapjamõrd.

Poisikesena sai ka paljakäsi haugi püütud.
Jõgi kasvas suveks kinni. Jäid 30-50cm sügavad lombid. Neis olid kilosed haugid.
Käsitsi püük oli palju huvitavam kui mingi abivahendiga.
Päris kiiresti tuli idee, kuidas seda teha.

Kõigepealt tuleb muda üles ajades vesi sogaseks ajada. Sogases vees kala püsib paremini paigal. Siis tuleb 2 kätt vees hoida. Vaikselt liikuda ja otsida. Kui palju ei rabele, siis on tunda, et käte läheduses miski liigub. Siis tuleb kaks kätt kala alla panna ja kala välja visata(kiiresti).
Kasutaja avatar
tlpWFG
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tlpWFG »

Jaa, tore asi iseenesest ja ellujäämis olukorras kindlalt kõne alla tulev vahend. Olen ise pikka aega plaaninud seda proovida, kui vanemaks saades ei ole enam seda ajanatukest. Sellest ajast peale, kui ma mäletan, olen ikka kalal käinud, kuna kasvanud olen kohe jõest 10 m eemal. Veel paar head näpunäidet.
Nimelt, kui kusagilt pole konkus võtta, siis saab selle puust meisterdada. Teed tugevamast puust umbes 1 cm pikkuse peenikese oga, keskele teed noaga randi, sinna kinnitad tamiili. Oga ajad siis ussikesel persest sisse. :D Korra olen proovinud, töötas, kala näkkas, kuid lipsas natuke enne kallast minema. Seega, täiesti arvestatav variant.
Kui kellelgi spinningut ei ole, siis võta õlle või mõne muu joogi pudel. Kinnita tamiili ots pudelikaela külge, keri tamiil ümber pudeli alumise osa ja hakka ainult lanti heitma. Ise proovinud pole, kuid igasugused ellujäämise raamatud ja kalamehe raamatud on asja töötamist tõestanud.
Niikaua, kui elu sees, relv käes ja Eestimaa pind jalge all, pole häda veel midagi.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan5.gif[/img][/url]
Kasutaja avatar
kashey
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kashey »

Ja siis on veel Keila kalameeste meetod. Tuleb lihtsalt väiksesilmaga armatuurvõrgust teha väiksema avaga kast ja see jõkke visata, küll kalad ise kasti ronivad. Keila kalameestel aint mäluga probleeme, terve jõgi kaste täis, erineva roiskumisastmega kalad sees.
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

Mina olen möni kevad kaikaga hauge jöes matertanud.
Kui pihta ei lase,siis vähemalt mööda lased!
Kasutaja avatar
Takishi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Takishi »

vähke saab nii püüda, et nad tulevad öösel ise välja ja siis jõe madalamates osades taskulambi valgel noppida ükshaaval. Nagu turul, terve kari lollakaid passivad otsa sulle ja sina valid, millised potti lähevad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Majestic-12 [Bot] ja 2 külalist