desert eagle kirjutas:Huvitav kes need mürsud lahti keeras?Tundub et osadel on lahti keeramise käigus detonaator pooleks murdunud.Tõeline ekstreem sport,adrenaliini kui palju!
Arvan, et sütikud on mahakeeratud juba palju aastaid tagasi.
ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Kuna keegi on midagi konkreetset küsinud Vironia lubade kohta siis peaks ka keegi vastama.Paraku on pädevatel inimestel suu vett täis. Minu vaatevinklist on asi selline,et meestel on vaid Putini luba. Niisugune seakari tuleb kohe kohapeal kinni võtta ja selgitada,mis haudu ja kelle loaga otsitakse? Alles Saare politsei kires,et asjad selles vallas võetakse vaatluse alla. Asi ju kenasti ajalehes kirjas.Kus on politsei,kus muinsuskaise? Mina näiteks olen sakslastega lepingulistes suhetes ,kuid kaevelubasid ootan tänase päevani. Ja kunas need tulevad ei tea keegi. Kui nüüd kühvli võtan ja ka saare peale haudu lähen otsima on kuri karjas.Sellised siis asjalood tegelikkuses.
vdreving kirjutas:Kuna keegi on midagi konkreetset küsinud Vironia lubade kohta siis peaks ka keegi vastama.Paraku on pädevatel inimestel suu vett täis. Minu vaatevinklist on asi selline,et meestel on vaid Putini luba. Niisugune seakari tuleb kohe kohapeal kinni võtta ja selgitada,mis haudu ja kelle loaga otsitakse? Alles Saare politsei kires,et asjad selles vallas võetakse vaatluse alla. Asi ju kenasti ajalehes kirjas.Kus on politsei,kus muinsuskaise? Mina näiteks olen sakslastega lepingulistes suhetes ,kuid kaevelubasid ootan tänase päevani. Ja kunas need tulevad ei tea keegi. Kui nüüd kühvli võtan ja ka saare peale haudu lähen otsima on kuri karjas.Sellised siis asjalood tegelikkuses.
Äkki saaksime ka mEIE ILVESELT loa,või pädevad inimesed hakkavad TÖÖLE,PALKA JU VIST SAAVAD???
Põhjarannikult mererannast leitud poolik padrunikest markeering VPT 36.Meenutab Mossini oma.Kuna kest poolik siis kindel pole.Antud kohas ei tea,et lahingutegevust oleks olnud.Kas on võimalik,et meri on toonud Soome rannikult antud kesta meie randa.Tegemist peaks olema Soomes toodetud kestaga.Või on analoogse markeeringuga padruneid olnud kasutusel Eestis enne II maailmasõda või selle ajal või ka hiljem.
Olen ka küllalt neid kodukandist (Tartu vald) leidnud VPT 1934,35,36. Need on jah Soomes toodetud, kui võrrelda neid tavaliste mosini omadega, siis on neil kapsel tunduvalt väiksem.
Eriomadus on, et nad mõranevad kergesti kukkudes. Kasutusel olid IIMs ajal ka Eestis. Aga Soomest uhatud merega Eestisse...teoreetiliselt on see võimalik nii pika aja jooksul, aga arvatavasti on see ikka Eestimaal olnud.
paharet kirjutas:...Või on analoogse markeeringuga padruneid olnud kasutusel Eestis enne II maailmasõda või selle ajal või ka hiljem.
Täpselt nii ongi olnud!
(Seda moona on siia jäänud sellistes kogustes, et mõõdukal kasutamisel võivad paugud veel kosta isegi aastate pärast...)
ProPatria
Tekkis küsimus,keegi tõi hülsi, millel tähed, numbrid.Hülsi otsal üleval 51 või 5-1,all 6331 ja 37 cmPak,vasakul P199 ja paremal G ja veel keskel igasuguseid numbreid tähti 167,28,36 ,c13nA,128,36 ja midagi veel ja hülsi d 4,2cm ja pikkus 11,4 cm Paluks infot.
6331 on hülsi indeks.
C/13 n. A. on kapslipuksi tähis.
P199 on tundmatu tähis. Ehk on P198, mis on valmistaja kood - Metallwarenfabrik Treuenbrietzen, Belsig.
3,7 cm PaK (Panzerabwehrkanone ehk maakeeli tankitõrjesuurtüki) kaliiber oli 37 x 249R.