karuke
Ma täiendaks muinasjuttu veel Baltisaksa vaatenurgast.
Kas te teate kui mitu aadliperekonda oli kantud Eestimaa Rüütelkonna aadlimatriklisse?
Valdavalt Baltisaksa perekonnad.
Kujuta endale ette olukorda - sa oled elanud rahumeeli oma esiisade kodus, nii nagu sinu isa, vanaisa ja veel paarkümmend põlvkonda sinu suguvõsast...
Ja ühtäkki jäid sa sellest ilma, heal juhul jäeti mõisahoone alles, kuid maa konfiskeeriti ja ühes sellega ka võimalus õnnekombel allesjäänud mõisahoonet ülal pidada.
Ja nüüd kui Saksamaa on Euroopa hegemoon, jätaksid sa kellele vaja survet avaldamata, et OMA tagasi saada?
Aga aadli näol ei olnud tegu reasakslastega vaid suht mõjukate perekondadega kes kindlasti oleks omanud võimalust sündmusi oma huvides ära kasutada.
Aga MEIE ?
Sakslased olid siin sees 1941 - 1944
Kuni 1943a. uskus enamus, et Saksamaa võidab sõja.
1941a olid nad selles nii kindlad, et ei tahetud isegi eestlasi sõtta.
Siit ka minu küsimus, miks ei antud mõisnikele siis nende maid tagasi?
Selleasemel hoopis tagastati eestlastele maad, mis punased olid jõuga võõrantanud.
Kuidagi kummaline käitumine.
araterl
Loen nii siit teema alt kui ka oma blogikommentaaridest igasuguseid jutte teemal "a näe Rosenberg ütles, et eestlased on ikka päris aarialased jne", kuid viiteid sellistele väidetele ei suudeta leida. Kui argumendi aluseks on "a keegi kuskil kuulis, et räägiti" siis ei ole millestki rääkida. Kui teadmise aluseks on usk, et võib-olla nii öeldi, siis mõistan ja ei saa sinna miskit parata. Mina ei usu, mul on sellised faktid, kui Sul on teised faktid ära neid nii kiivalt varja.
Toon ühe fakti, mis tõestab, et sakslased pidasid eestlasi aarialateks.
Sakslastel sealhulgas ka SS ohvitseridel oli lubatud abielluda eestlasega.
Peale Hitleri võimuletulekut kehtestati sakslastele(tavakodanikele)keelupiirangud juutide ja slaavlastega suhtlemisel ja abielusidemete sõlmimisel.
Luubi alla võeti just sõjavägi ja erilise luubi alla SS.
SS-i ohvitseride sugupuud uuriti mitu põlve tagasi, et olla kindel, et suguvõsas ei esinenud juute ja slaavlasi.
SS-ist pidi välja kasvama uus Saksamaa eliit.
Kogu selle range rassipoliitika juures oli ometi lubatud abielluda eestlastega.
Selliseid abielusid ka sõja ajal sõlmiti.
Mina järeldan sellest, et eestlasi peeti aarialasteks.
Abielu liit oli natsi Saksamaal nii püha asi, et ainult Rosenbergi loast poleks arvatavasti piisanud.
Sellega pidi nõus olema kogu juhtkond, ja arvestades, et ka SS mängus oli, siis olid sellega nõus kindlasti ka Himmler ja Hitler.