Viktoriin
-
- Liige
- Kontakt:
See seisab Vorošhilovi suvilas Moskva Lenini Mägedes...
Viimati muutis kapralheinz, 13 Juun, 2007 11:35, muudetud 1 kord kokku.
[url=http://www.youtube.com/watch?v=35wkGEnD ... ed&search=]"Panzerlied"[/url]
-
- Liige
- Kontakt:
-
- Liige
- Kontakt:
muidugi oli grusiin!
üks erinevus on see, et raamatus jalaväeseersant Tsernoussov keerutas oma musti vuntse ja oli ilmatuma uhke nende üle aga filmis oli mees puhta nina-alusega.
üks erinevus on see, et raamatus jalaväeseersant Tsernoussov keerutas oma musti vuntse ja oli ilmatuma uhke nende üle aga filmis oli mees puhta nina-alusega.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
www.aiaimpeerium.ee
-
- Liige
- Kontakt:
Eiei. Minu urgitsev küsimus puudutab siiski tankiste. Jätame Tshernoussovi ja Marusja ja Lidka ja maja sisse peitu pugenud "Ferdinandi" mängust välja.
Grusiin Grigori Shakashvili oli olemas nii raamatus. Ja komandör sai surma nii siin, kui seal. Mäletamist mööda oli film üsna raamatutruu. SEE erinevus oligi niisugune, mis seda enam kohe silma torkas.
Heh, taas ostuvad kõvemateks pähkliteks need küsimused, mille juurde küsija paneb, või tahab panna märke, et :
"Küsin siis esimesena pähetuleva lihtsa küsimuse."
No aga proovige veel.
Eks keeruliseks tee vastamise see, et siin pole võimalik kohe guugeldada.
Tuleb kaevuda lapsepõlve mälusügavustesse.
Niisiis-meeskond. Neli tankisti ja koer! Midagi oli raamatus põhimõtteliselt teisiti, kui filmis.
Grusiin Grigori Shakashvili oli olemas nii raamatus. Ja komandör sai surma nii siin, kui seal. Mäletamist mööda oli film üsna raamatutruu. SEE erinevus oligi niisugune, mis seda enam kohe silma torkas.
Heh, taas ostuvad kõvemateks pähkliteks need küsimused, mille juurde küsija paneb, või tahab panna märke, et :
"Küsin siis esimesena pähetuleva lihtsa küsimuse."

No aga proovige veel.
Eks keeruliseks tee vastamise see, et siin pole võimalik kohe guugeldada.
Tuleb kaevuda lapsepõlve mälusügavustesse.
Niisiis-meeskond. Neli tankisti ja koer! Midagi oli raamatus põhimõtteliselt teisiti, kui filmis.
-
- Liige
- Kontakt:
Raamatuid oli vist lausa kaks. Neist teine, mida minagi lapsepõleves lugesin, oli kirjutatud filmi põhjal
Illustratsioonideks olid filmikaadritest tehtud fotod. Kui selle raamatuga erinevust leida, siis lõppes raamat enne ära kui film - filmile tehti mõne aasta möödudes osasid juurde. (ps: neli aastat tagasi käis üks tuttav Poolas ja olevat sealses televisioonis taas seda filmi näinud
)
Aga minu teada oli ka teine raamat, see algupärand, mille põhjal film tehti. Ise pole seda küll näinud ja lugenud. Ilmselt pärib Tarmo selle raamatu kohta. Ja kui ma väga ei eksi, siis selle raamatu nimi oli "KOLM tankisti ja koer", ehk siis tankimeeskonnas oli üks liige vähem ja tankiks polnud mitte T-34, vaid mingi venelaste algelisem aparaat, kus meeskond koosneski kolmest tüübist (ja koerast
)
Filmi põhjal tehtud raamatu eessõnast meenub veel, et otse loomulikult oli film nõukogudemaal väga populaarne ja selle eeskujul hakati pioneerirühmades moodustama ka "nelja tankisti" meeskondi. Kuna kõikidel piuneeridel polnud õnne isiklikku koera omada, siis võisid nelja tankisti kõrval meeskonda kuuluda ka muud lemmikloomad kui koerad - võisid olla kassid, küülikud, hobused, kilpkonnad, kaamelid jne

Aga minu teada oli ka teine raamat, see algupärand, mille põhjal film tehti. Ise pole seda küll näinud ja lugenud. Ilmselt pärib Tarmo selle raamatu kohta. Ja kui ma väga ei eksi, siis selle raamatu nimi oli "KOLM tankisti ja koer", ehk siis tankimeeskonnas oli üks liige vähem ja tankiks polnud mitte T-34, vaid mingi venelaste algelisem aparaat, kus meeskond koosneski kolmest tüübist (ja koerast

Filmi põhjal tehtud raamatu eessõnast meenub veel, et otse loomulikult oli film nõukogudemaal väga populaarne ja selle eeskujul hakati pioneerirühmades moodustama ka "nelja tankisti" meeskondi. Kuna kõikidel piuneeridel polnud õnne isiklikku koera omada, siis võisid nelja tankisti kõrval meeskonda kuuluda ka muud lemmikloomad kui koerad - võisid olla kassid, küülikud, hobused, kilpkonnad, kaamelid jne

-
- Liige
- Kontakt:
-
- Liige
- Kontakt:
Vot see on nüüd küll pähkel.... et mis oli filmi põhjal kirjutatud raamatus teisiti, kui filmis endas?
Koera mark oli vist sama - Sharik oli mõlemas versioonis miski (saksa?) lambakoer. Meeskond oli ka justkui sama... Mina isiklikult ei mäleta end näinut olevat filmi esimest seeriat, ehk seda, kust ja kuda Jan sõtta sattus. Aga see on mu isiklik tragöödia, ma eeldan, et filmis oli see ikka samasugune stoori, nagu raamatus (seikles see Jan kusagilt Kaug-Idast NA-sse). Äkiste on asi miskites detailides - tanki pardanumbris näiteks(filmis oli see 102 ja lisaks Marusja auks antud hüüdnimi "Rudy" (Punapea))?... Ei tõesti, ei meenu see asi, mida Tarmo küsib
Või oli asi selles, et ühes versioonis kandis tank venelaste sümboolikat (viisnurk), teise poolakate oma (kotkas)?
PS Muidugi on raske seda asja mäletada. Filmi esmaettekande aegu (umbes-täpsel 70ndal aastal) olin veel sellises aregustaadiumis, et tundsin muret, kuidas need tankid ikka mööda seina sisse pistetud juhet telekasse näitlema mahuvad.
Isale oli see igatahes püha üritus lülitada must-valge telekas sisse ja hakata seda surematut seriaali vaatama. Õhtustest näitamisaegadest ei tea, aga hommikupoolikuti näidati seda kella 10 paiku
Isa, kes töötas õhtuses vahetuses, ajas mind selleks puhuks üles, kui oli teleka juba "sooja" pannud ja siis umbes 5 minuti jooksul ilmuski pilt ekraanile. Ja mina, väike põrsas, uurisin, kuda tankid sinna pildikasti sisse ikka saavad. 
Koera mark oli vist sama - Sharik oli mõlemas versioonis miski (saksa?) lambakoer. Meeskond oli ka justkui sama... Mina isiklikult ei mäleta end näinut olevat filmi esimest seeriat, ehk seda, kust ja kuda Jan sõtta sattus. Aga see on mu isiklik tragöödia, ma eeldan, et filmis oli see ikka samasugune stoori, nagu raamatus (seikles see Jan kusagilt Kaug-Idast NA-sse). Äkiste on asi miskites detailides - tanki pardanumbris näiteks(filmis oli see 102 ja lisaks Marusja auks antud hüüdnimi "Rudy" (Punapea))?... Ei tõesti, ei meenu see asi, mida Tarmo küsib

Või oli asi selles, et ühes versioonis kandis tank venelaste sümboolikat (viisnurk), teise poolakate oma (kotkas)?
PS Muidugi on raske seda asja mäletada. Filmi esmaettekande aegu (umbes-täpsel 70ndal aastal) olin veel sellises aregustaadiumis, et tundsin muret, kuidas need tankid ikka mööda seina sisse pistetud juhet telekasse näitlema mahuvad.

Viimati muutis linnavurle, 15 Juun, 2007 22:52, muudetud 3 korda kokku.
Pakuks huupi, et äkki oli erinevus koeratõugudes. Siberis vaevalt saksa lamabakoera oli, rohkem laikad.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
-
- Liige
- Kontakt:
"Õiget teed käite, seltsimehed!" oleks ütelnud Lenin.......
Aga siiski......küsimus puudutab kedagi TANKI MEESKONNAST!
Eks ootan tänase, eelviimase "Romeo ja Julia " etenduse lõpuni ja ütlen siis õige vastuse.
Näib, et Te hallid ajurakud ei salvestanud seda tegelikult nii ebaolulist inffi ja netis seda vist kah pole.
Pole küll ilus parastada, aga on jummala hea meel, et suutsin ka ühe keerulisema peamurdmise välja käia
Aga siiski......küsimus puudutab kedagi TANKI MEESKONNAST!
Eks ootan tänase, eelviimase "Romeo ja Julia " etenduse lõpuni ja ütlen siis õige vastuse.
Näib, et Te hallid ajurakud ei salvestanud seda tegelikult nii ebaolulist inffi ja netis seda vist kah pole.
Pole küll ilus parastada, aga on jummala hea meel, et suutsin ka ühe keerulisema peamurdmise välja käia

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist