Viktoriin

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
linnavurle
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas linnavurle »

Ehk siis oli raamatus ja filmis mingi vastuolu tanki komandöri nimega? Ühes kohas (äkiste raamatus?) oli selle tegelase nimi Vassõl Semen, filmis natuke teine (a la Vassili Semjonov?). Krt, üks ja ainuke asi, mida arvan mäletavat, ja ikka ei saa pihta :oops:
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Olgierd Jarosz oli komandöri nimi vist. Ehk oli ühes kohas poolakas ja teises kohas venelane Vasyl Semen.
Reaalses elus aga Roman Wilhelmi
Pilt'
Pilt
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Tarmo Männard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tarmo Männard »

Justjust!
Kahepeale selgitasite tõe!
Raamatus ja filmis polnud erinevad mitte ainult "RUDY" komandöri nimi, vaid ka rahvus ja kodakondsus!

Raamatus oli tankikomandöri nimi Vassõl ja ta oli valgevenelane.
Aga filmis oli tankikapten muutunud poolakaks ja ka nimi oli teine: Olgierd.

Arvan, et Ove vastaski kõige õigemini. Kuigi vaadates eelnevaid postitusi võib seda pidada ka rühmatööks.
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Lisaks veel helitausta ka eelmisele küsimusele http://www.youtube.com/watch?v=YMGvjmEbhlU

Jätaks siis järgmise küsimuse õiguse linnavurlele. Sattusin juhuslikult siia teemasse :)
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
linnavurle
Liige
Kontakt:

Tänan OveT´d usalduse eest. Aga ega ma eriline esitaja pole. Pole viitsind isegi kõiki selle teema poste läbi lugeda, võin kedagi kordama hakata.
A no olgu, proovigem. Hoiatan: mu küsimus ei põhine mitte ametlikul statistikal, pigem isiklikult nähtul ja loogikal. Ja küsimus: millise auastme ohvitsere teenis NA tegevvägedes 80ndatel kõige vähem? Jätkem kindralid välja, et vaidlusi ei tekiks, generalissimusi oli nagunii kõikse vähem ja see poleks enam küsimis. Minu küsimus puudutab siis reaalselt igapäevases teenistuses olevaid ohvitsere, neid, kes tõepoolest asjaga tegelesid, mitte neid. kes kusagil staabis ei istusid ja targutasid. Millist ohvitserkoosseisu pagunit oli kõikse vähem näha?
Kasutaja avatar
Heiks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Heiks »

Lipnik?
linnavurle
Liige
Kontakt:

Ei. Lipnik=minu teada prappor, a ma küsisin ohvitseree. Ja prapporeid, neil ka mitu auastet ju, oli nagunii palju
rooduvana
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas rooduvana »

Pakuks välja, et nooremleitnant. Kuna vene ajal sõjakoolist tulid leitnandid, siis sattus harva ette nooremleitnante, need olid kõrgkoolide sõjalise kateedri toodang. Endalgi piletis tõlgituna " nooremleitnant, remontrühma komandör"
Kasakad nuutisid 100 aastat tagasi,
kas tõesti peame Meie kordama?
linnavurle
Liige
Kontakt:

Mis siin ikka venitada, minu arvates rooduvanal õigus, pane uus küsimus.
Iga normaalne sõjalool lasi lendu leitnante. Kui keegi tahtis nooremleituks saada, siis pidi ta mingi jamaga hakkama saama, et karistuseks tärne maha võetaks. Sestap oli neid nooremleitnante tegelikult olematu hulk, kuigi ametlikult oli selline auaste olemas.
Teine tee oli noormleituks saamisel kordusõppused või sõjalise kateedrid, aga ma küsisin ju tegevteenistust. Endal mul oli au isegi ühte tegevteenistuse nooremleitnanti näha, aga see oli vist tõesti suur erand ja "au". :D
rooduvana
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas rooduvana »

Annan küsimise vabasse ringi.
Kasakad nuutisid 100 aastat tagasi,
kas tõesti peame Meie kordama?
skeletondude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas skeletondude »

Kui juba nii läks siis,küsin ise,Mida tähistab haakrist? (Ma tean ,et kerge küsimus :lol: )
karrvik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas karrvik »

Pakun välja et su kerge küsimus on üks raskemaid vastata kusjuures! Lihtne on pakkuda et päikese ja viljakuse ja mille sümbol veel india päritoluga. a häda selles et seda märki on leitud nii mõnegi kultuuri aegade hämarusest-ja kurat ise teab mida ta seal võis tähendada. Seda kes esimesena haakristi-olgu siis nii või teistpidi harudega kasutusele võttis pole ju tänaseni selgeks vaieldud! Sama ka risti jm. levinud märkide-sümbolitega!
voina k voinu, a obeb-po rasparjadku!
karrvik
Liige
Kontakt:

Pakun välja et su kerge küsimus on üks raskemaid vastata kusjuures! Lihtne on pakkuda et päikese ja viljakuse ja mille sümbol veel india päritoluga. a häda selles et seda märki on leitud nii mõnegi kultuuri aegade hämarusest-ja kurat ise teab mida ta seal võis tähendada. Seda kes esimesena haakristi-olgu siis nii või teistpidi harudega kasutusele võttis pole ju tänaseni selgeks vaieldud! Sama ka risti jm. levinud märkide-sümbolitega!
skeletondude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas skeletondude »

Nu seda esimest varianti küsisingi,õige,sinu kord :wink:
karrvik
Liige
Kontakt:

ülilihtne küsimus siitki-mis päeva ja aastat loetakse N.Liidu langevarjuvägede sünnipäevaks ja mis sündmus see oli millest edasi loeti need väed sündinuks?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: goga66 ja 3 külalist