ASuur kirjutas:Hmm...
Minu tagasihoidlikust sümboolika tekitamise mõttest hakkab kaasfoorumlaste nägemuses välja kooruma üpriski omapärane ja värvikas pilt Militaar.neti tulevikust
Hmmmm, hästi arenenud ja veidi vildakas huumorimeel on militaar.neti lahutamtu osa

Võiks öelda, et osa imagost
Nali naljaks - nüüd ka mõned minu mõtted foorumi mingist formaliseerimisest-organiseerimisest-sümboliseerimisest.
Kunagi sai see MTÜ idee välja käidud veidi kitsamas ringis, eesmärgiga leida lisaresurssi foorumi arendamiseks, igasugu võimaluste ning asjade lisamiseks. Sellest ajast peale on teema aeg-ajalt ikka jutuks olnud, aga ei ole kuhugi eriti liikunud. Kuna mina annan endale suht selgelt aru ise-enda piiratud ressursist ning ühtegi teist vaimustunud entusiasti, kes asja vedamise enda peale võtaks, ei ole ka ilmunud.
Minu jaoks on militaar.net siiski eelkõige see veebifoorum, mida lugema ning kuhu kirjutama on kogunenud grupp inimesi (kes tegelikult ei olegi nii väike). Seda foorumi peavad antud hetkel üleval inimesed, kes teevad seda oma vabast tahtest ning vabast ajast ilma mingit tasu saamat. Ja mingi väikene summa raha, mis ma selle alla olen pannud. Kui me soovime, et see keskkond kasvaks ning areneks paremaks, siis tuleb siia sisse panna rohkem inimeste vaba aega ning tahet. Ja ka rohkem raha.
Seepärast - minu väga isiklik arvamus on - kõigel sellel sümboolika mängul ja formaalsete struktuuride loomisel on mõtet, kui see toob foorumi arendamiseks lisaressursse. Nii aktiivsete inimeste näol, kes on nõus midagi tegema. Kui raha näol, et maksta meie virtuaalserveri teenuse pakkujale suureneva liikluse ning hõivatava suurema kettapinna eest suuremat tasu. Hiljem ehk ka mingite teenuste (progemine, kujundamine jne) sisseostmiseks.
Samas - senine töö toimub kõik vabatahtlikult ning inimeste vabaaja arvelt. Ja ei mina ning näib et ka enamus moderaatoreid ei ole valmis rohkem seda ressurssi siia ohverdama. Kui tahetakse uusi lisasid foorumil - vaja on uut ressursi. Mina sellele kätt ette ei pane. Vastupidi. Samas - iga uus asi peaks vana toetama ning kasvada aitama.
Kui on tõesti huvi foorumi sümboolikat ning elu rohkem väljapoole Internetti kasvatama hakata - ma arvan, et asjas on võimalik kokkuleppele jõuda ning mingeid samme astuda. Kuna aga olen üsna alalhoidlik ja ettevaatlik inimene, siis eelistan astuda ühe sammu korraga.
Tehkem mingi üks projekt. T-särk Kleeps. Plakat. Märk. Hiirepadi. Mingi muu militaar.neti sümboolikaga asi, millel on ka praktiline tarbimisväärtus, aga tähtsam on just see informatsioon ja sümboolika mida ta kannab. Teeme mingi ametliku rehkenduse palju maksab asja tootmine, palju igasugu autoritasud ja levitamine jne. kalkuleerime hinna. Lisame sellele 10-20% militaar.net'i hüvanguks. Teeme asja valmis ning paneme müüki. Iga ost toetab militaar.netti. Aruande saadud rahade kulutamisest garanteerin.
Kui see projekt on edukas - olen nõus astuma järgmiseid samme ning sinna ka rohkem oma (niigi vähest ja igasugu muude "projektide" peale jagatud) vaba aega seltsingu, MTÜ või mis tahes muus vormis moodustatud militaar.neti alla panema.
Lihtsalt niisama foorumisümboolika tegemisel ning levitamisel ma mõtet ei näe. Militaar.neti paraadidel osalema ei hakka. Ning kui vägisi tribüünile veetakse, siis näitan pöidlaga alla poole