Sümboolikast ja MTÜst

Reeglid, arvamused, ettepanekud
Vasta
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

propatria kirjutas: Meeldiv lugeda, et ASuur on siin kirja pannud mõtted, mida olen mõelnud mitmel korral, kuid asi pole sellest kaugemale jõudnud. :oops:

Kui jutt juba lipust hakkas veeremaie..., siis lipu juurde sobiks ka oma hümn...
Või vähemalt mingi marss.
Ei teeks paha ka tunnusmeloodia?

Avaldage arvamust!
Kuna ma ise pole muusikainimene (puudub täiesti igasugune taktitunne ja mõõdutunne), siis jääb loota vaid heatahtlike inimeste abile... :oops:

Abivalmis foorumikaaslased on pakkunud välja hümni esimsed sõnad:

Pauk oli vägevaste lahti läinud,
pauk oli vägevaste lahti läinud!

...

...nüüd tuleb veel lisada teemaarendus ja väljajuhatus, siis on valmis.

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
ASuur
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ASuur »

Hmm...
Minu tagasihoidlikust sümboolika tekitamise mõttest hakkab kaasfoorumlaste nägemuses välja kooruma üpriski omapärane ja värvikas pilt Militaar.neti tulevikust :shock:
Saan siis aru,et paari aasta pärast võiks Militaar.net olla kujunenud paramilitaarseks organisatsiooniks oma vormi,hümni ja muuseumiga.
Vabariigi aastapäeval siis pannakse Oma Tankile hääled sisse ja sõidetakse mööda muuseumiõuel asuvat paraadplatsi (mis kindlasti pole väiksem,kui Nürnbergi oma) edasi-tagasi ning foorumlased marsivad siniste särkide särades Tanki järel lauldes "Pauk on vägevaste lahti läinud!"
Moderaatorid aga seisavad kulddressidega mundrites tribüünil ning annavad ettesirutatud käega (näiteks pöial ülespoole,et mitte ühe teise tervitusega segamini ei aetaks) möödamarssivatele väehulkadele au. :roll:
eloscuro
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas eloscuro »

http://www.hot.ee/ajalugu333
Sealt valime endale eepose.
olavik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas olavik »

vesse kirjutas:http://www.hot.ee/ajalugu333
Sealt valime endale eepose.
Kuidas eestlased vorsti valmistavad :P
Janka
Liige

Postitus Postitas Janka »

Kuniks see asi foorumi tasemel liigub, siis jääbki liikuma. Ja Militaar.net on paraku juba selline koht, kus kõik kipub foorumi tasemel loksuma, kuna on loksunud juba aastaid.
Mida kauem loksub, seda halvem teile, kes te kõik unistate mingitest kokkutulekutest, üritustest, MTÜ-st jne....
Miks "teie"? Sest ise ei plaani osa võtta. Olen juba ametis ühe netikeskkonna "valguse kätte" toomisega ja uskuge, see võtab piisavalt aega ja eluenergiat, et mitte jõuda milneti juurde.
Igatahes, mehed, julged pealehakkajad! Jõudu teile kõigile, valige endale väärikas juht ja tegutsege! Internetis tatinämmutamise aeg tuleb ära lõpetada.
Paistab, et kaks tublit juhti on juba välja koorunud. Joonduge nende järgi.

ASuur kirjutas:
juss000 kirjutas: Nüüd mõtlesin natuke edasi,tuleks ka meie kehval laiuskraadil kokku tulla,kui looduses eriti ei taha olla ja päevad on lühikesed.Aga see eeldab mingit nn.kohta saunaga näiteks,mahukat maamaja,motelle jne.Mõelgem selle üle ja otsustame,peame nõu ja teeme ettepanekuid.
Üks tuttav peab Aegviidu polügoonil, keset karulaant Leppoja matkamaja.Väga ilus ja privaatne koht,kaks suurt palkmaja koosistumise ruumide ja ööbimiskohtadega.Suitsusaun,grillkoda,mäed,järved ja jõgi.Söögid-joogid vajadusel kah.Võin soovitada.
[i]Last thing I remember, I was Running for the door
I had to find the passage back To the place I was before
"Relax", said the night man, "We are programmed to receive.
You can check-out any time you like, But you can never leave!"[/i]
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

ASuur kirjutas:Hmm...
Minu tagasihoidlikust sümboolika tekitamise mõttest hakkab kaasfoorumlaste nägemuses välja kooruma üpriski omapärane ja värvikas pilt Militaar.neti tulevikust :shock:
Hmmmm, hästi arenenud ja veidi vildakas huumorimeel on militaar.neti lahutamtu osa :wink: Võiks öelda, et osa imagost 8)

Nali naljaks - nüüd ka mõned minu mõtted foorumi mingist formaliseerimisest-organiseerimisest-sümboliseerimisest.

Kunagi sai see MTÜ idee välja käidud veidi kitsamas ringis, eesmärgiga leida lisaresurssi foorumi arendamiseks, igasugu võimaluste ning asjade lisamiseks. Sellest ajast peale on teema aeg-ajalt ikka jutuks olnud, aga ei ole kuhugi eriti liikunud. Kuna mina annan endale suht selgelt aru ise-enda piiratud ressursist ning ühtegi teist vaimustunud entusiasti, kes asja vedamise enda peale võtaks, ei ole ka ilmunud.

Minu jaoks on militaar.net siiski eelkõige see veebifoorum, mida lugema ning kuhu kirjutama on kogunenud grupp inimesi (kes tegelikult ei olegi nii väike). Seda foorumi peavad antud hetkel üleval inimesed, kes teevad seda oma vabast tahtest ning vabast ajast ilma mingit tasu saamat. Ja mingi väikene summa raha, mis ma selle alla olen pannud. Kui me soovime, et see keskkond kasvaks ning areneks paremaks, siis tuleb siia sisse panna rohkem inimeste vaba aega ning tahet. Ja ka rohkem raha.

Seepärast - minu väga isiklik arvamus on - kõigel sellel sümboolika mängul ja formaalsete struktuuride loomisel on mõtet, kui see toob foorumi arendamiseks lisaressursse. Nii aktiivsete inimeste näol, kes on nõus midagi tegema. Kui raha näol, et maksta meie virtuaalserveri teenuse pakkujale suureneva liikluse ning hõivatava suurema kettapinna eest suuremat tasu. Hiljem ehk ka mingite teenuste (progemine, kujundamine jne) sisseostmiseks.

Samas - senine töö toimub kõik vabatahtlikult ning inimeste vabaaja arvelt. Ja ei mina ning näib et ka enamus moderaatoreid ei ole valmis rohkem seda ressurssi siia ohverdama. Kui tahetakse uusi lisasid foorumil - vaja on uut ressursi. Mina sellele kätt ette ei pane. Vastupidi. Samas - iga uus asi peaks vana toetama ning kasvada aitama.

Kui on tõesti huvi foorumi sümboolikat ning elu rohkem väljapoole Internetti kasvatama hakata - ma arvan, et asjas on võimalik kokkuleppele jõuda ning mingeid samme astuda. Kuna aga olen üsna alalhoidlik ja ettevaatlik inimene, siis eelistan astuda ühe sammu korraga.

Tehkem mingi üks projekt. T-särk Kleeps. Plakat. Märk. Hiirepadi. Mingi muu militaar.neti sümboolikaga asi, millel on ka praktiline tarbimisväärtus, aga tähtsam on just see informatsioon ja sümboolika mida ta kannab. Teeme mingi ametliku rehkenduse palju maksab asja tootmine, palju igasugu autoritasud ja levitamine jne. kalkuleerime hinna. Lisame sellele 10-20% militaar.net'i hüvanguks. Teeme asja valmis ning paneme müüki. Iga ost toetab militaar.netti. Aruande saadud rahade kulutamisest garanteerin.

Kui see projekt on edukas - olen nõus astuma järgmiseid samme ning sinna ka rohkem oma (niigi vähest ja igasugu muude "projektide" peale jagatud) vaba aega seltsingu, MTÜ või mis tahes muus vormis moodustatud militaar.neti alla panema.

Lihtsalt niisama foorumisümboolika tegemisel ning levitamisel ma mõtet ei näe. Militaar.neti paraadidel osalema ei hakka. Ning kui vägisi tribüünile veetakse, siis näitan pöidlaga alla poole :twisted:
Janka
Liige

Postitus Postitas Janka »

Lisan veel omadest kogemustest, et serverirendiks kuluv summa on köki-möki selle kõrval, mis kulub sümboolika tootmisele ja ürituste kvaliteedi tõstmisele. Peate suutma koguda kerge tagavara kassasse.
Ei pea olema kohe mingi MTÜ, et kõik hea ja parem saaks tehtud (nänn ntx.).
Piisab alustuseks korjandusest. Korjanduses osalejad on automaatselt millegi liikmed. Nimetage seda siis klubi Militaar või kuidas soovite....
Edasi saab sisse viia klubi liikmemaksud, milledega hakkate nänni tootma.
Nänni saab müüa kõigile ja peategi müüma, sest vastasel juhul olete varsti "seina ees". Hinnakujunduses annab tõmmata joone klubi liikmete ja foorumlaste vahele. Nänn toob kasumit. Kasumist saab maksta serverirendi ja seega ka laiendada foorumit, toota uut nänni, teha ettemakseid mõne kokkutulekukoha kinnipanemiseks, tellida esinejaid jne...
Ja hakkabki kenake ring käima :)
Vabatahtlikkus on asja võti. Kui keegi pole nõus oma raha välja käima ilma, et ta selle eest suurt midagi materjaalset vastu saaks, võite lugeda kogu ettevõtmise läbikukkunuks.
[i]Last thing I remember, I was Running for the door
I had to find the passage back To the place I was before
"Relax", said the night man, "We are programmed to receive.
You can check-out any time you like, But you can never leave!"[/i]
oliver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oliver »

Milleks on vaja MTÜ`d? Olen päris aktiivselt suhelnud mõningate foorumikasutajatega ilma kleepsuta autol või temaatilise T-särgita. Ja kõik on rahul olnud.
Usun et igasuguse reklaamiga tekib siia foorumisse idiootidest kasutajate näol hulk paska juurde.
On ühel eesti räpparil laulusalm:" et sind ära nummerdataks maksad riigilõivu...".
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Abivalmis foorumikaaslased on pakkunud välja hümni esimsed sõnad:

Seitse matsi olid pikali!
ASuur
Liige
Kontakt:

Ka minu seisukoht on,et MTÜ-l puudub igasugune mõte.Endal suht värske kogemus vabatahtlikust suhtlemis- ja ajaveetmiskohast välja kasvanud suure MTÜ-ga olemas ja see on küllaltki negatiivne.
Ei tasu unustada,et igasuguse juriidilise isikuga kaasnevad aruandekohustused,personaalne vastutus (ja MTÜ juhatuse liikmetele mitte väike) ja meeletu kogus bürokraatiat ,millega kah keegi peab tegelema hakkama Samas reaalselt sellega tegeleda tahtvaid inimesi on ülivähe,enamuse suhumine on ,et „(keegi)peaks tegema“ või „tehtagu“.Samuti võivad juriidilise isiku loomisel mõnedel senini igati ontlikel ühenduse liikmetel tekkida kahjuks mingid ärilised luulud.Et nüüd on firma ja nüüd saab kellegi arvelt pappi teha – hakkame kohe nänni , reklaami müüma,või ürituste eest klotsi kasseerima.Unustatakse ära see,et see keskond/ühendus,mille baasil juriidiline isik loodi on pikalt tegutsenud ainult kellegi heast tahtest ja vähestest palgakopikatest ning enamus üritusi ning ka nänni tegemist seisab suures osas vabatahtlike õlgadel.Ja kui maksta ,siis peaks seda kõigile oma panuse annud inimestele tegema,aga selleks finantsi ju kunagi ei jätku.
Ma pidasin kõigi oma ettepanekuega silmas puht vabatahtlikku,mitteformaalset tegutsemist selle ühiste huvidega seltskonna heaks,kes on siia Militaar.netti kogunenud ,et mõtteid vahetada ja miks ka mitte aeg-ajalt kohtuda ning midagi ühiselt ette võtta. Sest vaatamata skeptikute häältele on viimase aja arengud näidanud,et siin on tekkinud rühm asjahuvilisi,kes on huvitatud ka väljaspool foorumit kokku tulemisest ja ühisest tegutsemisest ning tahaksid seda teha mingit ühist sümbolit kasutades – olgu see siis algatuseks kasvõi kleeps.Ainult,et kas see peab otseselt olema foorumi reklaam kujul www.militaar.net , või võiks see näiteks hoopis olla mingi stiliseeritud sümbol,mis peidab endas kunstilise heraldika kaudu mõnda iseloomustavat sõnumit,millest ainul teadjamad aru saavad ja mille baasil oleks hiljem ka kõiki reegleid kinni pidades võimalik luua lipp,vapp,märk vms.Kujundatud kleepsu tellimine iseenesest ei ole mingi probleem,ega ka kallis ja nagu nägite on ka vahendite eraldamiseks piisavalt vabatahtlikke.
Jah,täiesti selge on,et ka foorumi ülalpidamisel on iga toetus teretulnud.Minu meelest on see täiesti arendatav teema ka ilma igasuguse MTÜ-ta! Olen millegipärast veendunud ,et leiduks suur hulk vabatahtlikke,kes on nõus oma pisukese finantspanuse panema ka otse foorumi eestvedajate poolt näidatud arvele „ilusat päeva soovides“ või „abi tagastades“,saades selle eest vastu oma avatari juurde näiteks mõõgad või eriti helde inimese puhul mõõgad ja tammelehed.Ja kui igaüks meist paar sottigi aastas viskaks oleks see kokkuvõttes serveri kulude ja arendamise jaoks abi missugune.Olen kindel et on mitu inimest,kes on nõus ka veidi teistsugustest numbritest rääkima.’
Isiklikult olen kohe nõus otsa lahti tegema oma napist palgast foorumi arendamiseks tuhat krooni loovutama.Andke ainult arve number ja lubage,et kasutate minu tagasihoidlikku tuge sihtotstarbekohaselt.

P.S Aga hümn hakkab mulle seda "Seitse Ühe Hoobiga" Rätsepa muinasjuttu meenutama.
Kasutaja avatar
ottojama
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ottojama »

MTÜ või sihtasutuse loomine on vajalik siis, kui millekski läheb tarvis juriidilist keha. Juriidilist keha läheb vaja, et näiteks foorumile traktorit osta või reklaamipinda müüa. Muidu on olemas ju palju leebemaid ühendusi - seltsing näiteks, või lihtsalt ühiste huvide protokoll. Iga asi, mida hakatakse aktiivselt organiseerima muutub organiseerumiseks iseeneses.
------------8<--------------
Q
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Q »

Samuti nõus, et foorumi loojad ei peaks selle eksisteerimist omast taskust maksma. Raha väärtus on iga inimese jaoks erinev. Mõne noore jaoks on ka 100 krooni suur raha. Võiks olla nagu kirikumaksuga. On mingi orienteeruv summa. Ise tead kas maksad rohkem ja kui üldse ei maksa kogudusest välja ka ei visata. Usun, et ka sellise lahendi puhul ei pea moderaatorid ise juurde maksma. Küll aga võiks foorumi liikmeteks astujatel olla sel juhul mõningane tasuta katseaeg.
Embleeme ja särke tehakse tänapäeval ka kodusel teel printides vastavatele paberitele. Särgile kantakse kujutis pärast triikraua abil. Kellegile ei saa seda keelata, isegi rullnokale mitte. Juhul kui sümboolika on normaalse välimusega kannaks seda isegi. Vist tšehhi militaararheoloogidel oli mingi labiga ja metalliotsijaga märk. Igatahes kuskil foorumist on mingit sümboolikat nähtud! Võiks ju teha siis mingi konkreetse teema nagu näiteks -militaarneti logo. Mingi aja jooksul koguneb sinna kindlasti kavandeid. Kellel kunstiannet pole võib ka verbaalselt kaasa aidata.
ASuur
Liige
Kontakt:

Tundub,et erinevalt muust sümboolikast ,edeneb hümni tegemine hiigelsammudega.Paneks siis järgmise rea omalt poolt välja...

Seitse matsi olid pikali,

Kungla rahvas hõiskas taevani!

.
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

ASuur kirjutas:Tundub,et erinevalt muust sümboolikast ,edeneb hümni tegemine hiigelsammudega.Paneks siis järgmise rea omalt poolt välja...

Seitse matsi olid pikali,

Kungla rahvas hõiskas taevani!

.
Humal teinud oma töö
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Moderaatorid ju võiksid ka enam oma aega ja muud ressurssi ohverdada, kui sellest midagi kasu oleks ja paraku toimub kõik ju millegi muu arvelt. Arvan, et enamus aktiivsetest foorumlastest on parasjagu hõivatud rahvas, nii et kellelegi mingeid ülesandeid pannes peaksime teadma - mis on asja eesmärk ja tulemus? Ühteteist võiks ju muidugi teha - omalgi tuli mõte, et võiks omale t-särgi lasta valmistada militaarneti logo ja võrguaadressiga. Kõik muu gescheft saab aga kõne alla tulla siis, kui keegi on valmis ütlema - MINA teen seda või teist ja see tehtav peaks olema kooskõlas foorumi huvidega. Ja saitadminile vastuvõetav. Palun minust õieti aru saada - ma ei ole saitadmini sugulane aga tööalane alluv - tänaval me vist üksteist ära ei tunneks, aga NB! saitadmini näol on tegu inimesega, kes seda asja siin seni on koos hoidnud ja nii mõndagi selle heaks teinud. Ja sellega tuleb arvestada. Ma ei ole uuenduste vastu, aga kui, siis - konkreetselt. Mida? Ja milleks? Ja kes teeb? Kui see tehtav on üldsusele vastuvõetav, siis ....räägime edasi.
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline