Hargla ümbrus
Hargla ümbrus
Aruküla Suursoos sai eelmine aasta käidud.Seal on üks vene lennuki allakukkumiskoht.Kaardil näidati mulle ära täpselt koht aga midagi järele jäänud ei ole.Kõik laiali tassitud. Ühe vene lennuki allakukkumiskoht on Sarust Antsla suunas.Koemetsa külas Ura oja ääres.Ka see koht õnnestus üles leida tänu kännul vedelevale kolmelabalise propelleri ninakaitsele(täpset nimetust ei oska anda).Ka see lennuk tassiti laiali kohalike poolt.Kaks noort lendurit on maetud ligidusse ja kohta täpselt ei tea ka kohalikud.Alla kukkunud on mõlemad ikka 44 aasta sügisel.
Ei ole küll Harglaga pistmist aga kuna siin seati LaGG-3 kasutus 1944 Eestis kahtluse alla, siis alljärgnevast lingist võite lugeda Morozovi analüüsi Sõrve lahingutest novembris 1944, kus olid kasutusel ka LaGG-3d ja nii mõnigi neist lasti alla. http://www.bellabs.ru/51/Analysis/Moroz ... Syrve.html
Igatahes lennunduse poolest üpris huvitav kirjatükk.
Igatahes lennunduse poolest üpris huvitav kirjatükk.
Anton - horridoo!
-
- Uudistaja
- Kontakt:
Mulle lubati ka näidata seda viimast lennuki allakukkumise kohta. Ei tea kas just Koemetsas on aga seal kandis küll. Just eelmisel nädalal oli juttu mehega kes oli ka mingi propelleri vm. ühendusvidina leidnud. Võib-olla oli juttu samast jupist mille kännult leidsid. ma ei küsinud, et kas too mees jupi sinna jättis või ära viis. Arukülas pidi ka olema jah aga selle kohta ta päris täpselt ei pidanud teadma.
müttan töö asjus mööda metsi
Nagu kolleeg Kari siin varem kirjutas tulistati 13. augustil 1944 SG-4 pilootide Strate ja Abendroth poolt alla vastavalt kell 17.43 ja 17.45 Koemetsa ja Ahijärve vahelisel alal La-5 ning LaGG-3, esimene 40 m ja teine 200 m kõrgusel. Puht statistika mõttes oleks vaja kindlaks määrata nende kukkumiskohtade koordinaadid ja kui leidub juppe, siis nende põhjal kindlaks teha kumb on kumb. Siis saaks lennukid andmebaasi sisse kanda.
Anton - horridoo!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Majestic-12 [Bot] ja 1 külaline