Ee... kes on rääkinud moderaatoritele lisaülesannete panekust? (noh ,peale kulddressidega mundris tribüünil seismise ja Oma Tankile kulpiviskamise muidugiCharlemagne kirjutas:Moderaatorid ju võiksid ka enam oma aega ja muud ressurssi ohverdada, kui sellest midagi kasu oleks ja paraku toimub kõik ju millegi muu arvelt. Arvan, et enamus aktiivsetest foorumlastest on parasjagu hõivatud rahvas, nii et kellelegi mingeid ülesandeid pannes peaksime teadma - mis on asja eesmärk ja tulemus? Ühteteist võiks ju muidugi teha - omalgi tuli mõte, et võiks omale t-särgi lasta valmistada militaarneti logo ja võrguaadressiga. Kõik muu gescheft saab aga kõne alla tulla siis, kui keegi on valmis ütlema - MINA teen seda või teist ja see tehtav peaks olema kooskõlas foorumi huvidega. Ja saitadminile vastuvõetav. Palun minust õieti aru saada - ma ei ole saitadmini sugulane aga tööalane alluv - tänaval me vist üksteist ära ei tunneks, aga NB! saitadmini näol on tegu inimesega, kes seda asja siin seni on koos hoidnud ja nii mõndagi selle heaks teinud. Ja sellega tuleb arvestada. Ma ei ole uuenduste vastu, aga kui, siis - konkreetselt. Mida? Ja milleks? Ja kes teeb? Kui see tehtav on üldsusele vastuvõetav, siis ....räägime edasi.
"Mida ja milleks" on esimeses kirjutises olevas ettepanekus minu meelest küll väga selgelt ja üksipulgi selgitatud.Selle peale on Hr.Tyrk ka konkreetselt vastanud,et aksepteeriks ühte projekti T-särgi, kleepsu vms.näol.
"Kes teeb?" Aga väga konkreetselt on kolm inimest - LionRat,Juss000 ja PW avaldanud oma valmisolekut projektis osaleda ja mina olen nõus näiteks kujundatud kleepsud ära tellima ja hiljem,kui kleepsu projekt peaks õnnestuma, ka vajadusel särkidega tegelema.
Minu meelest on õhus ainult kolm asja :
- Kas Hr.Tyrk on nõus kleepsu jaoks uue stiliseeritud sümboli loomisega,mida saaks hiljem lipu,vapi jms tegemisel ära kasutada?
- Kas siin foorumis leidub piisavalt aktiivseid inimesi,kes oleksid sellise kleepsu soovijad?
-Kas Hr.Tyrk on nõus sellega,et esinese sammuna näiteks kleepsude tegemine ei ole mitte äriprojekt vaid kolme inimese poolt sponsoreeritud heategevus oma foorumi kamraadide heaks.
Nagu ma ütlesin,mina isiklikult olen sellistes vabatahtlikes ühendustes/klubides/seltsides kasumit taotlevate äriprojektide vastu.Minu meelest saab harrastus tore olla ainult niikaua,kui tegevus toimub entusiasmist ja tugineb vabatahtlikule tööle ning annetustele.Kõike tehakse selle pärast,et see on lahe ,mitte selle pärast,et see pappi sisse toob.
Kogemus on näidanud,et kellegi jaoks kasumliku äri mängutoomisel kipub klubindus rappa jooksma.
Aga ,kui see teema siiski liiga keerulisena ja tülikaid küsimusi tekitavana peaks tunduma,siis mina isiklikult olen väga meelsasti nõus edaspidi ka ainult Pegasuse seljas lendlema ja selle väärika hümni luuletamisel kaasa lööma,millele meie militaarpoeedid on nii võimsa vundamendi loonud.