http://www.military.com/NewsContent/0,1 ... ml?wh=newsA single infantry company in Diyala lost five Strykers this month in less than a week, according to Soldiers familiar with the losses, who spoke on condition of anonymity because they are not authorized to release the information. The overall number of Strykers lost recently is classified.
"Stryker'ite" kaotused Iraagis
"Stryker'ite" kaotused Iraagis
- Würger 190G
- Liige
- Kontakt:
- Würger 190G
- Liige
- Kontakt:
Nii palju kui mina Strykerist tean siis need ehitati kiired ja kerged(vähese soomusega) lennukilt alla viskamiseks. Stryker MGS 105 mm kahuriga võib tõesti manööverdades tankide vastu midagi ette võtta, kuid mõni araablane koristab selle soomuki RPGga kuskilt puu tagant või majanurgast lihtsalt ära.
Stryker MGS
Stryker MGS

paistab, et selle artikli lõpus (http://fmso.leavenworth.army.mil/docume ... rFacts.pdf) toodud venelaste kahtlused on teoks saamas: strykerite parem luurekogumisvõime ei kaalu üles kompromisse mis tehti sõdurite kaitsmise ja tulejõu küsimuses. Kui ma õieti mäletan, siis Strykeritel pidigi alguses olema piisavalt tugev soomus, et isegi nt RPG-ele vastu pidada, aga kuna kaal ületas tunduvalt tellimuse maksimaalkaalu, siis tuli seda oluliselt vähendada (et saaks C-130 -ga vedada): http://www.globalsecurity.org/military/ ... av-mgs.htm. Nüüd siis ongi olukord, kus võrreldes venelaste BTR rahuvalverügementidega on strykerid nõrgemad tulejõus ja soomuskaitses aga see-eest palju paremad elektroonika ja mobiilsuse poole pealt. Kuid fakt on, et vaenlase vastu, kellel on TT relvi ja kahureid on Strykerid väga haavatavad. Kindralid lootsid asja tasakaalustada paremate lennumasinatega ja vajaduse korral mõned raskesoomused, kahurid jne nende kaitse jaoks eraldada, ent tsiviilelanikkonna seas segunenud sissid on kõike muud kui kindlate positsioonidega ja kindla kaitseliiniga vastane. Seetõttu ei jõua toetus lihtsalt õigeks ajaks kohale ja Strykerid peavad sageli ise asja läbi ajama. Ent vaatame ja näeme: 5 Strykerit pole küüniliselt öeldes mingi suur kaotus (arvestades, et terves brigaadis peaks 308 Strykerit kokku olema) ning ameeriklased ongi esimese brigaadi iraaki saatnud rohkem selle katsetamiseks: Aastaks 2009 plaanib USA armee veel neli Stryker brigaadi luua ning ju siis selleks ajaks on puudused kõrvaldatud iraagi kogemustele toetudes. Elame näeme.
Inter arma enim silent leges (sõja aegadel on seadused vaiksed) Cicero
strykerite kaotused on minu teada siiski põhjustatud tugevajõuliste improviseeritud lõhkekehade poolt mitte tt relvade toime läbi.
mässuliste improviseeritud lõhkekehadesse paigaldatud lõhkeaine kogused on tihti kasvanud nii suureks et selle vastu pole kasu isegi kõige paksemast soomusest.
rpgde ja tt kahurite tegevus on minu teada teisejärguline ja ei ole põhjustanud erilist peavalu.
mässuliste improviseeritud lõhkekehadesse paigaldatud lõhkeaine kogused on tihti kasvanud nii suureks et selle vastu pole kasu isegi kõige paksemast soomusest.
rpgde ja tt kahurite tegevus on minu teada teisejärguline ja ei ole põhjustanud erilist peavalu.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: varikasutaja ja 1 külaline