PE-ga töötamine?

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
skeletondude
Liige
Kontakt:

PE-ga töötamine?

Postitus Postitas skeletondude »

Kuidas teie seda teete?Siim,sinu mudelitel olen näinud PE-d,kuidas sa seda sinna mudeli peale kinnitad?Ja kuidas PE-d kokku panna? :)
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Mina isisklikult kasutan tööriistadena sellist odavat meetodit nagu lapikud näpitsad ja kaks paari pintsette. On olemas spetsiaalsed abistavad alused, kuhu saad detaili kinnitada, aga minu puhul selle kallis hind end ära ei tasuks.

Kinnitamiseks kasutan igat pidi superliimi (super attak- nii vedelam ja geel) Nii metall- metall kui ka metall-plastik. Soovitavad metall-metall ühenduste jaoks tinutamist. Jällegi olen arvamusel, et minu vasetööde juures ei tasu see end ära.
hol-tim 123
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hol-tim 123 »

Mis on PE ?
skeletondude
Liige
Kontakt:

Söövitused,ehk mudelil kaasas olevad vasest jupid ;)
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Just kuigi neid saab ka eraldi osta.

Jäi veel enne paar linki juurde lisamata.

http://www.aber.net.pl/HOWTO_A/index.htm

http://www.planetarmor.com/forums/showthread.php?t=3789 :wink:
skeletondude
Liige
Kontakt:

Siim,tänud!Aga kas igas karbis on ka igale vasejupile samasugune plastikust jupp?(st.Ei pea PE-d kasutama)
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Tervitus!

Kobiseks kah paar sõna sekka, kui tohib.. Siim pani head lingid ja tema tööriistavalik sarnaneb enam -vähem minu omaga, ka mina joodan minimaalselt - vaid IS-2 porilaudu ääristavad nurkrauad jootsin külge, kuna nii pikkade ja peente ühenduste juures liim ei pea hästi - veidi painet ja kipuvad lahti lööma. Aga muudes kohtades ajan minagi superliimidega läbi, parimad tunduvad Kullost pärit Extra Speed ja Extra Dick - esimene on eriti vedel, jookseb detailidele hästi vahele, paremini kui väikestest tuubidest pärit analoogid, geel on liimimise mõttes kah tasemel, ainsaks puuduseks on, et seda ei saa Tamiya pahtliga segada - ei segune lihtsalt, aga ega kõik väikestes tuubides olevad geelid ka ei segune - nagu näiteks Bizon.
Aga nüüd fotoetsidest (PE) kah - tegelikult tuleks enne tellimist kindlaks teha, kui palju ja mida konkreetsest plekitahvlist vaja läheb - mina olen tavaliselt ära kasutanud nii 10-30 %, ülejäänu jääb lihtsalt reservi, kuna etsi tootjad söövitavad juurde ka kõikvõimalikke küsitava väärtusega jubinaid, mis kokkupanduna jäävad tihtipeale karbis olevale plastikust tehtud jupile ruumilisuse mõttes alla. Või siis tehakse mõned jupid mõõdust nii mööda, et neid on pea võimatu originaalkujul kasutada - nagu näiteks Eduardi söövitustes olevad klambrid labidate ja muu sellise jaoks - tuli kõik ümber teha,muidu jäi väga koomiline pilt :roll:
No ja kui siis võtta ette ja mõni mudel veidi ümber teha, et vastaks ka geomeetriliselt originaalile, siis läheb veel vähem juppe käiku - sest fotoets tehakse alati konkretse mudeli jaoks, mitte reaalse masina mõõtudest lähtuvalt. Nii siis juhtubki, et kui erinevad tootjad teevad üht ja sama mudelit, siis nendele mõeldud etside komplektid ei ole tavaliselt omavahel vahetatavad. No et võtad Tamiya Pz IV D -le mõeldud komplekti ja keevitad Tristari sama tüübi maudelile külge.

Aga kas igas karbis on ka igale vasejupile samasugune plastikust jupp? - tavaliselt küll, kuigi vahel pannakse üht-teist ka boonuse mõttes juurde, aga reeglina on karbis ikka kõik vajalik plastiku kujul olemas, selles mõttes mingit PE kasutamise kohustust ei ole. No ja viimase aja trendiks on paremate mudelite juures, et juba karpi ostes leiad sealt kõik hädavajalikud etsitud detailid, treitud toru ja traadist valmispainutatud käepidemed.

Urmas.
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Seletan kah, joota on noid suhteliselt raske , nõuab tiba kogemust. Kindlasti tuleb kasutada miskit räbustit . Millist, ei oska soovitada, pole tänapäevastega enam kursis. Vanasti oli orto jootevedelik täitsa tegija. Pärast siis piiritusega kenasti puhtaks pesta. ´Kes tahab trenni teha võib endale mõne Eduardi lennuki skeleti hankida, üleni PE , pluss plastist propeller ja rattad. Jootmisrõõmu umbes 2 nädalaks ;)
Näiteks see:
http://www.eduard.cz/products/card.php? ... e_start=10
Liimiga on muidugi lihtsam aga liides jääb nõrgem. Samas kui on vaja plasti ja plekki ühildada on liimimine vast ainuke võimalus. Endale meeldib bisoni toodang, nii geel kui vedel, aga see juba maitseasi :)

Mis aga PE kasutamise puutub... no ei ole vast iga kord mõtet. Nagu Fossiil juba tabavalt ütles et tihtilugu on karbis olev plastik isegi etem. Samas vaatame kõik uuesti Panzergrenadiri pak-i , plekist kilp on ikka oluliselt parem kui kaasasolev plastikust originaal.

jõudu,
Levar
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

Jootmise kohta niipalju, et selleks tööks peaks ideaalselt sobima fosforhape. Suht leebe hape ja ohutu..see mis müüakse ja mul on. Olen sellega igasugu peeneid ja väga peeneid jootmisi teinud, materjalideks roostevaba plekk jne.
Need tööd küll mitte mudelitega seose, sest siiamaani pole mul veel etse joota tulnud. Aga minitud hape teb seda et kolviga tuleb matejali praktuiliselt ainult puudutada ja tina nakkub üllatavalt hästi. Oht on see, et kui tina veidi rohkem, siis võib see väga kiirelt joosa sinna kuhu polnud mõeldud. Just nii ilusti elama paneb see vedeli selle asja. Plussiks veel see, et jootmine toimub kiirelt ja kuumenemine on minimaalne. Mul seda hapet on ja võin proovimiseks jagada (väikseid kogusied küll)

Kk
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist