Foto
Foto
Leidsin vanaema albumit lehitsedes sellise FOTO
Millal see foto võib olla tehtud?
Ja mis tegelane see mees seal on?
Mida tähendavad seinal olevad kirjad?
Millal see foto võib olla tehtud?
Ja mis tegelane see mees seal on?
Mida tähendavad seinal olevad kirjad?
Mees on teeninud tsaariarmees otsetõlkes ihu-kaardiväe Jäägripolgus ja kirjad seinal tähendavadki, et foto on selle mälestuseks tehtud. Fotograafidel olid sel ajal standartsed taustakujundused, millel muudeti vaid teksti vastavalt vajadusele. Ka sellel fotol on näha, et roodu number on muudetav.
Olnud on ta tavaline soldat. Lihtsalt peakatted olid neil taolised uhked
Olnud on ta tavaline soldat. Lihtsalt peakatted olid neil taolised uhked
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
....
Ihukardiväe Jäägripolgus eestlasi teeninud palju. Endalgi peaks kogus olema päris mitu fotot. Uhke riietus aga on nn paraadvorm, mis oli tol ajal stiliseeritud 19.sajandi alguse vana vormi järgi (sama mall oli ka teistes vanades ihukaardiväe polkudes). Tavatingimustes käisid võitlejad tavalise välivormiga. Aga muidu polk oli kuulus väeosa. Võttis osa Borodino lahingust, selle mälestuseks polgule püstitatud mälestusmärk. Eriti paistis polk silma 17 augustil 1813 Kulmi lahingus. Polk ise paiknes Peterburgis. Oli isegi oma kirik, mis punaste poolt 30-l aastatel maatasa tehti...
Nimekirjad...
Mine sa tea, kas Venemaa arhiivide avarustes võivad olla reakoosseisu nimekirjad säilinud olla. Ise küll eriti ei usu. Paremal juhul võivad olla säilinud ohvitseride nimekirjad.
vibu11 kirjutas:Lihtsalt pakun, aga kas see number 1225 seal laual äkki just seda meest tähista?
Suure tõenäosusega oli see number vajalik piltniku töö hõlbustamiseks, sest pildistamine toimus konveiermeetodil ja pärastise segaduse vältimiseks oligi iga foto piltniku poolt numereeritud.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
MM kirjutas:Huvitav kui vanalt sinna tsaariarmeesse võeti?
Ja kas armeesse võeti pere kõik pojad?
Peres oli kolm poega ja praegu kiriku raamatust vaadates on minu vanavanaisa venna ette märgitud Nekrut. Aga see raamat lõppb aastaga 1906. Nii et minu vanavanaisa võis minna nekrutiks peale aastat 1906.
Siin pisut seda küsimust puudutav teema.
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?t=9020
Taaskord lihtsalt pakun, aga suure tõenäosusega enam-vähe, õieti. Kui kirikuraamat lõpeb aastaga 1906 siis usun, et selleks aastaks oli ta ka sinna läinud. Lihtsalt uudishimust- kas vaatasid Personaalraamatust või kuskilt mujalt? Ja uurimise hõlbustamiseks soovitan külastada ka www.isik.ee/foorum . Sealt võis ka abi saada ja seal sellest nekrutite värgist ka pikemalt juttu...MM kirjutas:Huvitav kui vanalt sinna tsaariarmeesse võeti?
Peres oli kolm poega ja praegu kiriku raamatust vaadates on minu vanavanaisa venna ette märgitud Nekrut. Aga see raamat lõppb aastaga 1906. Nii et minu vanavanaisa võis minna nekrutiks peale aastat 1906.
Olen huvitatud Ratsaväerügemendiga seonduvast
Seda vaatasin Personaalraamatust ja see Perekonnaajaloo foorum on mulle ka tuttav.vibu11 kirjutas:Taaskord lihtsalt pakun, aga suure tõenäosusega enam-vähe, õieti. Kui kirikuraamat lõpeb aastaga 1906 siis usun, et selleks aastaks oli ta ka sinna läinud. Lihtsalt uudishimust- kas vaatasid Personaalraamatust või kuskilt mujalt? Ja uurimise hõlbustamiseks soovitan külastada ka www.isik.ee/foorum . Sealt võis ka abi saada ja seal sellest nekrutite värgist ka pikemalt juttu...MM kirjutas:Huvitav kui vanalt sinna tsaariarmeesse võeti?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Majestic-12 [Bot] ja 2 külalist