Terroristid olümpiatuld ründamas:)

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Terroristid olümpiatuld ründamas:)

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Eile õhtul kuskil 18.20 paiku sattusin vaatama RTR Planeta saadet, kus räägiti Moskva olümpiamängude turvamisest.

Tallinna (Pirita) kohta oli seal umbes selline süzee

1.kõik oli ootamas algust
2. ootamatult paistis Pirita jões midagi kollast
3. Selge, terroristi-diversandi akvalangiballoon on ju kollane.
4. Miilitsale häire
5. Tallinna lahel kihutavad torpeedokaatrid - kõik ekipaazid häire! :lol:
6. Kiiresti aeti Tallinnasse Alfa-üksuse sukeldujad, kes otsisid kõik läbi
7. Loomulikult ei leitud midagi
6. Olümpiatuli süttis Tallinnas õigeaegselt ja vahejuhtumiteta tänu MVD ja KGB ennastsalgavale pingutusele.

Kas sellisel saagal on mingi alus ka olemas või on tegemist järjekordse propamulliga "vaat kus natsid, tahtsid juba 1980 nurjata rahvaste sõpruse pidu".(kaudne vihje imperialistide agentuurile, terrorismile vms ENSV-s).

Vürtsi lisamiseks räägiti ka ENSV valitsuse suurest murest olukorra pärast.

Vähetähtis detail - miilitsa käsutuses olnud kiirkaatrid ehitati spetsiaalselt selle olümpia jaoks ning nad koosnesid vene kerest ja ameerika imperialistide mootorist ja ülekandest.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Lars
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lars »

Khm. Samal ajajärgul ja hiljemgi purjespordiga tegelenuna söandaks meenutada järgmist:

Tallinna lahel seiklesid olümpiaregati ajal A, B ja C-radade teenindamiseks peamiselt allkirjeldatud alused

Kummipaatideks olid Zodiac'i jäiga (?) põhjaga aparaadid.
Siis meenuvad veel ühed kollast värvi, kajutiga ja Volvo Penta mootoriga Z-jalaga kaatrid
Lõpetuseks kalapaadid (puna-valge kerega), valmistatud Poolas ja nimeks Aramis (või midagi samakõlalist.) Väga merekindlad ja sobilikud radade vettepanekuks, kuna mahutasid rajamärke ja kõikvõimalikku muud vajaminevat träna.

Kas mainitud alused olid ka miilitsa kasutuses või oli nende tarbeks soetatud midagi erilist, ei oska öelda. Väljastpoolt küll nagu näha polnud :)

Hr. Kapten Trummi asjatundlikkuses ja algallikate käsitluses pole siiani kahelda tulnud. Ehk olid miilitsatel tõesti mingid muud ja ägedamad veesõidukid tollal.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Jutt on nendest kollastest Z-jalaga kaatritest. Saate käigus näidati MVD arhiivifilmi, kus Pirita purjespordikeskuse taustal jooksid miilitsad nendesse paatidesse ja sõitsid kai äärest eemale. Mis sa viitad, et ma ei tunne paate ja kohta ära või? Paadi keskel oli veel must number - stiilis A 03 vms.

Muide need paadid olid vist valgest plastist, aga ilmselt kollaseks värvitud, sest hiljem sattusid nad eri teid pidi kõikvõimalike asutuste lõbusõidupaatideks ja siis olid nad igatahes valget värvi juba. Miks ma seda tean - olen lapsena sellisega sõitnud ja see asutus oli kaugel nii purjetamisest kui miilitsast. Ka selle paadi juures räägiti tihti aupaklikusega olümpiaregatist ja 20 paadist selle tarbeks.

Need paadid on tänaseks kõik hingusel, sest nende viga oli kere murdumine kajuti tagumise posti kohast.

Aga tegemist oli sellesama tüüpi paadiga, selles olen täiesti kindel.

Ka ei saa välistada varianti, et tegemist oli Moskva juhtkonnale vändatud demofilmiga miilitsa valmisolekust, kus kasutati samu paate (tegelikult miilits neid ei kasutanud).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Lars
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lars »

Kapten Trumm> Jutt on nendest kollastest Z-jalaga kaatritest. ... Mis sa viitad, et ma ei tunne paate ja kohta ära või?

Kamraad suvatseb vist asjata ägestuda? Kui mu sõnum oleks hoolega lõpuni loetud, siis sellist küsimust arvatavasti ei tekiks...

Kapten Trumm> Need paadid on tänaseks kõik hingusel, sest nende viga oli kere murdumine kajuti tagumise posti kohast.
Aga tegemist oli sellesama tüüpi paadiga, selles olen täiesti kindel.

Ei tihka vaielda, sest pole nimetatud aluste edasist käekäiku jälginud. Eks tollal olnud ikka kombeks iga vähegi kõlvuline asi õigete inimeste ja struktuuride kätte anda. Regati ajal olid need paadid kummikate järel kiiruselt teisel kohal ja sovjetiaja lapsele jätsid ääretult vägeva mulje :)

Kapten Trumm> Ka ei saa välistada varianti, et tegemist oli Moskva juhtkonnale vändatud demofilmiga miilitsa valmisolekust, kus kasutati samu paate (tegelikult miilits neid ei kasutanud).

Kahtlemata ei saa välistada ja seda ma polegi ju kavatsenud. Samas on üsna ilmne et need varemkirjeldatud kaatrid olid paremad mistahes muudest, tollal võimurite käsutusse antud toodetest nii et nende promomine "organite valmisoleku" teemal võis olla asjakohane.

Lihtsalt lisasin selle, mida mäletan.
Lars
Ma olen vait. Kuni olen endas päris kindel.
Tarmo Männard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tarmo Männard »

Kui õigesti mäletan, siis just sealt varastas Zodiagi paadi üks kuulus ja kummaline avaliku elu tegelane.
Tuntud paadipõgenik ja Tillanderi kullasepaäri röövel.
donnervetter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas donnervetter »

Kapten Trumm kirjutas:Need paadid on tänaseks kõik hingusel, sest nende viga oli kere murdumine kajuti tagumise posti kohast.
Minu teada üks Aramis seisab Lohusalu sadamas, "Jürgen" nimeks.
[i]Kui sa oled sattunud ihuüksi keset ääretut kõrbe ja sul on ainult pool liitrit vett, siis ära heida meelt.
Sul jätkub sellest elu lõpuni![/i]
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Aramis on hoopis teine paat. Jutt on ca 5 meetri pikkusest poolkajutiga väikekaatrist. Aramis on sellest umbes poole suurem. Pooleks läksid need väikesed.
donnervetter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas donnervetter »

OK, Kapten Trumm, ei süvenenud teksti, tuleb meelde, et olid ja mingid väiksemad isendid ka, ei ole neid enam isegi kohanud.
[i]Kui sa oled sattunud ihuüksi keset ääretut kõrbe ja sul on ainult pool liitrit vett, siis ära heida meelt.
Sul jätkub sellest elu lõpuni![/i]
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline