Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas Kapten Trumm »

See, et mingile osale ühiskonnast ei meeldi valitsus, peaminister, mõni pikalt võimul püsinud erakond või valitsuse aetav poliitika, ongi täiesti normaalne nähtus. Ainult et selle „rahulolematuse“ normaalseks ventiiliks ja ka „mõõdikuks“ ei saa päeva lõpuks olla midagi muud, kui kord nelja aasta tagant toimuvad valimised, mitte aga mingid valimistevahelised oodinlaste grupid, või minu poolest ka pseudodemokraatlik Rahvakogu.
Järelikult on kõik hästi ja kuna pole parasjagu valimised, siis pole ka põhjust muretsemiseks, "rahulolematus" on õnneks valimistevahelisel ajal ja "marginaalid" pole õige rahulolematuse näitamise viis, järelikult pole neid ja probleemi olemaski. :?

Inglastel on taoline vanasõna, sobib hästi teemasse:

If you think that education is expensive, try ignorance. If this does not help, simply yell.
(kui sulle tundub, et haridus/teadmised on kallid, proovi ignorantsi. Kui see ei aita, karju niisama).
Väga hästi illustreerib seda protestihäälte käsitlust Eesti poliitilise establisment'i poolt.
Kuid kahjuks ka kodanike põhimassi ükskõiksust.
2011 Riigikogu valimistel ei lasknud rahvas üldse ühtegi uut erakonda Riigikokku, vaid leidis, et senised neli peamist erakonda käivad kah
Enne seda oli kogemata uut, paremat, ausamat jne poliitikat lubanud nähtus nimega Res Publica uute tulijate tee võimalikult paksult täis roojanud.
Kui 2003 samuti protestiga püünele pääsenud Res Publica tuleku järel selgus, et nad polegi need, mida lubasid.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

Ma julgen väita, et meie odinlased on Inglise subkultuuri üks haru.
A skinhead is a member of a subculture that originated among working class youths in London, England, in the 1960s and then soon spread to other parts of the United Kingdom, and later to other countries around the world. Named for their close-cropped or shaven heads, the first skinheads were greatly influenced by West Indian (specifically Jamaican) rude boys and British mods, in terms of fashion, music and lifestyle.[1] Originally, the skinhead subculture was mainly based on those elements, not politics or race.

Eventually, political affiliations grew in significance for the skinhead subculture, and then the political spectrum within the subculture spanned from far right to far left, although many skinheads described themselves as apolitical. Contemporary skinhead fashions range from clean-cut 1960s mod-influenced styles to less-strict punk- and hardcore-influenced styles
https://en.wikipedia.org/wiki/Skinhead

http://business.pages.tcnj.edu/files/20 ... .tcnj_.pdf
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

A4 kirjutas: aga seda vana stagneerunud ja mittetõsiseltvõetava Taavi Rõivasega Reformierakonda valis ikka endiselt üle 30% valijatest. Ja koos teiste seniste „stagnatsioonierakondadega“ ehk IRL-i ja SDE-ga saidki need kokkuvõttes üle 50% rahva häältest ja Riigikogu kohtadest.
Ainult et siiamaani pole selget vastust saanud mitmed viimaseid valimisi ja eelkõige elektroonilist hääletamist puudutavad küsimused ja kahtlused. Kasvõi see üllatavalt suur hulk e-hääletanud eakaid. Inimesi, kes muidu ei saa ise tihti pangaautomaadi kasutamisegagi hakkama ja kelle jaoks sõna "arvuti" assotsieerub eelkõige sõnaga "arvutusmasin". Noh, see vändaga või siis uuemal ajal juba see klõbisevate klahvide ja Nixie torudes hõõguvate numbritega Iskra 8) . Ja nüüd korraga ennäe, memmed-taadid noortest vaat' et kõvemadki arvuti ja ID-kaardi lugeja kasutajad :scratch: .
Õhku rippuma jäänud kahtlused valimiste aususes on samuti suurepärane väetis igasugu uute poliitiliste jõudude kasvuks. On küllalt inimesi, kelle tutvusringkonnas keegi ei tea kedagi, kes oleks "neid" valinud, aga ometi on "need" ikka ja jälle pukis :dont_know: . Lihtne valija tõmbab siinkohal paralleeli nõukaajaga, kui igal juhul ja alati käis valimas 99% mistahes piirkonna rahvast ja tulemus oli samuti igal pool ja alati sama. Lõpuks viskas selline stagnatsioon enamusel üle ja taheti muutust. Omal ajal loodi miilitsale alternatiiviks Kodukaitse, nüüd siis tekib kodanikualgatuse korras taas midagi riiklikule korrakaitseorganile alternatiivi pakkuvat. Kui eelmise Laulva revolutsiooni käivitas pealesunnitud migrandivool idast ("Peatage Lasnamäe!"), siis nüüd näikse ajalugu taas korduvat. Jälle üritatakse meile võõraid vägisi armsaks teha, olgugi seekord kamandajad läänest ja tulijad lõunast. Nagu sellest veel vähe oleks, vana hea fosforiit on samuti taas teemaks tõusnud. Eelmise liidu lagunemine taoliste sümptomitega algas...
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

kaur3 kirjutas:Ma julgen väita, et meie odinlased on Inglise subkultuuri üks haru.
A skinhead is a member of a subculture that originated among working class youths in London, England, in the 1960s and then soon spread to other parts of the United Kingdom, and later to other countries around the world. Named for their close-cropped or shaven heads, the first skinheads were greatly influenced by West Indian (specifically Jamaican) rude boys and British mods, in terms of fashion, music and lifestyle.[1] Originally, the skinhead subculture was mainly based on those elements, not politics or race.

Eventually, political affiliations grew in significance for the skinhead subculture, and then the political spectrum within the subculture spanned from far right to far left, although many skinheads described themselves as apolitical. Contemporary skinhead fashions range from clean-cut 1960s mod-influenced styles to less-strict punk- and hardcore-influenced styles
https://en.wikipedia.org/wiki/Skinhead

http://business.pages.tcnj.edu/files/20 ... .tcnj_.pdf
Ole kena ja ära väida, jätad ilmaasjata halva mulje.
mutionu
Liige
Kontakt:

A4 kirjutas:See, et mingile osale ühiskonnast ei meeldi valitsus, peaminister, mõni pikalt võimul püsinud erakond või valitsuse aetav poliitika, ongi täiesti normaalne nähtus. Ainult et selle „rahulolematuse“ normaalseks ventiiliks ja ka „mõõdikuks“ ei saa päeva lõpuks olla midagi muud, kui kord nelja aasta tagant toimuvad valimised, mitte aga mingid valimistevahelised oodinlaste grupid, või minu poolest ka pseudodemokraatlik Rahvakogu.
Miks ei saa? See, et mingi asi pole poliitiliselt korrektne, ei tee seda veel olematuks. Minu arvates on odinlased just kanaliks, kuhu suunab end n kogus inimesi, väljendades nii oma rahulolematust.
A4 kirjutas: Ühesõnaga – mina pakun välja, et ka 2019. aastal otsustab valimiste lõpptulemuse mitte häälekas ja protestimeelne vähemus, vaid seesama „silent majority“, kellele paljudest ei meeldi ka edaspidi ei pagulased ega omasooiharad, kuid kes sellest hoolimata teevad oma valiku mingite muude kriteeriumite alusel ja hääletavad Riigikokku ja valitsusse ikkagi need vanad „stagnatsioonierakonnad“. Aga elame-näeme.
Vaadates "sajaste luftitamist" enne valimisi pole see ju ime.
A4 kirjutas: Jah, vahepeal on EKRE toetus iga jumala päev uudistest tulevate negatiivsete immigratsiooniuudiste taustal kerkinud 15 protsendini, aga lõplikud otsused teeb rahvas valimistel kolme aasta pärast. Eks siis näeme. Jah, ka minul ei ole kodanikuna täit veendumust, et meie senised „vanad“ erakonnad ikka suudavad meid helgesse tulevikku viia, aga veel vähem usun ma seda EKRE-st või muudest võimalikest uutest protestiparteidest. Sest Eesti elu põhiprobleemideks on ja jäävad demograafia ja stagneeruv majandus, mitte aga see, kas võtame riiki sisse 0 või 200 kvoodipagulast, või kas paarsada samasoolist paari saavad oma kooselu ametlikult registreerida või mitte. Ma lihtsalt eriti ei tunneta, et EKRE-l oleks nendele pärisprobleemidele mingeid tõsiseltvõetavaid lahendusi pakkuda – vastupidi, nendele on kasulikum nii immigratsioonikriisi jätkumine kui ka kooseluseaduse rakendusaktide venimine – võitlus „neegrite“ ja „pededega“ on hea ja lihtne asi, kui hakkad äkki keerulistest pärisprobleemidest rääkima, siis ei pruugi su protestimeelne valijaskond lihtsalt aru saada, kelle või mille vastu seekord oleks vaja olla ja võidelda.
Üldiselt ei näe ma suurt vahet xx aastat poliitikas olnud erakondadel ja nende värskematel vendadel.
Mis vahet seal on, kas erakond ei suuda muutuda ja laseb vana rada edasi või erakond kasvatab oma populaarsust mõnevõrra demagoogiliste elementidega. Esimese puhul on teada, et mida tarka ja revolutsioonilist sealt tulla ei saa, teise puhul, minu arvates, on teoreetiline võimalus olemas. Samas, see võimalus on tõesti teoreetiline.

Aga poliitikast väsinud inimesena, olen öelnud 4 või 5 erakonna esindajatele kenasti ära, et mis teil, laias laastus, vahet on, üks s*tt puha.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

mutionu, kas annaksid mulle teeotsa kätte, kust saaksin infot odinlaste tegelike eesmärkide suhtes? Koduleht on valmimisel, eeter on teiste arvamuste müra paksult täis.
mutionu
Liige
Kontakt:

kaur3 kirjutas:mutionu, kas annaksid mulle teeotsa kätte, kust saaksin infot odinlaste tegelike eesmärkide suhtes? Koduleht on valmimisel, eeter on teiste arvamuste müra paksult täis.
Ei anna, kuna ei tea. Arvan, et odinlased ise ka väga hästi ei tea.
Võrrelda neid ühe inglise subkultuuriga pole õige. Suurbritannias on mustade/valgete/kollaste/jne omavahelised suhted natuke keerukamad kui arvata võiks.

Muide, kui sa tahad panna odinlaste ja skinheadide vahele võrdusmärki siis eesmärke, kui selliseid, polegi. Inglise skinheadid on(kui täpne olla siis olid) põhimõtteliselt tänavakaagid, kes jõid õlut ja tampisid endast erinevaid, nagu Eestiski kombeks.
Kõige sisutihedamad(kui nii võib öelda) on, minu arvates, Saksamaal(eriti endise DDR aladel) elavad tegelased. Neil on isegi midagi programmi sarnast olemas. Kas nad nüüd skinheadid on? Minu meelest ei ole.

Minu arvates oleks Odini sõdalastel Eestis kandepinda küll, midagi leebe C18 sarnast, mõne partei juures. Sel juhul pole mingit erilist programmi tarvis, karjakuuluvus teeb oma.
Poti soldat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Poti soldat »

Kapten Trumm kirjutas:Eestimaalased pole just (õnneks) väga homosõbralikud ja hüsteeriaga pole sel suuremat pistmist. Minu tutvusringkonnas pole küll ühtegi EKRE või saksaaadolfi austajat (pean silmas neid bomberi jopede ja sõjaväe saabastega kõvasid rahvuslasi), kuid ometi on suhtumine sellesse kooseluseadusesse üdini mõistmatu ja halvakspanev. Seda peetakse lihtsat homopropagandaks. Lihtsalt seekord on peavoolu tavalisele (sh maksumaksja raha eest) makaronide kõrvadele raputamisele ("erinevus rikastab") tekkinud kodanikualgatuse korras vastukaaluks ka vastupropaganda. Umbes sama on toimumas ka pagulastega, kus roosa mullitamisele kõrvale pagulaste toredusest hakkab tekkima üha rohkem hoiatavaid hääli.
Selles teemas sisuliselt ainult hüsteeria ongi, argumentatsioon põhineb täiesti sisutühjadel lööklausetel "pereväärtused", "ebanormaalsus", "homopropaganda" jne. Kui see seadus oleks rahulikult vastu võetud siis homod päevakese tähistanuks, ning peale seda oleks elu täpselt samamoodi edasi läinud. Aga nüüd tehti sellest kuidas nad oma juba praktikas eksisteerivat kooselu legaalselt vormistada saavad põhimõtteline vastasseis, millel lõppu ei paista. Võrlduseks, pagulaste/immigrantidega on tuletatavad täiesti reaalsed praktilised probleemid, vaja majutada, integreerida, kui ei integreeru nagu läänes on juhtunud siis eksisteerib tendents radikaliseeruda, sageli kipuvad koonduma getodesse jne. Kooseluseaduse juures sellist praktilist argumentatsiooni sisuliselt ei eksisteeri, ainult suur emotsionaalne mull.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

argumentatsioon põhineb täiesti sisutühjadel lööklausetel "pereväärtused", "ebanormaalsus", "homopropaganda
Aga vat pereväärtused ongi jätkusuutliku ühiskonna alus. Sest looduslikult on kahjuks nii, et lapsi saadakse vaid mehe ja naise koostöös. On pere, mitte ringi hooramine jne.
Samasooliste abielude seadustamine (mis ongi selle kooseluseaduse iva) ei olegi jätkusuutlik ühiskonna areng. Veelgi enam, igasugu homoklubide kisa oli ikka ülemõistuse kõva ja see avaldab juba mõju järeltulevale põlvkonnale, et olla homo või vähemalt biseksuaalne on sitaks lahe. :?

Nn kooseluseadus on tegelikkuses pehmendatud kujul samasooliste abielude seadustamine, sest nii räigelt poleks täna Eestis seda keegi teha julgenud.

Ma olen ise suht vabameelne inimene ja minuarust pangu keda tahes ja mis järjekorras tahes. Aga seda hakata suure kisa, kära ja pedeparaadidega propageerima - vat sellele tuleb tõesti vastu astuda. Kui selleks pole (kodaniku)julgust Toompeal, tuleb seda teha kodanikel kodanikualgatuse korras.

Minumeelest antud teemal surutakse Stenbockile peale Brüsselist, sest sealsete volinike ja ombudsmanide arust on legaliseerimata homoabieludega Eesti "toredas vikerkaarevärvilises Euroopas" olnud kui üks kurjuse kehastus.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Kapten Trumm kirjutas: Ma olen ise suht vabameelne inimene ja minuarust pangu keda tahes ja mis järjekorras tahes. Aga seda hakata suure kisa, kära ja pedeparaadidega propageerima - vat sellele tuleb tõesti vastu astuda. Kui selleks pole (kodaniku)julgust Toompeal, tuleb seda teha kodanikel kodanikualgatuse korras.
+1
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
chac
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas chac »

Manurhin kirjutas:Ainult et siiamaani pole selget vastust saanud mitmed viimaseid valimisi ja eelkõige elektroonilist hääletamist puudutavad küsimused ja kahtlused. Kasvõi see üllatavalt suur hulk e-hääletanud eakaid. Inimesi, kes muidu ei saa ise tihti pangaautomaadi kasutamisegagi hakkama ja kelle jaoks sõna "arvuti" assotsieerub eelkõige sõnaga "arvutusmasin". Noh, see vändaga või siis uuemal ajal juba see klõbisevate klahvide ja Nixie torudes hõõguvate numbritega Iskra 8) . Ja nüüd korraga ennäe, memmed-taadid noortest vaat' et kõvemadki arvuti ja ID-kaardi lugeja kasutajad :scratch: .
Ojah, mäletan ka seda esialgset kisa kus kodanik Virgo Kruve (tasub uurida ta tausta!) pani ühte tulpa kõik 60a ja vanemad ja kõik ülejäänud vanused asetati 5a kaupa. See diagramm nägi välja selline:
Pilt

Ja alles tükk aega hiljem, kui vastav propaganda-efelt saavutatud, ilmus ka matemaatilises mõttes normaalne, 5a vahemikega ülevaatlik graafik:
Pilt

Noorte hääletajate väikese arvu koha pealt tasub uurida eesti rahvastikupüramiidi.
Leidsin ühe 2010a seisuga, siin tuleb siis arvestada et vanus 18-24 (aastal 2015) on ligikaudu sama mis vanus 13-19 sellel diagrammil:
Pilt

Siit diagrammilt on hästi näha et ca ~13-aastasi diagrammil (noorema vanusegrupi minimum!) ongi jämedalt 2 korda vähem kui 20-25-aastasi (kõikide vanusegruppide maksimum), mõne aastaga toimus toona järsk sündivuse langus.
Samal põhjusel ka viimaste aastate pidevad hädad meie koolivõrgu "tühjuse" ja koolide kinnipanemise teemal.

Vanuse koha pealt... ega vanad inimesed pole nüüd nii lollid pole ka. Mul isa 80+ vanuses maksab pidevalt internetipangas arveid ja ka e-valis täiesti iseseisvalt (ok, vvk leheni ma aitasin telefoni teel), ja arvatavasti aitas ta ema ka.

Ja mis puudutab seisukohta et keskerakonnale tehti liiga - proportsionaalselt väga vähe hääletas e-valimistel nende poolt (mis on ka õige), siis miks see olekski pidanud teistmoodi olema kui mitu kuud enne valimisi tehakse venekeelses inforuumis (kust tuleb enamus valijaskonnast) ainukesena propagandat et e-valimine on saatanast, teistsuguseid seisukohti praktiliselt üldse kohtamata... :dont_know:
Viimati muutis chac, 21 Mär, 2016 19:01, muudetud 1 kord kokku.
Poti soldat
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Aga vat pereväärtused ongi jätkusuutliku ühiskonna alus. Sest looduslikult on kahjuks nii, et lapsi saadakse vaid mehe ja naise koostöös. On pere, mitte ringi hooramine jne.
Samasooliste abielude seadustamine (mis ongi selle kooseluseaduse iva) ei olegi jätkusuutlik ühiskonna areng.
Jälle mull, räägime praktilistest mõjudest. Mis selle traditsioonilise perega siis juhtub? Mees muutub vägivaldsemaks ja naine hakkab rohkem ringi hoorama? Kooseluseadus meil ju pooleldi vastu võetud ja esimesed kooseludki registreetud, kuidas sellest traditsioonilised pered siiani kannatada on saanud?
Või vastupidine näide, Venemaa on hakanud aktiivselt "homopropagandaga" võitlema, arvab siin keegi et neil sellest iive tõusis, alkoholism langes jms?
Kapten Trumm kirjutas:Veelgi enam, igasugu homoklubide kisa oli ikka ülemõistuse kõva ja see avaldab juba mõju järeltulevale põlvkonnale, et olla homo või vähemalt biseksuaalne on sitaks lahe. :?
Ei ole täheldanud seda "ülemõistuse kõva" homoklubide kisa, vist ei jälgi õigeid meediakanaleid. Aga muidu, kõik kellel on homopropaganda tõttu mõte samasoolisest vahekorrast vähem vastumeelseks muutunud tõstku käsi.
Kapten Trumm kirjutas:Ma olen ise suht vabameelne inimene ja minuarust pangu keda tahes ja mis järjekorras tahes. Aga seda hakata suure kisa, kära ja pedeparaadidega propageerima - vat sellele tuleb tõesti vastu astuda. Kui selleks pole (kodaniku)julgust Toompeal, tuleb seda teha kodanikel kodanikualgatuse korras.
Kooseluseadus avalikku korda ei reguleeri, pedeparaade sellest juurde ei teki ja vähemaks ka ei jää.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

No see on vana hea makaronide riputamise konstruktsioon - head, moodsad ja euroopalike väärtuste eest seisvad kooseluseaduse pooldajad vs pahad, natsid, tagurlased ja mis kõige hullem - Putini käsilased. Sul on mingi isiklik teema seoses selle "kooseluseadusega" we`?

Mind pole mõtet taguda, lihtsalt konstanteerin tõsiasja, miks need EKREd, Odinid jne tuult tiibadesse saavad. Sest täna arvatakse parteikontorites, et nad on tõe etaloni omanikud ja tavainimene närigu muru. Ega ikka ei näri küll. Mina neid EKRE-sid ei toeta ega ka hääleta.
Poti soldat
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:No see on vana hea makaronide riputamise konstruktsioon - head, moodsad ja euroopalike väärtuste eest seisvad kooseluseaduse pooldajad vs pahad, natsid, tagurlased ja mis kõige hullem - Putini käsilased. Sul on mingi isiklik teema seoses selle "kooseluseadusega" we`?
Praktiliste argumentide asemel demagoogia ja isiklikuks minemine.
Kapten Trumm kirjutas:Mind pole mõtet taguda, lihtsalt konstanteerin tõsiasja, miks need EKREd, Odinid jne tuult tiibadesse saavad. Sest täna arvatakse parteikontorites, et nad on tõe etaloni omanikud ja tavainimene närigu muru. Ega ikka ei näri küll. Mina neid EKRE-sid ei toeta ega ka hääleta.
See tõeetaloni värk algas reformil juba Ansipi ajal, seni pole see neil seganud parlamendivalimistel kõvasid tulemusi tegemast, Savisaare tont on aegumatu häälemagnet...
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

mutionu kirjutas:
kaur3 kirjutas:mutionu, kas annaksid mulle teeotsa kätte, kust saaksin infot odinlaste tegelike eesmärkide suhtes? Koduleht on valmimisel, eeter on teiste arvamuste müra paksult täis.
Ei anna, kuna ei tea. Arvan, et odinlased ise ka väga hästi ei tea.
Võrrelda neid ühe inglise subkultuuriga pole õige. Suurbritannias on mustade/valgete/kollaste/jne omavahelised suhted natuke keerukamad kui arvata võiks.

Muide, kui sa tahad panna odinlaste ja skinheadide vahele võrdusmärki siis eesmärke, kui selliseid, polegi. Inglise skinheadid on(kui täpne olla siis olid) põhimõtteliselt tänavakaagid, kes jõid õlut ja tampisid endast erinevaid, nagu Eestiski kombeks.
Kõige sisutihedamad(kui nii võib öelda) on, minu arvates, Saksamaal(eriti endise DDR aladel) elavad tegelased. Neil on isegi midagi programmi sarnast olemas. Kas nad nüüd skinheadid on? Minu meelest ei ole.

Minu arvates oleks Odini sõdalastel Eestis kandepinda küll, midagi leebe C18 sarnast, mõne partei juures. Sel juhul pole mingit erilist programmi tarvis, karjakuuluvus teeb oma.
Toomas, katsume mõlemad pimedas toas elevanti :D
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline