Eks me mõtleme oma pähe igasuguseid asju, eriti kui täit tõde ei tea ...
OLAVI kirjutas: ↑15 Dets, 2022 17:59
... Minu loogika jääb selle mõistmisel nõrgaks, kui lugeda teksti ka järgnevast lõigust:
... mitme pakkuja kaasamiseks ja nende pakkumuste korrektseks menetlemiseks ei olnud piisavalt aega, mistõttu pöördus ministeerium ühe pakkuja poole.
Loen avaldatud dokumentidest kohtu väljastatud teksti, kus kohus on kinnitanud, et mitte ükski hankel osalenud ettevõte ei saanud teise ees eelist ja seepärast tehti hange ühe rahalistes raskustes osalisega?
Kui teisi osalisi hanke korraldamisest ei teavitata, siis kas see on võrdsete tingimuste loomine?
(See on umbes sama, kui et Tartu linnavalitsus kuulutas välja avaliku, aadressi järgi jäätmaa (prügimäe) enampakkumise ja hiljem vabandati, et "eksisime aadressiga kuulutuses ja tegelikult müüdi krunt jäätmaa hinnaga, kaubakeskuse ehitamiseks.")
a) Esiteks, me ei tea, kas näiteks enne pakkumist küsiti kauba saadavuse kiirust kõigilt? Küsimine võis olla telefoniga ja vabas vormis, mitte ametliku kirjaga, millele vastamise aeg on päris pikk. No ei tea.
Firma majanduslik HETKE olukord ei pruukinud ministeeriumis teada olla ja see ei peaks olema ka ainuke argument.
Kõik on oletuslik, mina ka ei tea. Selle jaoks oligi uurimine.
b) Tartu näide on natuke mööda, sest kõik oleks võinud õnnelikult osta jäätmaa hinnaga. Kuritegelik oleks siis, kui leitakse seos ostja, müüja ja ehitusloa andja vahel, misiganes kombinatsioonis. Kui müüdu aadress oleks hoopis teine, siis oleks saanud konkurendid tehingu alati vaidlustada. Üldiselt avaliku maa müügi tehinguid jälgib "vastav ametkond" päris hoolikalt - tänu Reiljani-kambale!
Samas on loogiline, et kui inimene ei näe ENDA loogika ja õiglustundele vastavat lahendit, siis ongi "süvariik ja kallutatud jõud".
(kuigi vahel võib olla ka lihtsalt inimlik lollus - minu isiklik hinnang asjale)
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...