Saksa püssigranaat?
Iselikvidaator on pürotehniline, süttib väljatulistamisel. Ühtki liikuvat osa pole.
Paha aine pole TNT, vaid sellest võimsam ja tundlikum.
Kui on vaja "elusat" lahingumoona deaktiveerida, siis selleks kasutatakse seadmeid, mis eemaldavad sütiku ja paha aine viisil, mis välistab inimese lähedalviibimise vajaduse. Seda teevad väljaõppinud profid. Igasugune käsitsi urgitsemine on ohtlik ja inimese elu ning tervis on hoopis teises suurusjärgus, võrreldes mõnesaja krooniga, mida on võimalik sel viisil teenida või kaunistusega kaminasimsil.
Kui on vaja "elusat" lahingumoona deaktiveerida, siis selleks kasutatakse seadmeid, mis eemaldavad sütiku ja paha aine viisil, mis välistab inimese lähedalviibimise vajaduse. Seda teevad väljaõppinud profid. Igasugune käsitsi urgitsemine on ohtlik ja inimese elu ning tervis on hoopis teises suurusjärgus, võrreldes mõnesaja krooniga, mida on võimalik sel viisil teenida või kaunistusega kaminasimsil.
Üks pilt parem, kui pikk jutt. Osavate käte ring:

Lisaks veel imelisi pilte ja juttu wh foorumist:
http://www.wehrmacht.pri.ee/phpBB-2.0.1 ... php?t=2521
Lisaks veel imelisi pilte ja juttu wh foorumist:
http://www.wehrmacht.pri.ee/phpBB-2.0.1 ... php?t=2521
Kui on probleem, tõmba lõuga
selles on sul küll õigus.Päris huvitav jutt seal tõesti... Ega mul polnutki plaanis mingeid granaate deaktiveerida isegi kui tekiks selline mõte pole ühtegi.EOD kirjutas:Iselikvidaator on pürotehniline, süttib väljatulistamisel. Ühtki liikuvat osa pole.
VÕITE PAKKUDA IGASUGUST MILITAAR KAUPA OLEN PEAAEGU KÕIGEST HUVITATUD-esemed lähevad Kohtla-Nõmme ajalootuppa kohtla.ajalootuba@gmail.com
ega kellelgil ei leidu mõnda deaktiveeritud isendit milleeest parakrahvi
ei saa. Oleks vägagi huvitatud.
ei saa. Oleks vägagi huvitatud.

VÕITE PAKKUDA IGASUGUST MILITAAR KAUPA OLEN PEAAEGU KÕIGEST HUVITATUD-esemed lähevad Kohtla-Nõmme ajalootuppa kohtla.ajalootuba@gmail.com
speedsta kirjutas:Propagandagranaat, mis meenutab oma kujult m...i
![]()
http://www.fieldgear.org/riflegrenade.htm
seda se küll meenutab oma kuiult

aga tahaks teada kuidas need lehekesed sealt välja lendasid
kas kest lendas tükkideks või lendasid otsast välaja?
Põhjas oli kildgranaadi iselikvidaatoriga sarnanev viiteelement. Selle läbipõlemisel, 9 sekundit pärast väljatulistamist, süttis väike paiskelaeng, mis surus surveplaadile. See tõukas kahest poolest koosnevat plekist lendlehtede konteinerit, mis lükkas eest terasest ballistilise otsaku ja avanes väljas. Lendlehed pudenesid ca. 450 meetri kaugusel laskjast laiali ja vaenlane sai hinnalist lugemismaterjali, mille leidmisel tema asjade hulgast oli tribunal garanteeritud. Nii lihtne ongi. 

kollane on kindlasti lõhkelaenguga
ma leidsin kollase ja see teegi kõva paugu 

Re: kollane on kindlasti lõhkelaenguga
Kui se saladus ei ole siis äkki ütled kus kandist sa selle kollase leidsid jalegary159 kirjutas:ma leidsin kollase ja see teegi kõva paugu
kuidas sa selle õhku lasid?
- -=Mortyr=-
- Liige
- Kontakt:
-
- Liige
- Kontakt:
Eeldatavad vigastused väiksemate asjade käes lõhkemise puhul:Frundsberg kirjutas:Järgmine kord võib teha nii kõva paugu, et võid endale edaspidiseks kuuldeaparaadi osta. Mis pagana päralt te näpite selliseid asju? Mõni tarkpea veab kindlasti ka püssigranaate koju ja varsti jälle loeme ajalehest kuidas mingi tüüp endal näpud küljest lasi.
Lõhkekapsel - kaks näppu ja silm;
Granaadi sütik - labakäsi ja silmad;
2 cm mürsk, püssigranaat - labakäsi, hulgaliselt sügavaid killuhaavu. Tõenäolised surmavad vigastused. 3 meetri kauguselt vaataval sõbral mõni killuhaav (aga kuhu satub?).
Eriti "tark" on muidugi kelkimine. Esiteks muidugi teistele "hea" eeskuju andmine. Teiseks võiks enne karistusseadustikust vaadata, mis seal on kirjas lõhkematerjali ebaseadusliku käitlemise kohta. Kas ikka tasub sellega kiidelda?
Alles se oli ju kui sinimägetekandis lendas 1 mees õhku pärast leidsid politseinikud veel autos 2ms aegseid lõhkekehi.
kas propakanda granaadi juhtvöö on alumiinjumist?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline