Saksa püssigranaat?

Padrunid, mürsud, miinid, granaadid ja kõik muu, mis lendab ja plahvatab, või tapab/vigastab/hävitab muul moel...
Vasta
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

Saksa püssigranaat?

Postitus Postitas renx90 »

Tere
Tekkis küsimus saksa püssigranaatide kohta:
Nimelt värvimarkkeeringu kohta , millised värvid olid neil
ja kas kollast värvi on lõhkelaenguga , gaasi või hoopis propaganda?
VÕITE PAKKUDA IGASUGUST MILITAAR KAUPA OLEN PEAAEGU KÕIGEST HUVITATUD-esemed lähevad Kohtla-Nõmme ajalootuppa kohtla.ajalootuba@gmail.com
Kasutaja avatar
ugandiklubi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ugandiklubi »

EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

http://www.inert-ord.net/ger03a/index.html
Kollane tähistab kildgranaati. Võib olla kahe sütikuga (päissütik rakendus takistuse tabamisel, põhjasütik võimaldas kasutada käsigranaadina). Lisaks võib põhjasütikuga toimida iselikvidaatorina. Kuni toksisin, jõudis ugandiklubi täpselt sama lingini. :oops:
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

EOD kirjutas:http://www.inert-ord.net/ger03a/index.html
Kollane tähistab kildgranaati. Võib olla kahe sütikuga (päissütik rakendus takistuse tabamisel, põhjasütik võimaldas kasutada käsigranaadina). Lisaks võib põhjasütikuga toimida iselikvidaatorina. Kuni toksisin, jõudis ugandiklubi täpselt sama lingini. :oops:
Aga mis värvid olid gaasi ja propakanda ganaatidel
VÕITE PAKKUDA IGASUGUST MILITAAR KAUPA OLEN PEAAEGU KÕIGEST HUVITATUD-esemed lähevad Kohtla-Nõmme ajalootuppa kohtla.ajalootuba@gmail.com
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

renx90 kirjutas: Aga mis värvid olid gaasi ja propakanda ganaatidel
Propagandagranaadi korpuse silindriline osa oli roheline. Gaasigranaadi Gew. Blendgranate tunneb ära valge "B" tähe järgi päisosal ja selle järgi, et tihedad vintsooned on kogu silindrilisel osal.
Üldiselt püssigranaate loetakse üheks kõige ohtlikumaks lahingumoona liigiks. Näiteks SS vägede tankitõrje püssigranaadi sütik reageerib mistahes suunast tulnud põrutusele. Seega, kuigi näiteks propagandagranaati võib lugeda suhteliselt ohutuks, ei maksa ühtegi püssigranaati isegi liigutada, kuni see pole täpselt identifitseeritud.
Eedik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Eedik »

Kas sellistest granaatidest esineb ka selliseid sabotaas variante kus siis ilma viiviseta sütik käest vistuna nagu need punase nupuga saksa munakad või siis sunnitööliste vigureid?
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Kännuämblik kirjutas:Kas sellistest granaatidest esineb ka selliseid sabotaas variante kus siis ilma viiviseta sütik käest vistuna nagu need punase nupuga saksa munakad või siis sunnitööliste vigureid?
Jutt siis Gew. Spr.Gr. 30 modifikatsioonidest, mida sai kasutada käsigranaadina.
Tehniliselt polnud selliste valmistamine raske. Kas valmistati? Võimalik. Sakslane jättis taganedes maha ka näiteks sabotaazipadruneid, mis tulistamisel plahvatasid.
Püssigranaadid on lahingumoona liik, millega on pärast sõda juhtunud enim õnnetusi. Tagantjärgi on raske kindlaks teha, kas käes plahvatanud granaati oli saboteeritud, oli tegu tootmisdefektiga, ajahambast puretud viiteelemendiga või hoidis loll susisevat granaati pärast nöörist tõmbamist käes ja vahtis seda suurte silmadega. Kui ellu jääb, ütleb niikuinii, et see plahvatas kohe kätte võttes. :evil:
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

mul tekkis väike küsimus püssigranaatide laske seadeldise kohta kas selle omamine on seaduslik või mitte.
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

Laskeseadeldis iseenesest relv ei ole ja seega peaks lubatud olema.
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

vaatasin neid eelnevaid lehti mida te olite kirjutanud

seal on üks päris huvitav granaat nimet see saba stabilisaatoriga.
Kuidas seda lasti.

www.inert-ord.net/ger03a/gerrg2/ggp40/index.html
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Aga sellel saidil on ju ka laskeseadme pilt olemas.
Granaat pandi õõnsa sabaosaga laskeseadme toru peale. Sarnast skeemi kasutasid sakslased juba I MS aegse 76 mm kaevikumiinipilduja juures. Viimasel käis küll paukpadrun otse miini sabasse.
valloon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas valloon »

Siin siis kildgranaat:PiltPilt
Kes ajalugu ei mäleta,elab tulevikuta.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

valloon kirjutas:Siin siis kildgranaat:
Üks mitmest modifikatsioonist. Käsitsi viskamise võimalusega, iselikvidaatorita. Veel olid variandid:
Käsitsi viskamise võimaluse ja iselikvidaatoriga. Sel oli põhjakork ka tõmbenupuks. Korgis paiknes ka iselikvidaatori pürotehniline element;
Käsitsi viskamise võimaluseta:
Kaugele laskmiseks - Weitschuß. Vintsoontega põhjakork oli sel mudelil metallist, lisaks suurema laenguga padrun ja parendatud sütik AZ 5097, mis rakendus mistahes suunast tulnud löögi puhul:
Õppe-imitatsioonigranaat. Korpus aukudega, värvitud punaseks, sees väike suitsulaeng tabamiskoha tähistamiseks.
valloon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas valloon »

Suur tänu hariva info eest, jälle tiba targem.
Kes ajalugu ei mäleta,elab tulevikuta.
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

EOD kirjutas:Aga sellel saidil on ju ka laskeseadme pilt olemas.
Granaat pandi õõnsa sabaosaga laskeseadme toru peale. Sarnast skeemi kasutasid sakslased juba I MS aegse 76 mm kaevikumiinipilduja juures. Viimasel käis küll paukpadrun otse miini sabasse.
nojah seda ma nägin jah aga mind huvitas seefakt kuidas seda lasti ma mõtlesin alguses, et stabilisaator jääb laskmisel ette , et laseb rõhu välja.
Aga kui se sinna peale käib siis on mul asi selge.

Mul tekkis muidu paar küsimust veel:
Kas selles vintsoontega ``korgis´´on mingisugune seadeldis sees mis toimib kui lööknõel. Kus kohas muidu se iselikvitaator on?
Ja Mis sorti lõhkeainet kasutati nedes granaatides kas TNT , nig kas se lõhkeaine võib minna vananedes ``halvaks´´ et torkimisel käib pauk
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline