Kleiner Panzerbefehlswagens 1KLA

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Minuteada tegid MasterBoxi isandad veel ka Breda kuulipritsiga varianti, sihukest kus tavalise A versiooni tornil oli kõrgendus peal. Nägi teine välja nagu tanu oleks peas. Aga kui olin endale moonavedaja ja Klaineri ahnitsenud, siis pärast karpide sisuga tutvumist kadus isu järgmiste järele täielikult...

Pilte saan jagada küll, aga olen osanud su meiliadre kuhugi kaotada, võiksid selle oma profiili üles panna, siis oleks selles mõttes lihtsam.
Aga mudelit vaadates tundub, et luuk on enam-vähem paigas - eks pärast ise võrdled.
Seda, kui palju neid võis kuulipildujaga olla, ma ei tea - igatahes pole ma näinud ühtegi pilti kuulipritsiga isendist, need mis mul on, on ilma pritsita.

See trikk oli mõeldudki sellise alatusena.. :wink: Aga tegelikult ongi nii, et isegi kui mudel on tootja laiskuse tõttu suht keskpärane, siis annavad sellised ažuursed lisandid välimusele palju juurde.
Seda, mitmesest traadist peaks tegema, vaatad fotosid ja olemasolevat kõrvutades - keerad erineva jämedusega pehmeks põletatud vasktraadist poognad valmis ja võrdled, milline sobib. Lapse kitarr jäta parem rahule :wink: Ise arvan, et poogna keskele üks jupp lisaks joota ei tohiks eriti raske olla - võib ju vineeritüki peale lihtsa konduktori teha. Seejärel puurid porilauale augud sisse ja liimid nendesse poognad paika. Ning seejärel ühendad nad pisikeste juppidega (need võivad väga vabalt olla plastikust)omavahel ära. Tsüakriiniga loomulikult - kõike korraga kokku joota on keeruline - siis tuleb juba joodetud jupid kipsiga katta, muidu läheb järgmist ühendust tehes eelmine laiali.

Urmas.
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

Aadress lisatud!

No ma katsetan seda traadivärki. Jootmine on muidugi natuke hirmutav. Viimati jootsin trossi otsa - täpselt 4 tundi :), teist otsa ei hakanud proovimagi.

Tsüakriin on muideks sõna mille tähendust ma endiselt ei tea. Mask jäi meelde. :)
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
fossiil
Liige
Kontakt:

Kena on, panin pildid teele. Vaatasin et osadel raamidel, mille vahele antenn pikali käib, on veel isesugused suunavad kõrvad kah küljes. Aga kas sa nendega mässata tahad on iseasi - õnneks on osad masinad ilma nende kõrvadeta :wink:

Eks see jootmine harjutamist tahab - no ja trossi otsa ongi tavaliselt raskem joota, kõik oleneb materjalist.

Tsüakriin on selline suupärane mugandus tsüaan-akrülaatliimist, need on pisikestes tuubides kõiksugused superliimid - Super-Glue -d ja Super Attackid. Vabandan segaduse tekitamise pärast...

Urmas.
Luciano
Liige
Kontakt:

Tänud piltide eest.
Märkasin jah neid kõrvakesi. Lisaks avastasin veel ühe märkimisväärse vea mis mudelile tehtud on. Tegemist väga suure ja silmatorkava veaga. Eks näis kuidas mul see likvideerida õnnestub.

Head pildid igatahes.
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Oh jah, eks vist raskemat mudelit kergelt ei leia. Siiamaani väga tubli töö. :wink:
Luciano
Liige
Kontakt:

Võtsin asja täna käsile.

Et ühelgi pildil ei ole kuulipildujaga versiooni, otsustasin raskel südamel kuulipildujast loobuda. Ava on veel täitmata. Lisasin tornile puuduva visiiri ja lihvisin olemasolevatelt maha needid ja kõrgendused - tornil olid need siledad. Nende kohale tegin traadist raami, nagu päris tankil.
Antenni kinnituselt lõikasin kolmnurkse plaadi ära - see on tootja omalooming. Pikendasin "junni" ja katseks panin õige pikkusega traadi antenniks. Peaks vist jämedama traadi otsima.

Antenni tugiraami tegin ka samast traadist, et näha kas jämedus sobib. Vaja samuti jämedamat traat, aga tõttöelda ei usu, et ma selle kokku joota suudan, just neid vahejuppe. Peaks äkki superattaciga proovima hoopis. Ja pärast paks lakikiht peale :)

Pilt
Pilt

Likvideerisin suure vea ka ära - nimelt ei ole sellel tankil needitud plaate kere ja aluse liitekohas. Nendega olin juba kurja vaeva näinud ja pahteldanud ja nühkinud jne. Tootja ilmselt ei ole neid pilte näinud mis hr. fossiil mulle saatis, peaks neile ka saatma äkki?

Hea õppetund - vaata pilte enne kui alustad ja kui pilte ei ole küsi targematelt.
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Väga lahe peab ütlema. :wink:
fossiil
Liige
Kontakt:

Eks seda traadi jämedust pead hoolega võrdlema, samuti nagu poognate kõrgustki, et mingit ebakõla ei tekiks. Esialgu tundub mulle, et traadi peaksid eelnevalt korralikult sirgeks ajama - nii väikese detaili jaoks lainetab ta hetkel liiga palju. Ega see tegelikult norimine ei ole - pärast värvi all võib hoopis rohkem silma riivata. Aga antenni võiksid teha hoopis kuumaga peeneks tõmmatud plastikust - jääb palju loomulikum, kuna tolleaegsed antennid olid kergelt koonilised. Vaatad sellise tumerohelise raami, sellest tõmmatud detail jääb üsna elastne, niisama kergelt murduma ei kipu.

Urmas.
Luciano
Liige
Kontakt:

fossiil kirjutas:Eks seda traadi jämedust pead hoolega võrdlema, samuti nagu poognate kõrgustki, et mingit ebakõla ei tekiks. Esialgu tundub mulle, et traadi peaksid eelnevalt korralikult sirgeks ajama - nii väikese detaili jaoks lainetab ta hetkel liiga palju. Ega see tegelikult norimine ei ole - pärast värvi all võib hoopis rohkem silma riivata. Aga antenni võiksid teha hoopis kuumaga peeneks tõmmatud plastikust - jääb palju loomulikum, kuna tolleaegsed antennid olid kergelt koonilised. Vaatad sellise tumerohelise raami, sellest tõmmatud detail jääb üsna elastne, niisama kergelt murduma ei kipu.

Urmas.
Traadid on kõverad jah, sest liiga pehme traat ja seda ei saagi enam korralikult sirgeks. Hetkel puhtalt katsetamiseks peale pandud, et jämedust hoomata. Need lendavad prügikasti kui jämedama traadi leian. Täna polnud mahti poode väisata.

Seda plasti venitamist peab katsetama.
www.aiaimpeerium.ee
fossiil
Liige
Kontakt:

Aga kui jäme see traat on? Kui ära mõõdad, võin näiteks kolmapäevasele kokkutulemisele erinevas mõõdus jämedamaid juppe kaasa võtta - ehk leiad nende hulgast paraja?

Urmas.
Luciano
Liige
Kontakt:

Mul on ainsaks mõõduriistaks harilik(mehhaaniline) supplar ja kui originaal plastik on 1 mm siis minu traat näikse poole peenem olevat. Seega oleks mul vaja ilmselt 0,7-0,9 mm traati. Uusun, et traadist jätab isegi 0,9mm raam saledama mulje kui see loppis plastik.

Eks kui tüli ei tee ja midagi sellist vedeleb siis võta ühes muidugi.

Ette tänades.
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
Markko
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Markko »

Peale põgusat pilguheitu tundus, et on sinu tankikese moodi:

http://www.armorama.com/modules.php?op= ... 648&page=1
Luciano
Liige
Kontakt:

Sama mudel jah, otse karbist.

Enda omaga just maadlen üle pika aja - eks sain näitusest innustust. Parandasin natuke pahteldust ja kruntisin ära rattad ja torsioonid(?) - noh need konksud mille küljes rattad on :)

Nüüd siis roomikute kallale.
Traati sain ka vahepeal - 0,8mm aga oleks vaja ikkagi 0,6-0,7mm.
www.aiaimpeerium.ee
Tsiknat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tsiknat »

Käisin oma tagavarasid revideerimas ja näe imet, 0,6mm vasktraat täiesti olemas.Anna teada selle jupi saad.

Tom
Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.
Luciano
Liige
Kontakt:

Ma terve eilse päeva, oma vaba päev, kulutasin traadi jootmise peale. Peale kolme nelja tundi viskas närvi nii mustaks, et panin kogu oma plastiku suurte karpidega kamina alla (mitte kaminasse) peitu ja vist ei taha seda tanki väga pikka aega nähe. Igatahes mitte enne kui ma olen väljamõenud kuidas see probleem lahendada. Sest mingis meeltesegaduse hoos olen ma originaal plastik antenniraami ka ära lõhkunud.
Ja jootmisega ma hakka ei saanud - vahepulgad on selleks liiga väiksed.

Aga tänan pakkumast. Kunagi pöördun ehk selle teema poole tagasi.
www.aiaimpeerium.ee
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist