Kleiner Panzerbefehlswagens 1KLA

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Luciano
Liige
Kontakt:

Kleiner Panzerbefehlswagens 1KLA

Postitus Postitas Luciano »

no on ikka nimi

(SdKfz 265)
Toodeti aastatel 1937-1939
Tegemist on komandöri tankiga. Baseerub panzerkampfwagen 1 ausf A mudelile. Kui tavalises tankis oli ruumi vaid raadiovastuvõtjale siis komandöritanki suurendati, et mahuks ka raadiosaatja. Esimestel mudelitel ei peetud isegi kuulipildujat vajalikuks. Antud mudelit, mis baseerus ausf A shasiile, toodeti vaid 6 tükki. Ülejäänud 184 tk ehitati juba pz1 ausf B alusele.

Meeskond 3 liiget
kaal 5,9 tonni
mootor Maybach NL38TR
kiirus 40km/H
tegevusraadius 170 km
raadio FuG6 ja FuG2
relvastus 1 MG13 või MG34
soomus 13mm

Konkreetne mudel on MasterBoxi toodang.

Pilt

Tegemist on väga halva kvaliteediga plastikuga. Palju kõveraid detaile - nt kogu alusvanker.
Luukide avad ei ole vastavuses luukidega, luukide hinged tuli lahti lõigata ja õigesse kohta kleepida. Kõik, eranditult kõik, detailid vajasid kas viilimist või lausa lõikamist. Kõik rattad on erineval liinil jne.

Torni rõngas ei võimaldanud pealisehitist paika panna ja tuli osaliselt eemaldad.

Pilt

Alusvankri ja pealise mõlemas otsas jäi väga suur pragu.

Pilt
Pilt

Antenni raam ei mahtunud kuidagi ära ja tungraud tuli kleepida mitte olemasolevatesse aukudess. Ja antenn on lühike ja ei ulatu selleni alla lastud asendis. Peab vist uue tegema.
Ehk siis kohutavalt palju ebakõlasid.

Siin on veel kuppel kere küljest lahti (ka neid detaile pidi kitsamaks lõikama, et asi üldse peale sobiks)

Pilt
Pilt
Pilt

Alumise prao täitsin epoxy puttyga

Pilt

nüüd veel kord pahtlit ja siis roomikuid liimima.

Samas on tegemist kõigest 105.- maksnud mudeliga ja ma olin juba varem lugenud arvustust, et tegemist on lohaka tööga, nii et pole siin viriseda midagi. Tegevust jätkub.
Viimati muutis Luciano, 26 Mär, 2008 22:12, muudetud 1 kord kokku.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas janno8 »

Aga kust see mudel siis pärit on , mõttlen et kas ostetud või kusagilt tellitud?
Aga siiamaani paisatab ,et kõik päris ladusalt edenemas :D
LAse aga edasi, ootan juba uusi pilte :wink:
joomise maha jätame jätame, selle peale võtame võtame
Luciano
Liige
Kontakt:

www.war.ee lehelt tellisin. Ilus karp ahvatles :)
pilte ei tule niipea sest pühendusin nüüd Suurele Auhinnale, mõtlesin lihtsalt enne visata pildid üles, et nagu kohustus siis see asi ka ära lõpetada ükskord.
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Kontakt:

Hehhhh 1/35 nimekirjas seda küll ei näe :x
Aga eks siis tuleb lihtsalt kauem oodata pilte :D
skeletondude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas skeletondude »

Aga kas herr Janno teab ka, et sealt tellida oma soovitud mudelit, isegi kui seda nimekirjas pole? ;)
Aga Masterbox'i tanke osta....Brrrr....Külmajudinad ajab peale....Peab ikka julgust jätkuma, aga eks näe, mis sellest tuleb.

Marek
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Kontakt:

skeletondude kirjutas:Aga kas herr Janno teab ka, et sealt tellida oma soovitud mudelit, isegi kui seda nimekirjas pole? ;)
Aga Masterbox'i tanke osta....Brrrr....Külmajudinad ajab peale....Peab ikka julgust jätkuma, aga eks näe, mis sellest tuleb.

Marek
Herr Janno Oli sellise varjandi ära unustanud :D
Viimati muutis janno8, 27 Mär, 2008 18:05, muudetud 1 kord kokku.
xawa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas xawa »

janno8 kirjutas:Hehhhh 1/35 nimekirjas seda küll ei näe :x
Aga eks siis tuleb lihtsalt kauem oodata pilte :D
Aparaat olemas, ka esilehel reklaamiti:

http://www.war.ee/gallery/technic/sdkfz265/index.shtml

Keegi on putitamisega kõvasti vaeva näinud.
Luciano
Liige
Kontakt:

xawa kirjutas:Aparaat olemas, ka esilehel reklaamiti:

http://www.war.ee/gallery/technic/sdkfz265/index.shtml
see pole sama vaid pz Ib shasiil baseeruv mudel.
www.aiaimpeerium.ee
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

See on minu arvates väga huvitav masin, kui prototüüp, kuid see mis karbis vastu vaatab... :shock: - see on kole, eriti kui võtta ja võrrelda kas Dragoni või Tristariga. Kunagi ammu ostsin sellise ka endale, kuid pärast baasmõõtude võrdlemist, kus avastasin, et pea kõik rattad on rohkem või vähem vales kohas, kadus igasugune soov s...st saia tegema hakata. Kuigi on variant osta Tristari A versioon ja MasterBoxi pealisehitus selle kukile kombineerida.
Eriline kaif saab olema roomikutega - need on küll eraldi lülidest, aga lülide reljeef on kuidagi lame, samuti on lülid vales mõõdus - samm on liiga suur ja kuna nad on lamedavõitu, siis on lülide omavaheline kokkupuutepind väike ja nii tahavad nad igal võimalikul juhul laiali pudeneda.
Aga igatahes jõudu sellise kangelasteo kordasaatmisel, senine töö on isegi juba märkimisväärne.

Urmas.
Kasutaja avatar
Hellcat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hellcat »

kui see ni kõver igalt poolt oleks võind selle mõneks vrakkiks teha...
liitun mudelihuvilistega:D...
Tsiknat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tsiknat »

"Maismaa Kalle" ütleksin ma selle töö kohta.Plasti ja pahtli kaal on lõpptulemusel võrdsed.Higi hulka loetakse ämbritega.Aga "sellest sealt karbist" tuleb mudel.

Tom
Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.
Luciano
Liige
Kontakt:

fossiil kirjutas:...Eriline kaif saab olema roomikutega - need on küll eraldi lülidest, aga lülide reljeef on kuidagi lame, samuti on lülid vales mõõdus - samm on liiga suur ja kuna nad on lamedavõitu, siis on lülide omavaheline kokkupuutepind väike ja nii tahavad nad igal võimalikul juhul laiali pudeneda...
Urmas.
no lohutada sa oskad :)

Järgmisena tahan võtta Dragoni Pz I ausf A ette.

Hellcat, minuarust peab enne õppima head tanki tegema ja siis alles saab ettevõtta nii keerulise töö nagu vraki tegemine. Minul käib see veel üle jõu.
Tsiknat kirjutas: "Maismaa Kalle" ütleksin ma selle töö kohta.Plasti ja pahtli kaal on lõpptulemusel võrdsed.Higi hulka loetakse ämbritega.Aga "sellest sealt karbist" tuleb mudel.
noo see on küll meelitamine :)
aga praegu toppisin veel mitmesse kohta epoxy puttyt ja sumpad tuleb ka maha lõigata, üle lihvida ja siis veelkord pahteldada. Sisemise külje olin unustanud :(

Lisaks keegi ei võinud siis viidata, et ma olen suutnud külge kleepida ka selle antenni kinnituse koha kuhu käib tavalisel ausf A mudelil antenn.

Küsimus ka - kuskohast saaks seda sablooni millega saaks rattaid kinni katta, et pihustiga värvida velje sisemisi osi? Olen kuskil pildil näinud sellist suure joonlaua moodi asja kus igasugu erineva mõõduga avasid sees, aga üheski netipoes pole ka silma jäänud.
Või saab äkki Model Expolt ja kannatan selleni?
www.aiaimpeerium.ee
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Expolt saad vist küll, vähemasti eelmine aasta midagi sellist paistis silma. Aga , ka kullos oli minu mälu järgi olemas sirklilaadne asjandus millel pliiatsi asemel noatere. Sellega siuhti lõikad ise sellist maski nagu vaja.

Aga targad öelge nüüd kas see konkreetne isend on MB õnnetu väljalase või ka tavaline varasem Panzer 1 ? Mäletamist mööda Pz1 A varianti masterboxi oma kiideti kunagi omajagu ??

Lucianole igastages jõudu, tegelikult sellised mudelid kus ise ka midagi teha tuleb ongi toredad, muidu ju nii et raputad karpi ja koos ta ongi.... IGAV.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Lisaks keegi ei võinud siis viidata, et ma olen suutnud külge kleepida ka selle antenni kinnituse koha kuhu käib tavalisel ausf A mudelil antenn.
Vaat selle asjaga on lood segased - kuna too Klainer ei olnud omaette tooteartikkel, vaid seda valmistati PzIA baasil, siis igal juhul oli selles kohas soomuses auk. Kas see kaeti lapiga või jäeti algne antenni kinnitus alles - ei tea, aga midagi seal siiski pidi olema. Igatahes mitte puhas, ilma auguta koht. Mul on küll kümmekond fotot sellest masinast, kuid konkreetselt seda kohta ühelgi näha ei ole - tungraud jääb ette.

Rataste värvimisel tavaline aukudega joonlaud šablooniks ei kõlba - liiga paks, šabloon peaks olema võimalikult õhuke. Ise kasutasin alguses tavalisest pruunist pakketeibist lõigatud šabloone. Selleks tuleb võtta/muretseda keskelt kruviga reguleeritav sirkel, mille vahetatavasse otsa paned samuti nõela. Selle nõela otsa teritad külgedelt lapikuks ja hästi teravaks, teibi tüki kleebid õrnalt suvalise plastiku tükile ja siis pole miski kunst sellest vajalikke ringe või auke saada. Valmis šabloon tuleb ainult ettevaatlikult lahti sikutada, et välja ei veniks.
Võimalik et Kullos müüdav instrument on valmiskujul isegi parem lahendus, pole lihtsalt juhtunud seda nägema.

Kui nüüd mudelit veel noriva pilguga vaadata, siis tundub et see junn, mille küljes antenn hetkel toretseb, on liiga lühike, fotodel paistab too palju pikem. No ja see raam, mille vahele antenn maha käib - ehk üritad selle traadist kokku joota.. :wink: Jube jäme paistab..., ma tean, et sa saad sellega hakkama, olen su tegemisi jälginud.

Urmas.
Luciano
Liige
Kontakt:

Joss Metsast kirjutas:Aga targad öelge nüüd kas see konkreetne isend on MB õnnetu väljalase või ka tavaline varasem Panzer 1 ? Mäletamist mööda Pz1 A varianti masterboxi oma kiideti kunagi omajagu ??
Seda ei tea öelda, aga sama aluse peal on kindlasti neil veel moonavanker ja meedikukäru - nende kohta olen just negatiivset kriitikat hoomanud.

no jah, see ise maski (vabandan, et ebaprofessionaalselt ja stagnatiivselt seda ennist shablooniks nimetasin :) ) tegemine võtab ära mult selle nokkimise aja ja lusti mille ma mudelile endale pühendaks. Ega ma enne Expot ratasteni ei jõua, nii et siis saab seal vaadata ja vaagida.
fossiil kirjutas:Kas see kaeti lapiga või jäeti algne antenni kinnitus alles
Jätsin selle valeantenni aluse alles aga lõikasin toru maha justkui oleks lihtsalt needitud lapp.
fossiil kirjutas:see junn, mille küljes antenn hetkel toretseb, on liiga lühike, fotodel paistab too palju pikem
See antenni junn on jah lühike ja imeliku nurga alla ka, tegelikult kui keerata sellest asendist antenn alla siis ta jookseks raamist vist isegi natuke sissepoole mööda.
fossiil kirjutas:Mul on küll kümmekond fotot sellest masinast
Äkki saad neid oma kümmet pilti jagada? Miskipärast tundub, et minu mudelil on luuk täiesti vales kohas kuplil.
Pilt
Pilt
sellest luugist küll niimoodi välja ei saa kõõluda nagu esimesel pildil tehakse. Samas on see ilma kuulipildujata versioon.
Kui pz IA-l baseeruvaid üldse 6 tk toodeti siis mitu neist kuulipildujaga üldse oli? Ja kas need kus kuulipilduja puudus olid siis mehitatud 2 mehega? Nii väike tank ja niipalju küsimusi.

fossiil kirjutas:...ma tean, et sa saad sellega hakkama, olen su tegemisi jälginud.
Alatu trikk :P

Mitmesest traadist seda siis tegema peaks? Pildil on ta natuke saledam jah. Antenn samuti. Tea kas peaks lapse gitarrilt keele ära virutama :)
Minu jootmisoskuse juures kulub selleks muidugi aasta aga proovida ju võiks.
www.aiaimpeerium.ee
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist