vot just seda tahsin lisaks ka ise ära märkida. kui prantsusmaal või inglismaal elavad saksa veteranid oma rahumeelselt sõja lõppu tähistavalt avalikult kokkutulekult, kus nad oma vormides, autasude ja lippudega vehivad, laiali saadetaks, ei kõssaks selle peale mitte keegi. sellest, mis juhtuks, kui venemaale elama juhtunud saksa veteranidele juhtuks mingi analoogne mõte pähe tulema, ei taha ma mõteldagi. samas ei keelaks ilmselt ei siin- ega sealpool saksamaad (ei inglis-prantussmaal ega ka venemaa) keegi taolist üritud, kui see viidaks läbi omas seltskonnas, kinniste uste taga.gnadenlose kirjutas:See on muidugi väga õige jutt, aga minu meelest on sellised üritused endistes okupeeritud riikides ikka üsna valus teema. Ikka on neil küljes verine propagandamekk, vaata kuidas tahad. Ei oska mina neile võitjariikidele tänulik olla, kui arvestada, et meid müüdi 50-ks aastaks kommunistidele orjadeks. Kui prantsuse veteranid näiteks Inglismaal võitu tähistavad, on pilt ju hoopis teine?
seega on selge, et küsimus pole mitte sõja lõpu tähistamises vaid hoopis milleski muus.