Mis asjast arvate?
Mis asjast arvate?
http://www.youtube.com/watch?v=mEKUtus5 ... re=related
Üks vene laul.
Mis on teie emotsoonid ja kommentaarid?
Üks vene laul.
Mis on teie emotsoonid ja kommentaarid?
VÕITE PAKKUDA IGASUGUST MILITAAR KAUPA OLEN PEAAEGU KÕIGEST HUVITATUD-esemed lähevad Kohtla-Nõmme ajalootuppa kohtla.ajalootuba@gmail.com
kui sõnu mitte kuulata ja pilte vaadata on laul minumeelest võimsa esitusega
VÕITE PAKKUDA IGASUGUST MILITAAR KAUPA OLEN PEAAEGU KÕIGEST HUVITATUD-esemed lähevad Kohtla-Nõmme ajalootuppa kohtla.ajalootuba@gmail.com
See on iseenesest huvitav teema.
Laul on väidetavalt kirjutatud 24.06.1941 – so kõigest kaks päeva pärast sõja algust.
Esmaesitus Valgevene Vaksalis veel kaks päeva hiljem…
Ma arvan, et ka kõige kommunismivastasemad nõustuvad, et tegu on väga hästi läbimõeldud ja heal kunstilisel tasemel paatosliku teosega.
Sestap on avaldatud arvamust, et seesinane muusikateos ei võinud valmida „hetkega“ – selle kasutuselevõtule pidi eelnema hoolikas valik ja vastavalt siis ka kestev loominguline töö.
V.Suvorov näiteks arvab, et teos on tellitud Stalini poolt juba tunduvalt varem – tulevase maailmavallutussõja tarvis.
Milles ma küll kahtlen, sest laulu emotsionaalne külg ja ka sõnastus on selgelt traagilised, mittesobivad vallutussõja tarvis.
Teise versiooni järgi valmis laul juba Esimese Maailmasõja Päevil ja kohandati hetkeoludele.
Mis pole küll minu teada piisavalt tõestatud.
Veel on huvitav märkida, et laul ei saanud sugugi kohe sellise populaarsuse osaliseks ja „suure sõja heliliseks sümboliks“ nagu me seda tänapäeval teame.
Nimelt ei sobinud sõja varajases etapis nii traagiline tõlgendus – polnud ju kellelgi õiget aimu katastroofi suurusest.
Mis omakorda räägib Suvorovi väite kahjuks…
Laul on väidetavalt kirjutatud 24.06.1941 – so kõigest kaks päeva pärast sõja algust.
Esmaesitus Valgevene Vaksalis veel kaks päeva hiljem…
Ma arvan, et ka kõige kommunismivastasemad nõustuvad, et tegu on väga hästi läbimõeldud ja heal kunstilisel tasemel paatosliku teosega.
Sestap on avaldatud arvamust, et seesinane muusikateos ei võinud valmida „hetkega“ – selle kasutuselevõtule pidi eelnema hoolikas valik ja vastavalt siis ka kestev loominguline töö.
V.Suvorov näiteks arvab, et teos on tellitud Stalini poolt juba tunduvalt varem – tulevase maailmavallutussõja tarvis.
Milles ma küll kahtlen, sest laulu emotsionaalne külg ja ka sõnastus on selgelt traagilised, mittesobivad vallutussõja tarvis.
Teise versiooni järgi valmis laul juba Esimese Maailmasõja Päevil ja kohandati hetkeoludele.
Mis pole küll minu teada piisavalt tõestatud.
Veel on huvitav märkida, et laul ei saanud sugugi kohe sellise populaarsuse osaliseks ja „suure sõja heliliseks sümboliks“ nagu me seda tänapäeval teame.
Nimelt ei sobinud sõja varajases etapis nii traagiline tõlgendus – polnud ju kellelgi õiget aimu katastroofi suurusest.
Mis omakorda räägib Suvorovi väite kahjuks…
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
KÕIK KARUKESTEST
Eks venelastel polnud natsiikke all vähem valus, kui meil vene ikke all.
Laul ise kajab suurelt ja võimsalt, korralik ehe vene patriootiline laul, ei ütleks, et ta kole on.
Ja tegi see punaarmee meile, mis ta tegi ja tapsid nad meid, mis nad tapsid, oli siiski hitleri võitmine nende poolt mehetegu. Seda au ei saa nendelt ära võtta. Seepärast arvan ma, et punaveteranidel on täielik õigus käia 9.mail pronkssõduri juures, saada kokku ja meenutada.
(Ega muugi stalinlik kunst kole olnud, mulle kohati need majad oma ornamentide ja rõdudega isegi meeldivad, sambad ka polnud nagu koledad. Näiteks natside samamõttelised taiesed olis mu meelest liiga ranged, kandilised ja tahumatud, võrreldes punaste omadega.)
Laul ise kajab suurelt ja võimsalt, korralik ehe vene patriootiline laul, ei ütleks, et ta kole on.
Ja tegi see punaarmee meile, mis ta tegi ja tapsid nad meid, mis nad tapsid, oli siiski hitleri võitmine nende poolt mehetegu. Seda au ei saa nendelt ära võtta. Seepärast arvan ma, et punaveteranidel on täielik õigus käia 9.mail pronkssõduri juures, saada kokku ja meenutada.
(Ega muugi stalinlik kunst kole olnud, mulle kohati need majad oma ornamentide ja rõdudega isegi meeldivad, sambad ka polnud nagu koledad. Näiteks natside samamõttelised taiesed olis mu meelest liiga ranged, kandilised ja tahumatud, võrreldes punaste omadega.)
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
no ausammastejuures võiksid käija oma enda maal sest eestlastele on solvav see kui võõrast okupatsiooni võimu austatakse meie omal ja vabal maal
Mind ei solva, kui võitjariikide veteranid sõja lõpu aastapäeval end näitavad.
Kui aga hakatakse miskit Tallinna vabastamise aastapäevast rääkima, siis haaraks käsi küll relva järele.
Ehk et lihtsalt: ma hoian selle teise ilmasõja võiduteema nendest vabastamistest ja muust propagandapasast lahus.
Kui aga hakatakse miskit Tallinna vabastamise aastapäevast rääkima, siis haaraks käsi küll relva järele.
Ehk et lihtsalt: ma hoian selle teise ilmasõja võiduteema nendest vabastamistest ja muust propagandapasast lahus.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
Vot tegelikult pidasin ma silmas seda kui keegi vaikselt käib asetab lille kuhugile sambale siis minugipoolest aga kui tullakse suurekarjaga kesetlinna ning sõimatakse teist rahvasat fasistideks ja muudeks tegelasteks
, see ei sobi ju ültse.... Või mis?
ei taha kedagi solvata ega Diskrimineerida...
ei taha kedagi solvata ega Diskrimineerida...
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
See on muidugi väga õige jutt, aga minu meelest on sellised üritused endistes okupeeritud riikides ikka üsna valus teema. Ikka on neil küljes verine propagandamekk, vaata kuidas tahad. Ei oska mina neile võitjariikidele tänulik olla, kui arvestada, et meid müüdi 50-ks aastaks kommunistidele orjadeks. Kui prantsuse veteranid näiteks Inglismaal võitu tähistavad, on pilt ju hoopis teine?Soobel kirjutas:Mind ei solva, kui võitjariikide veteranid sõja lõpu aastapäeval end näitavad.
Гив Ми Мани
Nagu igal asjal on 2 otsa, nii on ka 'Suure Isamaasõjaga' vene rahval lood nii ja naa.
Ühest küljest oli ta mdgi traagiline ja ohvriterohke.
Teisest küljest sai vene rahva eneseteadvus tänu võidule suure Sksm üle vägeva pos-e impulsi, millega justkui enesestmõistetavalt pidanuks kaasnema maailma fašismist päästnute igikestev aupaiste.
Fantaseeriks korraks, mis juhtunuks, kui 2.MS ja 'Suurt Isamaasõda' poleks toimunud?
Repressioonikarusell ilmselt oleks N.Liidus samasuguse hooga, nagu 30-ndate lõpus, ringiratast tiirelnud ja miljoneid inimesi läbi hakklihamasina saatnud.
Oleks riigi majandus paremale järjele tõusnud ilma suure sõjata?
Kahtlen.
Mis oleks peale võidetud sõja veel sama hästi miljoneid n-inimesi püsti hoidnud kõigi nende aastakümnete jooksul - teadmine tulevaste põlvede elust kommunistlikus paradiisis?
Samuti kahtlen.
Millega seoses veel oleks praegusel VF admin-il põhjust alalõpmata endale rusikaga vastu rinda taguda ja maailmalt austust nõutada v tavalistel nõukavasjadel ex-liidus endile privileege nõuda ja valimatult kõiki fašistideks sõimata kui poleks olnud seda paljukirutud sõda?
Sellest siis ka kogu see kära-müra pronksmehe ja 'ajaloovõltsimise' ümber, et nõukainimesele tundub, nagu tahetaks tema ainukest puujalga, mis teda niigi vaevu püsti hoiab, alt ära kiskuda........
Ühest küljest oli ta mdgi traagiline ja ohvriterohke.
Teisest küljest sai vene rahva eneseteadvus tänu võidule suure Sksm üle vägeva pos-e impulsi, millega justkui enesestmõistetavalt pidanuks kaasnema maailma fašismist päästnute igikestev aupaiste.
Fantaseeriks korraks, mis juhtunuks, kui 2.MS ja 'Suurt Isamaasõda' poleks toimunud?
Repressioonikarusell ilmselt oleks N.Liidus samasuguse hooga, nagu 30-ndate lõpus, ringiratast tiirelnud ja miljoneid inimesi läbi hakklihamasina saatnud.
Oleks riigi majandus paremale järjele tõusnud ilma suure sõjata?
Kahtlen.
Mis oleks peale võidetud sõja veel sama hästi miljoneid n-inimesi püsti hoidnud kõigi nende aastakümnete jooksul - teadmine tulevaste põlvede elust kommunistlikus paradiisis?
Samuti kahtlen.
Millega seoses veel oleks praegusel VF admin-il põhjust alalõpmata endale rusikaga vastu rinda taguda ja maailmalt austust nõutada v tavalistel nõukavasjadel ex-liidus endile privileege nõuda ja valimatult kõiki fašistideks sõimata kui poleks olnud seda paljukirutud sõda?
Sellest siis ka kogu see kära-müra pronksmehe ja 'ajaloovõltsimise' ümber, et nõukainimesele tundub, nagu tahetaks tema ainukest puujalga, mis teda niigi vaevu püsti hoiab, alt ära kiskuda........
TÕDEONAJATÜTAR
Täpselt sama olen alati isegi arvanud. Just seetõttu Venemaa kogu 2WW teemasse nii hüsteeriliselt suhtubki, et see on see ainus, mille najal natukenegi rind kummi lüüa- kogu nende muu (20 sajandi) ajalugu on ainult tapmised, küüditamised, genotsiid, sadism, vaesus, häbi jne.Millega seoses veel oleks praegusel VF admin-il põhjust alalõpmata endale rusikaga vastu rinda taguda ja maailmalt austust nõutada v tavalistel nõukavasjadel ex-liidus endile privileege nõuda ja valimatult kõiki fašistideks sõimata kui poleks olnud seda paljukirutud sõda?
OK, Gagarin on ka erand.
nõustun täjelikult eelkõneljatege...
kindlasti on veel erandeid võitjariikidel
aga jah põhimõtteliselt polnud 2ms miskit erilist head...
ja muidugi se propakanda annab tänapäevani tunta...
kindlasti on veel erandeid võitjariikidel
ja muidugi se propakanda annab tänapäevani tunta...
ehk oskab keegi veel selle temakohta midagi asjaliku öelda
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Qwerty226 ja 3 külalist