No ei oska idanaaber tsiviliseeritult probleeme lahendada :P

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Tegelikult need turvameeskonnad keda eestlastestki komplekteeritakse vast teevadki seda... St redutavad kaubalaevas kuni piraadid oma aktsiooni alustavad ja siis hakkab MG3 laulma... Või olen ma millestki valesti aru saanud?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Me mängime reeglite järgi, ka siis kui keegi teine neid meie poolt kehtestatud reegleid ei järgi.....
Selles häda ongi, ka meie häda. Näiteks Eesti liitus suure lääneriikidele tagumikku pugemise vaimus Ottawa konventsiooniga. Meie idanaaber puistab konflikti korral kõik metsad puistmiine täis, meie lendame õhku, aga idanaaber ei lenda, pole rahvusvaheliste tavade kohane.

Soomlased ostavad lähiajal vinge koguse kaasaegseid miine, meie imeme näppu. Kõigele lisaks on miin väga odav relv, üks parimaid bang for the buck relvi.

Pakun, et kui Oslo konventsiooni (kobarmoona keelustamine) teema oleks mõned aastad varem tulnud, siis küll meie välispoliitika koolkond oleks ka selle heameelega ratifitseerinud. Õnneks jõudis meil mõistus koju - kuigi põhjuseks oli kuuldavasti 155 mm DPICM moon, mis meil olemas on, ilma selleta võinuks ka see lepe meile kraesse tulla.

Mida ütles endine metsavend Käärman oma memuaarides? Mis hoidis NKVD mehi täies pikkuses tormi jooksmast? Hirm miinide ees. Enkavedeelased tahtsid sõjasaaki ja ordeneid, kuid keegi ei tahtnud algosadena puu otsas rippuda. Meil on oma first hand kogemused olemas - nii WWII kui missioonidelt, aga ikka kolistame vana ämbrit jala otsas.

Me võime ju õigustuseks väita kõike - et teeme lõkse granaatidest jne - kuid konventsioon tähendab, et meil pole MITTE MINGEID ettevalmistusi tehtud selliste asjade kasutamiseks.

Ehk kui sõjapidamist segavaid reegleid järgida, on üks väike probleem - sõda ei tohi olla. Siis pole ka mõtet end koloniaalafääridesse ja piraadijahtidesse mässida, liiatigi edutu sõda annab hiigelhoobi armee moraalile (Afganistan ei saa kunagi meie jaoks võidukaks sõjaks, Iraagist oskasime juba viisakalt jalga lasta).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
kala
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kala »

Kapten Trumm kirjutas:Soomlased ostavad lähiajal vinge koguse kaasaegseid miine, meie imeme näppu. Kõigele lisaks on miin väga odav relv, üks parimaid bang for the buck relvi.
Soome on Ottawa konventsiooniga liitunud.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

http://www.armscontrol.org/factsheets/ottawasigs

Selle järgi ei ole ju.

Lisaks kavatseb Soome uuendada oma miinide laovaru 270 miljoni USD eest. Selle raha eest saab nii 25 miljonit miini osta.

http://www.defensenews.com/story.php?i= ... =BUD&s=TOP
Special allocations within the framework of the 2010-2013 budget will include a $270 million provision to buy replacement anti-infantry mines over a seven-year period to 2016
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
kala
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kala »

Täpsustus- liitub 2012 ja see replacement tähendab tegelikult teiste vahendite hankimist, et miine asendada(võimalik, et tõlkes midagi kaduma läinud), k.a. M270 MLRS(ei vaheta välja Grad süsteeme).
Kasutaja avatar
kloss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kloss »

oot, ma sain sellest viimasest infokillust nii aru, et Moskvasse ei viitsitud piraate vedada, seevastu pandi paati ja jäeti hulpima. Sellest hulpimisest loen mina välja niipalju, et "peale paati triivima jätmis, neid selle elavatena enam ei leita". St meediale võib ju öelda, et jätsime triivima ja me ei tea, kuhu nad triivima jäid aga tegelikult tegime nii nagu vanad mereseadused ette näevad. kahjuks aga viimased ei haaku läänelike tavadega.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Venelane saab sellega suurepäraselt hakkama, et jookseb piraatidele lihtsalt merejalaväe ahelikuga tormi ja hiljem leitakse lihtsalt tühi paat, kus märkide järgi on piraadid ise AK-74ga röövsaaki jagades tülitsenud. Sama asjaga saab hakkama hästi ka üks väikeriik Vahemere idakaldal 8)

Vene ajal korraldati ikka päris mitu kaaperdatud lennukite hõivamist, kus lasti lihtsalt lennuki salong tinaga üle ja kes ette jäi, see pihta sai. Koos piraatidega sai ka kaks korda samapalju reisijaid looja karja. Selles mõttes olnud Moskva teatri lugu midagi nii väga eriline. "Kõrvalkahjudega" on neid olukordi ennegi klaaritud.

Aga muidu pidi olema mingi rahvusvaheline tava, et mis keeles sinu poole pöördutakse, samas keeles tuleb ka vastata? Ehk mingid murjanid kaaperdasid laeva ja ähvardavad meeskonna elu-järelikult on õigustatud tina kasutamine probleemi lahendamiseks 8)
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Mina olen ka kogu aeg arvanud, et kui keegi astub üle joone, mis eraldab seadust seadusetusest, siis astub ta samal ajal üle ka sellest joonest, et tema enda kohta kehtivad kõik seadused. Näiteks, kui lähed tänaval kellegi nina alla rusikatega vehkima, riskid ise vastu tatti saada. Või kui lähed ja hõivad laeva/lennuki ning ähvardad sellel olevad inimesed tappa, siis ei tohiks olla ka väga solvunud kui sulle endale tina pe...sse lastakse.
Eesti keeles kõlas see vist "vorst vorsti vastu", aga läänelik maailmavaade ei pea seda humaanseks. Samas ajasid needsamad läänemaailma rahuinglid (õigemini küll nende vaarisad) kahurite ja kuulipildujatega paljasjalgseid pärismaalasi taga ning kõik oli OK. Aga noh, aeg on kah veidi edasi läinud...
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

asjaajaja kirjutas:Mina olen ka kogu aeg arvanud, et kui keegi astub üle joone, mis eraldab seadust seadusetusest, siis astub ta samal ajal üle ka sellest joonest, et tema enda kohta kehtivad kõik seadused. Näiteks, kui lähed tänaval kellegi nina alla rusikatega vehkima, riskid ise vastu tatti saada.
Tänapäeval enam need asjad nii ei käi, kui sul on ka sinikas silma all, aga andja taod hunnikusse, siis vastutuse alla lähed sina!
sitt päev, kellele kurdad
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

http://www.postimees.ee/?id=261268

Huvitaval kombel on nüüd need piraadid hukkunud ...
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

See tuletab meelde Medvedjevi kommentaari Grõzlovi ettepanekule peale viimaseid Moskva metrooplahvatusi, kui viimane ütles, et Venes ei tohi surmanuhtlust keelustada just selliste pärast. Medvedjev ütles umbes nii, et surmanuhtluse keelustame küll, kuid taolised saavad lihtsalt vangi surma.
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

corvus kirjutas:Irv!
No kamraad corvus, Sina kes tutvustad mulle euroopalikke väärtusi ja inimlikkuse põhimõtteid? :D
Ok, seekord ma norin lihtsalt niisama, siinkohal oleks paslik meelde tuletada laulu sõnu filmist "Viimne reliikvia", iga mees on oma saatusesepp ja oma õnne valaja. :wink:
Sepistasid pärdikud omale sita saatuse ja ka õnne valamine ei trehvanud, elik Eesti vanasõna: "Mida külvad, seda lõikad."
Käituksid kõik ohvrid sellise kristliku põhimõtte järgi, siis poleks varsti enam piraate ja ka (nagu ma juba kord nimetasin) pseudoprobleem oleks kadunud.
sitt päev, kellele kurdad
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

wudu kirjutas:http://www.postimees.ee/?id=261268

Huvitaval kombel on nüüd need piraadid hukkunud ...
Õigustatud väike julmus suure vägivalla vältimiseks.
Venelasd on aeg ajalt võimelised väga pragmaatiliselt toimetama :|
Meenutaks kunagist episoodi Lähis-Idast kui venelase pantvangi võtnud murjamid ülikiirelt ja permanentselt oma seisukohta muutsid - pärast seda kui olid GRU meestelt saanud "kingiks" ühe oma kambajõmmi poja pea...
Nende piiraatide maailmapildi ja väärtushinnangute järgi on laeva hõivamine, pantvangide võtmine ja lunaraha kauplemine kangelaslik ja igatpidi positiivne asjatoimetus.
Sestap on mõtetu neid kodanikke karistada "euroopalikult".
Ainult hirm, ja õudne eeskuju on need mis võiksid meie tublisid mereröövleid sundida mõnest väiksest seiklusest loobuma :roll:
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Kas seekord ikka nende kodukülas saadakse teada, et pahasti lõpetasid? Ma ei ole päris kindel. Kasvatuslik moment peab ka olema, edaspidi peaks üks ikka maale ka jõudma sõnumit viima, et Allahile ei meeldinud laeva röövimine. Muidu tulevad uued õndsas teadmatuses üritama.
wyrd
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wyrd »

Ja siis järjekordne kaaperdamine ning all ka väike videoklipp venelaste vägiteost. Kas tõesti on raske panna mõneks ajaks laevadele väike julgestusmeeskond? Summad mis lunarahaks makstud on minu meelest päris suured.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=31006255
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist